[Tut] Array sistem (Mijesanje ID vozila)

Započeo [BURPG] Wistaa, Januar 21, 2013, 23:28:13 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Kao sto vidite sam naslov govori (mada dosta vas ne zna) sta znaci array sistem,ali u ovom slucaju znaci ovaj tutorial ce vam pomoci da vam ne dolazi do mijesanja id-ova kod vozila. Ovaj tutorial sam izradio iz razloga sto skoro svaki dan budu po 2-3 teme o mijesanju vozila i ja na svaku moram odgovoriti nesto vezano za array sistem. Mislim da nije niko izradio jos ovakav tutorial,te sam odlucio da ga izradim i pomognem onima koji se oko id-ova napate,a ipak na kraju nista ne urade :D

Pa da pocnemo,iako ne morate,a bilo bi dobro da pobrisete sva vozila sa servera,jer cete se lakse snaci,pogotovo to govorim pocetnicima.

Korak 1:

Vjerovatno vec imate definisano sve za vozila iako koristite obicni id sistem,ali cete morati napraviti izmjena,a ja cu uraditi samo 1 primjer.

Pri vrhu skripte uradit cete forward,vi vec imate uradjeno,ali u daljim koracima cete raditi neke izmjene

forward TestVozilo(carid);

Korak 2:

U publice pod OnPlayerEnterVehicle cete dodati ovako:

}
public TestVozilo(carid)
{
for(new i = 0; i < sizeof(test); i++) // ovo test ce biti objasnjen u sledecem koraku
{
if(carid == test[i]) return 1;
}
return 0;

Korak 3:
Pod CarInfo cete dodati ovo test sa brojem vozila koji imate uzmimo primjer neku org tu koju radite,uzet cemo primjer broj vozila 5

new test[5];

Korak 4:
U ovom koraku cu vam pokazati kako cete od sada dodavati nova vozila,mijenjati,raditi sta zelite sa njima :D

Vozila ispod sam uzeo ispod,nije bitno koja su kakva su to sam uzeo samo za primjer...

Dakle kao i u vasem predhodnom sistemu i u ovom isto ide pod OnGameModeInIt

test[0] = AddStaticVehicleEx(521,1240.7253,-2033.0615,59.5460,270.7889,0,0,30000);
test[1] = AddStaticVehicleEx(521,1240.3286,-2031.1663,59.5317,268.5302,0,0,30000);
test[2] = AddStaticVehicleEx(545,1244.0236,-2022.7377,59.6055,180.3637,1,115,30000);
test[3] = AddStaticVehicleEx(411,1276.6550,-2044.6598,58.7636,269.1467,1,1,30000);
test[4] = AddStaticVehicleEx(560,1276.8871,-2041.3832,58.7481,269.5363,0,0,30000);

Korak 5:

Kao i ranije,ponovo i ovo dole vam ide pod public OnPlayerStateChange

}
if(TestVozilo(newcar))
{
       if(PlayerInfo[playerid][pLeader] == 7||PlayerInfo[playerid][pMember] == 7) { }
       else {
       SafeRemovePlayerFromVehicle(playerid);
       SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY,"Nemate kljuceva ovog vozila.");}

Ovo gore br. 7 sam uzeo samo primjer,a to vam je id organizacije,dakle ako niste clan te organizacije automatski vas izbaci iz vozila.

Slab sam u objasnjavanju inace,ali sam se trudio koliko mogu da vam sto bolje objasnim

Balkan Ulice RPG opis servera: Click

-Tutorial za mijesanje ID-ova na vozilima: Click

Oke tutorial, samo imaš par grešaka. Ne možeš nazvat tutorial 'Array sistem' jer to nema smisla. I korištenje public funkcije u tu svrhu je bespotrebno, bolje je da koristiš stock funkciju za to.

Last nick: Paradox

zasto koristis public funkciju kad mozes stock smanjilo bi linije u gmu i preglednije bi izgledalo, sve u svemu ok tutorial pomoci ce pocetnicima
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

ja se slazem sa joeyem, ai jos nesto, trebao si da objasnis sta koja linija znaci, a ne tako samo "dodajte to tu..." sve u svemu, nisi pocetnik, lepo je sto si se potrudio  :D

Citat: Blaeks poslato Januar 22, 2013, 00:15:43 PRE PODNE
ja se slazem sa joeyem, ai jos nesto, trebao si da objasnis sta koja linija znaci, a ne tako samo "dodajte to tu..." sve u svemu, nisi pocetnik, lepo je sto si se potrudio  :D

Naveo sam da ne znam bas objasnjavat,takav sam inace sta znam,znam samo ja,tesko da ce biti preneseno na nekoga drugog xD
Al' ugl da su tek saznali sta je samp mogu skontati:D
Poslednja Izmena: Januar 22, 2013, 00:50:01 PRE PODNE od [BURPG] Wistaa

Dobar je tut pomoci ce nekim pocetnicima

MARIO WLSECO • KUCNI SERVER • SMECAR

Dobar TuT   ...

Slobodan maper.Mapam u HITNOM slučaju :)

Hvala vam svima :)

Citat: [EX]N1XTON poslato Januar 22, 2013, 00:11:52 PRE PODNE
zasto koristis public funkciju kad mozes stock smanjilo bi linije u gmu i preglednije bi izgledalo, sve u svemu ok tutorial pomoci ce pocetnicima

Dobro pa to isto nije rekao i Joey :O

OT: Odlično, pomoći će mnogima..

Hvala vam :D

Hvala vam :)