Atols-roleplay (server otvoren)

Započeo Bobo, Maj 23, 2012, 11:04:56 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.



OTVARANJE: Petak 25.05.2012 u 12 h ujutro


IP ADRESA SERVERA: 193.192.59.151:7780






Ovaj server je Role Play server te postuje sva pravila Roleplaya.
Ukoliko imate sumnje sa nekim RP pravilima,ili ih ne znate mozete ih naci na nasem forumu.Ovo je potpuno novootvoreni server.U serveru ima legalnih i ilegalnih organizacija,poslova u kojima se mozete zaposliti,te naravno kuca,vikendica,stanova,bizisa i kompanija..kako bi sto bolje prikazali svoj server pokusati cemo ga sto bolje opisati u nastavku nase reklame.


Ovdje u uvodu bi htio jos nesto spomenuti jer smatram da je to jako Važno: Naime mi smo radili reedit moda server uklonjen! tako da ne zelim da ispadne da smo ukrali creditse tom community..
Ali isto tako zelim napomenuti da smo preradili dosta stvari da nebi bilo da smo samo otvorili i ime promjenili:
Uradili smo-- promjenili poslovima lokacije,neke poslove smo jos doradili,izradili smo potpuno nove poslove poput sverca materijala,svercera droge,kradljivca automobila-- izradili smo neke nove biznise,,nekim poslovima dodali biznise,,promijenili boje text drawova i chatova,uradili smo nove interiore,uradili smo potpuno novu organizaciju King of street,zemunski klan,ubacili smo nase mape,prepravili malo owner i antichet,u neke organizacije smo dodali chatove /r /d,te smo neke komande u potpunosti promjenili jer su bile drukcije postavljene tj.kako mi nismo zeljeli ,u neke smo dodavali rankove te skinove prilagodili sebi i po nasoj zelji..dodane su nove stvari poput broda koji plovi itd da sada ne nabrajam viditi cete sami..Eto htio sam to napomenuti da nebi ispalo da smo ukrali creditse i samo promjenili ime...




Kada udejte u nas server na samom pocetku doceka Vas pozdravna poruka i dobrodoslica od naseg communitiya,potom sljedi registraciski dio gdje upisujete vase Ime_Prezime kako se zelite zvati u serveru,te Vas potom pita pasword koji zelite imati i sve to potvrdite sa jednim klikom na register..

Nakn toga pojavljuje Vam se dialog sa loginom gdje ponovno upisujete svoje Ime_prezime i vas pasvord te jednim klikom na login ulazite u nas server..

Nakon logia  u koliko ste prvi puta na serveru pojavljuje vam se dialog od par pitanja koje odgovorite i zatim tutorial od 5 koraka..tutorial se sastoji od objasnjavanja roleplay Pravila i pokazivanja pojedinih lokacija u serveru.Po zavrsetku tutoriala spawnate se na kolodvoru koji je lijepo ureden.Tada pocinje Vas zivot u Los santosu sa atols communitiyem..


U serveru se nalaze kuce,vikendice i stanovi..U svakom od njih ukoliko ste vlasnik imate svoj sef u kojem mozete spremati vase stvari,od oruzja pa do novaca materijala dorge.U sklopu stanova je uradena jedna garaza t kako ona fukcionira..Naime ta garaza spada u los santos gradske garaze i svi koji posjeduju stanove mogu svoje aute ostaviti u toj gradskoj garazi i platiti ce 10 dolara na izlazu..Taj novac ide u biznis gradske garaze..Za sada je u serveru uradena jedan garaza na 6 stanova sa 15 parkirnih mjesta.Takvih garaza ce biti jos koje ce se dodati nakon updatea...



U serveru se nalazi puno biznisa koji stoje naraspolaganju i prodaji..Biznisi koji su izradeni jesu:svaki posao ima svoju kompaniju i zasebno biznis.Postoje i standardni biznisi poput 24/7,restorana,burgera,teretane,oruzarnice,kladionica,ducani s odjecom, pa tako postoje i kompanije u serveru za kupiti: autoprijevoznocka kompanija,elektro kompanija,los santos avio kompanija,telefonska kompanija.. eto to su ukratko nabrojani neki od biznisa,ostalo cete vidjeti ukoliko nas posjetite..




U serveru se nalazi 11 organizacija,te ce te organizacije biti na otvaranju servera.Na nasem serveru postoji mogucnost organiziranja svoje organizacije kao non scriptet i nju mozete prijaviti i predstaviti na forumu i ako organizacija bude prihvacena postoje pogodnosti koje mozete dobiti..Naime da bi osnovali svoju organizaciju Non scriptet morate zadovoljiti neke uvijete koji se nalaze na nasem forumu..
Organizacije koje ce se scriptati i jos dodavati biti ce iskljucivo prihvaceni prijedlozi ili ce se scriptati organizacije za kojima bude velika zainteresiranost..

Organizacije servera:



Police Department skraceno PD je tu da odrzi red u Los Santosu.Oni vode racuna o sitnim kriminalcima koji narusavaju red sirom grada Los Santosa.Njihov posao je da paze na gradjane,da su uvijek tu  spremni da pomognu,te da sprovode zakone koje vlada izglasa i donosi..

