[UPDATE] FactionGame Roleplay v2.6 R2

Započeo Snich, Oktobar 07, 2012, 21:17:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Snich

Pozdrav. Objavljujem FactionGame RolePlay Update v2.6 R2

- Popravljen bug sa stvaranjem vozila na farmi
- Popravljen bug sa sloovima na vozilima.
- Popravljen bug sa skydive eventom.
- Popravljen bug sa return crash-om.
- Popravljen bug sa kontrolom brzinomjera.
- Popavljen bug sa ucitavanjem Player's Status rekorda.

Dodate provjere:

- Dodata provjera za TDM event (ukoliko igrac napravi sam sebi crash, kada udje opet na server, nema oruzija).
- Dodata provjera za svercanje materijala (ukoliko clan LCNa-a sverca materijale, nemoze koristiti /house lociraj /stan lociraj i /veh lociraj).
- Dodata provjera za evente (ukoliko je igrac na eventu a napustio je vozilo, direkto ga izbacuje sa eventa i napusta event).
- Dodata provjera za komandu /givegun (ukoliko je igrac clan FBI/PD-a nece moci koristiti /give gun).
- Dodata provjera na crnom trzistu za materijale (najvise moguce kupiti 5000 materijala odjednom [ne manje od 1 , i ne vise od 5000]).
- Dodata provjera na vecini komandi za maskiranu osobu (ukoliko igrac ima masku na glavi, RP radnja ce se ispisivati "Maskirana osoba ...").

*Drugs pickup*

Ovaj system je vec bio na modu, ali je bio neoptimiziran.
Naime radi se o systemu da svakih pola sata stize paket droge u luku, i samo clanovi ilegalnih organizacija imaju mogucnost da pokupe paket droge.
Kada dodjete u luku, potrebno je da se popnete na brod i pronadjete paketic sa drogom, nakon toga je potrebno da taj paketic droge odnesete u svoju bazu i bit cete nagradjeni sa 500 grama droge.
U razdoblju pronalaska paketica, clanovi drugih organizacija imaju pravo da vas ubiju i preuzmu paketic droge, kako bi oni preuzeli mogucnost i dostavili drogu u svoju bazu.
Ovaj system ima jednu komandu: (/lokacija) i ova komanda prikazuje lokaciju luke.
System je optimiziran i testiran.

*Registration*

Malo sam radio na registraciji naloga i poboljsao efektivnost screen-a.
Koristio sam InterpolateCamera funkcije i odlicno sam kreirao tutorijal sa ovim funkcijama.
Postoji ukupno 6 lokacija sa InterpolateCamera funkcijama, a nakon 6 lokacije, znaci na samom zavrsetku tutorijala, igrac slijece sa avionom na Los Santos aerodrom i njegov pocetak na serveru pocinje.
System nisam detaljno testirao, narocito lijetanje aviona, pa je moguce da ima bugova.
Dodati su i textdraw-ovi kako bi vizuelizacija screen-a bila bolja.

*Skydive event*

S obzirom da igraci pokazivaju veliku zelju za skakanjem iz padobrana i za adrenalinom letenja, naparavio sam jedan event koji se zove Skydive.
Kada pocne skydive event, prijavite se i bit cete portati na vecu visinu usred Los Santosa unutar jedne kruzne arene.
Cilj je da udjete na pickup koji se nalazi kod banke, s obzirom da cete letjeti sa vece visine ppema dole, cilj je da prvi stignete do pickupa.

*Crno trziste*

Posto je na serveru vladala veoma slaba ekonomska racunica sa drogom i materijalima odlucio sam napraviti Crno trziste i rjesiti poblem.
Crno trziste se nalazi u blizini GSF-a a cijene su materijala i droge su znatno vece nego obicno.
Najvise mozete uzeti 5k materijala i droge odjednom, a cijene su:

Materijali:

1 materijal = 50$ ili
100 materijala = 5000$ ili
1000 materijala = 50000$ itd ...

Droga:

1 gr. droge = 50$ ili
100 gr. droge = 5000$ ili
1000 gr. droge = 50000$ itd ...

Clanovi svih organizacija mogu da kupe materijale i drogu na Crnom trzistu izuzev PD i FBI sektora.
Samo igrac koji je level 5 ili veci, moze da kupuje na Crnom trzistu.

Napomena: Planirao sam da napravim Big Update, ali zbog problema sa compom, nisam mogao. Doslo je do toga da sam mojom greskom izgubio skriptu na kojoj sam radio Big Update, a sva sreca pa sam imao backup koji i nije tako svijez, pa sam kreirao ovaj Update.

Website: www.fg-rp.info
Server IP: 78.46.27.134:7778

Jako lijep update :). Sretno vam. Steta sto nije bio big update :$

sretno!

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Mnogo lijep update Snich :)

Napoli-Best team in the world.

Napoli-Best fans in the world.

Capetroon.

[quote author=[OG:RP] Coldplay link=topic=54762.msg403526#msg403526 date=1349639122]
Sretno, lijep update ;)
[/quote]

Snich

Citat: Shoorty poslato Oktobar 07, 2012, 22:36:01 POSLE PODNE
Lepo, al jos jedna kopija Balkan Undergrounda.

Tj, sletanje avionom.

Nije ni slicno, dodji, registruj se pa sam vidi ;)
Systemi se razlikuju, recimo na BU se vidi avion kako slijece, a kod mene nije tako, na FG serveru se avion uopce ne vidi.
Razlikuje se i pozicija kamere kao i distanca slijetanja i moj system ima texdraw-ove kada dodje do tacke slijetanja.
Znaci, nemoj se gubit bezveze ...
Poslednja Izmena: Oktobar 07, 2012, 23:58:26 POSLE PODNE od [FG] Snichâ„¢

Mrzim to kad kazu da kopiramo BU,bas suprotno mi zelimo 100% izmijeniti,i ne pokusavamo nista kopirati.Samim ti osnova scripte je od BU i nastojimo da sve promijenimo.

btw. hvala :)

Snich

Hvala svima :)
Vec pripremam Update za slijedecu nedjelju, nisam tri sedmice radio Update, tako da sam malo zaosto... ;)

Svaka cast Snich,svaki tvoj update obara.
Drago mi je i da se povecao broj igraca.
Samo tako nastavite pa da vas vidimo uskoro sa +100 igraca.