[POMOC]Nekakav error

Započeo ChampaWasTaken, Februar 02, 2013, 15:32:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: od 0
Detaljan opis problema: pa evo probao sam da ubacim jedan dialog i izbaci mi error kao da fali "" al nigdje nmgu naci C:\Users\Rake\Desktop\NOVI RP\gamemodes\nfm.pwn(756) : error 001: expected token: ";", but found ")"
C:\Users\Rake\Desktop\NOVI RP\gamemodes\nfm.pwn(756) : fatal error 107: too many error messages on one line
C:\Users\Rake\Desktop\NOVI RP\gamemodes\nfm.pwn(756) : error 001: expected token: "-string end-", but found "-identifier-"
C:\Users\Rake\Desktop\NOVI RP\gamemodes\nfm.pwn(756) : error 001: expected token: ";", but found "-string-"

Dio skripte: format(string, sizeof(string), ""darkyellow"Promovirani ste na admin poziciju level: {FFFFFF} %d{CCCC33}\nVase ime %s",nivo,name);
ShowPlayerDialog(playerid, 2, DIALOG_STYLE_MSGBOX,COL_WHITE"OBAVIJEST",string,"U redu","");

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Probaj ovako: format(string, sizeof(string), "Promovirani ste na admin poziciju level: {FFFFFF} %d{CCCC33}\nVase ime %s",nivo,name);
ShowPlayerDialog(playerid, 2, DIALOG_STYLE_MSGBOX,"OBAVIJEST",string,"U redu","");

Ok rjesio al ingame mi vako izbaci

Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

nisi lepo formatirao to, trebas koristiti funkciju GetPlayerName, i u poruci ispisati to sto si uzo iz GetPlayername

Moze prijmer za za to ?
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Dodaj ovu funkciju na kraj svog moda:

stock getName(playerID)
{
static pName[MAX_PLAYER_NAME];

GetPlayerName(playerID, pName, MAX_PLAYER_NAME);
return pName;
}

I onda kad hoćeš dobit igračevo ime samo koristiš getName(igračev ID) s time da umjesto igračev ID mora ić' neka varijabla koja ima u sebi ID igrača.

Da ti pokažem kako to treba koristit u tvojem primjeru:

format(string, sizeof(string), ""darkyellow"Promovirani ste na admin poziciju level: {FFFFFF} %d{CCCC33}\nVase ime %s",nivo, getName(playerid));
ShowPlayerDialog(playerid, 2, DIALOG_STYLE_MSGBOX,COL_WHITE"OBAVIJEST",string,"U redu","");
Poslednja Izmena: Februar 02, 2013, 17:56:04 POSLE PODNE od Joey_

Last nick: Paradox

eh dobro to sam uradio kako ste rekli ali meni jos treba da ispise ko je dao admina igracu koji varijablu da tu koristim?
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

GetPlayerName koristis ili bolje ti je da koristis getName kao sto ti je joey dao, samo to zavisi od tvoje komande

Daj postaj cijelu tu komandu jer ne znam gdje se nalazi taj dialog u kojem prikazuješ tko mu je dao admina.

nmgu sad na mobitelu sam al poslo sam vam gore citav dijalog to je obicna komanda /makeadmin samo umjesto da posalje porukuigracu "promoviran si na level 1" izbacit ce mu ovaj dijalog
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Treba mi ta komanda da znam kako su definirane varijable za ID-eve igrača.

Ok posto sad nmgu na comp pošaljem ti ujutru samo unaprijed se izvinjavam ako bude DP
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Citat: Joey_ poslato Februar 02, 2013, 21:56:41 POSLE PODNE
Treba mi ta komanda da znam kako su definirane varijable za ID-eve igrača.

Evo ti citava komanda

YCMD:padmin(playerid, params[], help)
{
#pragma unused help
    #pragma unused params
if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Nisi ovlasten!");

new igrac, string[128], nivo;
if(!sscanf(params, "ui", igrac, nivo))
{
if(igrac != INVALID_PLAYER_ID)
{
if(nivo > 0 && nivo < 7)
{
PlayerInfo[playerid][pAdmin] = nivo;
new name[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name));
new sendername[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(name));
format(string, sizeof(string), "{F81414}__________________________________\n{CCCC33}Promovirani ste na admin poziciju level: {FFFFFF} %d{CCCC33}\nVase ime {FFFFFF}%s\n{F81414}__________________________________",nivo,name);
ShowPlayerDialog(playerid, 6, DIALOG_STYLE_MSGBOX,"OBAVIJEST",string,"U redu","");
format(string, sizeof(string), "|FRESH INFO|{00CED1}Promovirao si na admin poziciju lv %d", nivo);
SCM(playerid, red, string);
SaveStats(igrac);
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Ne idi ispod 0 i preko 6!");
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Taj igrac nije online!");
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Koristi: /padmin [ID/DioImena] [Nivo]");
return 1;
}
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Mislim da je to to što si ti tražio:

YCMD:padmin(playerid, params[], help)
{
#pragma unused help
if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Nisi ovlasten!");

new igrac, string[128], nivo;
if(!sscanf(params, "ui", igrac, nivo))
{
if(igrac != INVALID_PLAYER_ID)
{
if(nivo > 0 && nivo < 7)
{
PlayerInfo[igrac][pAdmin] = nivo;
new name[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(igrac, name, sizeof(name));
new sendername[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(name));
format(string, sizeof(string), "{F81414}__________________________________\n{CCCC33}Promovirani ste na admin poziciju level: {FFFFFF} %d{CCCC33}\nVase ime {FFFFFF}%s\n{CCCC33}Promovirao vas je admin: %s\n{F81414}__________________________________",nivo,name, sendername);
ShowPlayerDialog(playerid, 6, DIALOG_STYLE_MSGBOX,"OBAVIJEST",string,"U redu","");
format(string, sizeof(string), "|FRESH INFO|{00CED1}Promovirao si na admin poziciju lv %d", nivo);
SCM(playerid, red, string);
SaveStats(igrac);
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Ne idi ispod 0 i preko 6!");
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Taj igrac nije online!");
}
else return SCM(playerid, red, "|FRESH INFO|{00CED1}Koristi: /padmin [ID/DioImena] [Nivo]");
return 1;
}

Sa ovim tvojim jos gore 

Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta