[Pitanje]Overclockanje xperia x8

Započeo htmostar, Maj 18, 2012, 14:50:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Vidio sam na youtube kako se overclocka x8 android 2.1 i overclockao sam sa 600mhz na 723mhz i ide brzo ali zanima me ako sad overclockam na 850mhz ili 900mhz sta bi bilo sa mobitela?? Znam samo da ce se vise grijati i brze trositi baterija ali oce mi neki chip ili cpu otic?? ::)
Poslednja Izmena: Maj 18, 2012, 14:50:53 POSLE PODNE od htmostar

cpu ce da crkne ako se pregreva, tako da nemoj previse da ga overclock
Poslednja Izmena: Maj 18, 2012, 15:19:14 POSLE PODNE od [BR]Maki187

[quote author=
Maki187 link=topic=44338.msg329460#msg329460 date=1337347112]
cpu ce da crkne ako se pregreva, tako da nemoj previse da ga overclock
[/quote]
aha a na mobitelima se ne grije cpu vec baterija i samo pise da je mobitel instabilan a sad mi nije jasno sta se tu misli jeli mozda pregara ili nesto drugo.

Da je on namijenjen za takve stvari sigurno bi već bio pojačan.. jer bi se bolje prodavao.

Pojačana potrošnja baterije i više će se grijat...

Slobodno je pukni na 820...
Stay hungry, Stay foolish  :)

Citat: [UG] Viktor poslato Maj 18, 2012, 16:29:04 POSLE PODNE
Pojačana potrošnja baterije i više će se grijat...

Slobodno je pukni na 820...
Ok stavit cu minimum 128mhz a max 823mhz  :)

Citat: K4[Я]!K3â,,¢ poslato Maj 18, 2012, 16:20:50 POSLE PODNE
Da je on namijenjen za takve stvari sigurno bi već bio pojačan.. jer bi se bolje prodavao.
Znam to ali sad meni laga gta 3 i jos neke igre a na 600mhz bas ono previse laga a na 700mhz ide barem bolje ali ponegdje zalaga pa bi overclocko jos malo vise...
Poslednja Izmena: Maj 18, 2012, 16:33:18 POSLE PODNE od htmostar

GTA 3 ti neće radit ni na 1.5 Ghz...

Ja imam Desire HD, dignutog na 1.5 (I min i max) i dalje lagga...

Android 2.3 ;)
Stay hungry, Stay foolish  :)

Citat: [UG] Viktor poslato Maj 18, 2012, 16:36:46 POSLE PODNE
GTA 3 ti neće radit ni na 1.5 Ghz...

Ja imam Desire HD, dignutog na 1.5 (I min i max) i dalje lagga...

Android 2.3 ;)
Laga ti na 1.5 ghz??? Ja sam ubacio nesto da mi smanji draw distance i jos tih detalja i slabije laga na 600 mhz a na 700mhz ponegdje zalaga ako ima previse auta onda zna zalagat poslat cu ti youtube link na PM

ne bih se zajebavao sa tim previse da sam na tvom mjestu, jer to je telefon, ne mozes pojacati hladjenje kao kod kompa...

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 18, 2012, 17:04:44 POSLE PODNE
ne bih se zajebavao sa tim previse da sam na tvom mjestu, jer to je telefon, ne mozes pojacati hladjenje kao kod kompa...
znam ali to svi rade pogotovo ako je neki slabiji mobitel i ipak je to smartphone ja na tom mobu mogu windows 98 preko libSDL pokrenut bez laga znaci mob slican kompu a sad sam vidio sta bude ako overclockan preko 860mhz jednostavno se resetira mob.

Imam ti i ja taj xperia x8, to je sranje od telefona, znaci samo idu neke igrice, a sreca sto ide gta 3 a ionako lagga previse pa mi se blokira i moram gasit pa upalit, a da i nemoj ga overclock, ja da sam ti ne bih ga nista overclocka, jer imam frenda sto je imo xperia x10 i nije mu se poslje palio, znaci crko mu... ;)

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Citat: dknez15 poslato Maj 18, 2012, 20:56:49 POSLE PODNEja da sam ti ne bih ga nista overclocka, jer imam frenda sto je imo xperia x10 i nije mu se poslje palio, znaci crko mu... ;)
zavisi koliko ga je overclockao, neka pokusa ponovo na manji overclock,jer je dosta tesko da bas mobitel sje*e overclockom
nek otvori i nek vidi jel izgorio kakav chip

Citat: dknez15 poslato Maj 18, 2012, 20:56:49 POSLE PODNE
Imam ti i ja taj xperia x8, to je [cenzura] od telefona, znaci samo idu neke igrice, a sreca sto ide gta 3 a ionako lagga previse pa mi se blokira i moram gasit pa upalit, a da i nemoj ga overclock, ja da sam ti ne bih ga nista overclocka, jer imam frenda sto je imo xperia x10 i nije mu se poslje palio, znaci crko mu... ;)
Ja ga imam vec overclockanog jedno 3 mjeseca na 723 mhz radi dobro i sad cu probat instalirat android 2.3 sa cyanogen mod 7.2 jer ide brze i bolji je a to sto je tvoj frend overclockao x10 jel bio obican x10 ili mini i koliko ga je overclockao? I zasto palis i gasis mobitel kad ti blocka xD ja ga nikad ne gasim jer imam ovaj advanced task-manager i samo kliknem da se ugasi app i nema cekanja :D
Poslednja Izmena: Maj 18, 2012, 21:13:40 POSLE PODNE od htmostar

Koliko košta xperia da nije mini u KM(BAM).

Citat: Dane poslato Maj 18, 2012, 21:13:46 POSLE PODNE
Koliko košta xperia da nije mini u KM(BAM).
Ja sam platio xperiu x8 za 270KM sa 1 godinom garancije a garancija je otisla nakon 7 mjeseci jer sam ga root-ao da mogu overclockat  :D