[DV] Division [UPDATE v.1.3]

Započeo Vegas., Jun 16, 2012, 18:20:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Vegas.



IP:188.40.52.207:7780

Pozdrav forumaši/igrači sampa, ovim putem vas obavještavam da Division Role Play vrši jedan od svojih updejtova, imali smo 2 do sada, koja su više bila za rješavanje bugova. Ovo je jedan update koji nam je doneo mnogo više mogućnosti, zabave u samom Game Play-u, naime radi se o novim sistemima, mapama, i rješavanjem bugova.



Sistem stranki

Ovo je koliko znamo do sada neviÄ'eno na balkanskim serverima. Stranaka može biti maksimalno 10, ako bude potrebno lako je napraviti. Svaki lider ima opcije izbacivanja članova, promjene imena stranke, slanje poruke svima. Kada kupujete potrebno je da imate odreÄ'eni level i sumu novca. Otvore vam se dijalozi za upisivanja imena stranke i inicijala. To bi bilo to o sistemu stranki, ostalo vidite sami :).



Sistem stanova

Sa mnogo više mogućnosti nego dosada višeni stan sistemi, naš je dinamičan i pravi se IG. U njega možete stavljati drogu, oružje, materijale, novac, sve što vam treba. Dobra stvar je u tome što se sve sačuva, čak i posle restarta. Kada kupite/prodate stan, 3dTextLabel se automatski uploada na trenutno stanje, što znači da ne treba čekati restart servera da bi se promjenio. Toliko o ovom sistemu.



Sistem vikendica

Malo koji server ovo ima, a igrači zahtjevaju, tako da smo odlučili i odraditi ovo. Kao i stan sistem i ovaj je dinamičan, Å¡to znači da se pravi IG. Imamo u ponudi 5 vrsta, koje se razlikuju po luksuzu. TakoÄ'e u njega možete stavljati drogu, mats, oružje, pare i druge stvari. Mislim da se o ovome nema Å¡ta viÅ¡e reći, jer je veoma sličan stan sistemu.



Sistem izbora

Uz sistem stranki smo odradili i ovaj, jer nekako idu zajedno. Da malo pojasnimo o čemu se ovde radi. Kandidovat se može svako ko ima svoju stranku. Napravljeno je mjesto za glasanje sa 0.3e objektima. Komanda je /glas [ID STRANKE], kojom se dodaje glas željenoj stranci, sve to se sačuvava u poseban fajl i čita i nakon restarta, izbore pokreće vlasnik servera, i odreÄ'uje koliko će trajati. Ko bude imao najviÅ¡e glasova, taj će biti proglaÅ¡en pred čitavim DivCity-em zvaničnim predsjednikom. Mnogi će reći da ovde se ide preko veze, ali nije tako. Uradili smo tako da skripta sama izračuna ko ima najviÅ¡e glasova te ga proglasi čitavom serveru. Toliko o ovome.


Credits: Nemanja Tešić
Poslednja Izmena: Jun 16, 2012, 18:42:35 POSLE PODNE od [DV] Vegas.



Vegas.


Dobar update..svaka čast na ideji sa izborima  ;)