[Pomoć] Lovac

Započeo xSpirit, Avgust 16, 2012, 00:20:54 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: OnLead (moja)
Detaljan opis problema: Pa nije baÅ¡ problem nego mi treba pomoć kako napraviti neÅ¡to...  Uglavnom na OLu postoji posao lovac u kojem igrač kada upiÅ¡e /work napravi objekt srne na odreÄ'enim mjestima te ju on treba pogoditi. MeÄ'utim problem se stvara kada 2 (pogotovo joÅ¡ viÅ¡e) igrača istovremeno love, svi vide sve srne tako da se često desi da jedan pogodi tuÄ'u srnu pa mora ispočetka upisivati /work. Kako mogu namjestiti da kada igrač upiÅ¡e /work da samo njemu pokaže tu srnu odnosno da je ona "nevidljiva" drugim igračima
Dio skripte:
if( PlayerInfo[ playerid ][ xJob ] == 8 ) {

if( PlayerInfoEx[ playerid ][ DeerWork ] == true ) return SCM( playerid, RED, "Vec ste zapoceli posao!" );

PlayerInfoEx[ playerid ][ DeerWork ] = true;

SCM( playerid, GREEN, "Imate 15 sekundi da pronaÄ'ete srnu u Å¡umi i da je upucate. Krenite!" );
SCM( playerid, WHITE, "(( HINT: Å uma se nalazi na brdu iznad Los Santosa! ))" );

new rand = random( sizeof( DeerPositions ));

Deer[ playerid ] = CreateObject( 19315, DeerPositions[ rand ][ 0 ], DeerPositions[ rand ][ 1 ], DeerPositions[ rand ][ 2 ], 0.0, 0.0, 0.0 );
Timer_pDeer[ playerid ] = SetTimerEx( "DeerShooting", 15000, false, "i", playerid );

GivePlayerGun( playerid, 33, 1 );

return true;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://
Poslednja Izmena: Avgust 16, 2012, 00:21:18 PRE PODNE od [OL]×Spirit

Respect: Svim moderatorima razgovora u vezi pawn skriptanja koji rade ljudima modove od 0

pa napravis npr ovako
Igracu A postavi VW na 3
Igracu B postavi VW na 4
Igracu C postavi VW na 5
i tako napravis da ti se nebi to radilo ako ima neko bolju ideju nek se izjasni mislim da bi moglo raditi samo moras da napravis da objekti se vide na VW 3,4,5
ili napravi razlicita mjesta sa srnama nekih 10-11 mapa nije ti valjda tesko poradati par srna i eto nek salje svakog lovca na razlicito mjesto

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: PWN|Roki poslato Avgust 16, 2012, 00:26:52 PRE PODNE
pa napravis npr ovako
Igracu A postavi VW na 3
Igracu B postavi VW na 4
Igracu C postavi VW na 5
i tako napravis da ti se nebi to radilo ako ima neko bolju ideju nek se izjasni mislim da bi moglo raditi samo moras da napravis da objekti se vide na VW 3,4,5
ili napravi razlicita mjesta sa srnama nekih 10-11 mapa nije ti valjda tesko poradati par srna i eto nek salje svakog lovca na razlicito mjesto

kako bi to trebalo izgledati sa tim VWovima ako imaš vremena pls napiši...

I nemogu to napraviti te mape jer kada upišeš /work, pokaže ti se jedna od 20-ak pozicija srna koju trebaš naći i pogoditi ju unutar 15 sekundi. Znači nema nikakvog točnog mjesta gdje trebaš upisati komandu

Respect: Svim moderatorima razgovora u vezi pawn skriptanja koji rade ljudima modove od 0

SetPlayerVirtualWorld(playerid, 3);//3 je broj VW nemam ti bas sad vremena detaljno objasnjavati ali nadam se da si skonto imas i samp wiki pa trazi
http://wiki.sa-mp.com/wiki/Main_Page

Ako budes stavio vw igraci se nece videti medjustobno ali ce idalje svi videti sve srne
Zato je bolje da stavis ovo http://wiki.sa-mp.com/wiki/CreatePlayerObject mesto CreateObject
Poslednja Izmena: Avgust 16, 2012, 00:39:20 PRE PODNE od [DV]Teske

Citat: [DV]Teske poslato Avgust 16, 2012, 00:37:57 PRE PODNE
Ako budes stavio vw igraci se nece videti medjustobno ali ce idalje svi videti sve srne
Zato je bolje da stavis ovo http://wiki.sa-mp.com/wiki/CreatePlayerObject mesto CreateObject

znači samo promjenim CreateObject u CreatePlayerObject ?

da i obavezno u CreatePlayerObject tamo de je DrawDistance stavi 300.0

Nadam se da ces uspjeti meni je ono prvo palo na pamet jel sam ja tako radio :S

Citat: PWN|Roki poslato Avgust 16, 2012, 00:46:11 PRE PODNE
Nadam se da ces uspjeti meni je ono prvo palo na pamet jel sam ja tako radio :S
VW vazi samo za igrace a ne za objekte :D

Nisam ga dobro skonto onda  :'(

najjednostavniji i najbolji primjer..

new pObject[MAX_PLAYERS];

public OnPlayerConnect(playerid)
{
    pObject[playerid] = CreatePlayerObject(playerid, 2587, 2001.195679, 1547.113892, 14.283400, 0, 0, 96);

// Or alternatively, using the DrawDistance parameter to show it from as far away as possible:
    pObject[playerid] = CreatePlayerObject(playerid, 2587, 2001.195679, 1547.113892, 14.283400, 0, 0, 96, 300.0);
    return 1;
}

public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
    DestroyPlayerObject(playerid, pObject[playerid]);
    return 1;
}

aha evo samo još da se još uvjerim pa da kasnije na updateu ne budem mora otvarati novu temu

new Float:DeerPositions[ 18 ][ 3 ] = {

{ 2459.8838,-761.5334,107.3669 },
{ 2364.3030,-818.2159,125.5457 },

onda treba ići ovako

new Float:DeerPositions[ 18 ][ 7 ] = {

{ 2459.8838,-761.5334,107.3669 ,angle,0,0,300},
{ 2364.3030,-818.2159,125.5457,angle,0,0,300 },

?

ma buraz netrebas to menjat samo mesto CreateObject( stavi CreatePlayerObject(playerid,
i stvar je resena  :D

Citat: [DV]Teske poslato Avgust 16, 2012, 01:28:20 PRE PODNE
ma buraz netrebas to menjat samo mesto CreateObject( stavi CreatePlayerObject(playerid,
i stvar je resena  :D

ok ajde onda može lock :D