Komande u LSPD su radene vrlo jednostavno kako bi bile pristupacne i lako zapamtljive svima.Uz glavne komande za policajca koje uvijek mozete naci na /help tu se jos i nalaze nove komande: /pdvrata,/pdvrata1,/pdrampa i /pdgaraza..Misimo da ih nije tesko upamtiti a ostale komande mozete pronaci kako smo rekli pod /help




Federal birou of investigation cine visoko skolovani,cuvari reda,fbi-aj je tu da vodi racuna o teskim kriminalcima serijskim ubistvima,treba da rijese,se najozloglasenije zlocine koji je svet ikada video.Clan fbi-aja treba da je hladne glave i brze ruke da moze da intervenise kada je to potrebno.

Sve komande FBI mozete vidjeti upisivanjem /help te komande koje su naknadno uradene i pridodane jesu /fbikapija /fbipalimotor ili samo shift stisnete.




Vlada donosi vazne zakone u nasem gradu Los santosu..Bave se zasjedanjem skupstine,porezima,imaju nadzor nad cijelim gradom.Svi clanovi rade kako bi poboljsali grad i ucinili zivot jednostavnijima za gradane Los Santosa...Gradani izabiru svoju vladu time da joj izglasaju povjerenje na glasackim izborima



King Off Stret je ilegalna organizacija koja organizira i radi ulicne utrke.kada spomenemo ulicne utrke odmah Vam je sve jasno da su to ulicni trkaci..Imaju svoju bazu svoje aute i garaze..Od komandi koje koriste nije nista pretjerano tesko imaju svoju radio vezu i lideri imaju svoje komande za ubacivanje igraca..




Jedna od najpoznatijih mafija u serveru i jedna od najacih mafija u serveru netrebam nista posebno opisivati svi ju vec poznajete.



Medical Deparment je uvek tu da pomogne gradjanima Los Santosa.Najbrzi i najhitriji oni su spremni na sve samo da spasu zivot.Medical depatment radi u sklopu sa PD-om i FBI-aom,tu su da im pruze prvu pomoc i lece,naravno tu su i za ceo narod Los Santosa ukoliko se dogodi neka nesreca prvi su tu i zadnja sansa da vam spasu zivot su oni,Medical Deparment!





















Mehanicar
Cistac Ulica
Komunalac
Dostavljac produkata
Farmer
Postar
Drvosjeca
Pilot
Kamiondzija
Ribolovac
Vozac Busa
Raznosac novina
Raznosac pice
Kosac Trave
Bokser
Bodyguard
Security

Svercer materijala
Krijumcar droge
Prostitutka

DODATAK:

U nasoj zajednici ima mjesta jos za prijave za clanove tima koje se odvijaju na forumu.Tako da uz pokazani trud i postenje mozete postati clanom nasega tima..Clanovima naseg tima ili gamemasterima necete postati zicanjem i dolaskom u server s pitajnjem daj mi gma..sve prijave mozete pronaci na nasem forumu,od prijava lidera do administratora..Nasa zajednica dijeluje i na drugim podrucjima gamminga tako da ce biti i na forumu obavijest o drugim otvorenim serverima za koje smo sponzorirani.


SLIKE


Poslednja Izmena: Maj 25, 2012, 11:49:29 PRE PODNE od Brico

Opa brate svaka čast sviÄ'a mi se ? Dolazim !
Molim te daj me add na FB imaš dolje pod mojim opisom link ?
Poslednja Izmena: Maj 23, 2012, 11:14:42 PRE PODNE od By FlasH
BIG RESPEKT: Blaeks,  [CRP] Joey_, David (Sabljak) A.k.A SABO(T), joXy_, Dimi, Sexserghy ♥, TerminuS, H1TM4N



Odličan opis,nadam se da je takav i mod :D vidimo se na otvaranju :D

Citat: Cypress poslato Maj 23, 2012, 14:03:13 POSLE PODNE
Odličan opis,nadam se da je takav i mod :D vidimo se na otvaranju :D

Zaboravio sam reci da mod nema bagova te cete moci nesmetano uzivati..:)

Predobar opis, mozda dodjem na otvaranje ;D

ova je najjaca 'Zemunski klan' xDD


"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx


"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Dobar opis samo trebao si staviti vise slika Sretno !


Srecno!
IP: 193.192.59.227:7785
Troll Or Be Trolled !
Hoce neko lol-a?!


Dodatak: SLIKE

Zemunski Klan





Posao Dostavljaca Pizze







Sretno :)
Respect: Gagi, Maki187, Phillips, TerminuS, Neno, Lepotic, [AL] K4[Я]!K3â,,¢, Gotti747

Hvala svima.U serveru cemo jos raditi i ubacivati novosti u server..
Vidimo se sutra ujutro na otvaranju..
Lp


Sretno vam...
Pozdrav, RiverSide SA:MP zajednica se radja! Server ima unikatne ideje, odnosno skriptu od 0, uz vrhunske skriptere i mapere, te ozbiljan staff team. Uspjeh ovoj zajednici zagarantiran sigurno! Server ce raditi na hard RP principu! OTVARANJE USKORO, vise info na nasem forumu (http://rs-hq.org), gdje mozete vidjeti neke projekte koji ce biti na serveru (iako je to samo mali dio svega).