[Savet] format string

Započeo SmokeOne||, Februar 02, 2013, 23:01:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

O kakvom savjetu se radi: format
Detaljan opis savjeta :Dal neko moze da mi da neki tutorijal il da mi pojasni format string to mi nije uopst ejasno znaci nece da mi duje u glavu :P
Komentar:
//
Prodajem NL v3 mod sa bazom!
Ako si zainteresovan javi mi se na pm
U radu je i editovan mod (promenjena mesta bandi mafija, popravljeni bagovi i komande, etc.)

Kakav format string? Misliš na format funkciju?

Last nick: Paradox

OK malo mi je jasnije a moze neki primer gde jos mogu to da koristim a danije za SCM nego za nes drugo :P? Hvala u svakom slucaju
Poslednja Izmena: Februar 02, 2013, 23:58:18 POSLE PODNE od SmokeOne||
U radu je i editovan mod (promenjena mesta bandi mafija, popravljeni bagovi i komande, etc.)

Citat: SmokeOne|| poslato Februar 02, 2013, 23:17:35 POSLE PODNE
OK malo mi je jasnije a moze neki primer gde jos mogu to da koristim a danije za SCM nego za nes drugo :P? Hvala u svakom slucaju
mozes svakako koristiti i u dialogu, medjujem to ti od mene nije preproculjivo, poruke formatiraj u format, a dialoge u strcat funkciju  :)

@Blaeks, a što ako treba igračevo ime koristit u dialogu onda definitivno treba format funkciju. ;)

U principu, ti koristiš format funkciju za sve što u tekstu nije konstantno. Tako recimo ako ćeš trebati igračevo ime, level ili neki iznos novca koji nije konstantan, tj. ovisi o nečemu, morat ćeš koristit format funkciju prije nego što ispišeš tu poruku na igračev ekran.

Last nick: Paradox

ok :D Hvala puno