|PROBLEM|GF MOD 26 erora pri kompilovanju

Započeo blizard, Januar 10, 2012, 22:47:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

znaci imam problem,pratio sam onaj tut za pravljenje polaganja za autoskolu evo sta sam uradio

kod enum pinfo sam stavio na kraju svih onih pstvari

pPolaganje,

zatim sam onplayercommandtext dodao ovo

public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])

if(strcmp(cmd, "/polaganje", true) == 0)//ovdje sam ja stavio da komanda bude /polaganje ali vi mozete to izmjeniti
   {
       if(IsPlayerConnected(playerid))//provjerava dali je igrac connectan
       {
          if(PlayerToPoint(radius, playerid,2048.0339355469,-1908.0061035156,18.223201751709))//ovdje stavite koordinate i radius gdje igrac mora biti da bi upisao ovu komandu
         {
               if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] > 0)//provjerava dali igrac ima aktivirano polaganje
               {
                     SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "*Vec imas aktivirano polaganje!");//salje poruku igracu
                    return 1;
               }
            if(PlayerInfo[playerid][pCarLic] == 0)//provjerava dali igrac vec ima vozacku dozvolu
            {

SendClientMessage(playerid,COLOR_PINK,"*Aktivirao si polaganje");//salje poruku igracu
                      SendClientMessage(playerid,COLOR_PINK,"Udi u neko od ponudenih auta i zapocni polaganje");//salje poruku igracu
                   PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 1;//oznacava da je igrac zapoceo polaganje
                     SetPlayerCheckpoint(playerid,2073.0256347656,-1914.2924804688,15.319129943848,radius);//ovdje stavite x,y,z i radius prvog cp-a
            }
            else
            {
                 SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "Vec imas Vozacku Dozovlu!");//salje poruku igracu
                   return 1;
              }
         }

}
      return 1;
   }

onda sam kod onplayerentercheckpoint stavio

public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid)
{

if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] > 0)
    {
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2073.0256347656,-1914.2924804688,15.319129943848))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius prvog cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 1)//
            {
                      new Veh = GetPlayerVehicleID(playerid);
                      if(Veh == ID vozila za polaganje || Veh == ID vozila za polaganje ||  Veh == ID vozila za polaganje)//provjerava dali je igrac u vozilima,ovdje stavite idove auta koje ste namjenili za polaganje
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 2;// dodajemo vrijednost da se slucajno ne pogodi isti cp, ovo nije potrebno
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,x,y,z,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius drugog cp-a
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "*Za pocetak odvozi jedan slalom!");//salje poruku igracu
                 }
            }
        }
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2088.3903808594,-1757.1704101563,18.343294143677))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius drugog cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 2)//
            {
                      if(Veh == ID vozila za polaganje || Veh == ID vozila za polaganje ||  Veh == ID vozila za polaganje)
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 3;//
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,1823.5834960938,-1749.9703369141,15.851764678955,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius treceg cp-a
                 }
            }
      }
      if(PlayerToPoint(radius, playerid,1823.5834960938,-1749.9703369141,15.851764678955))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius treceg cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 3)//
            {
                      if(Veh == ID vozila za polaganje || Veh == ID vozila za polaganje ||  Veh == ID vozila za polaganje)
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 4;//
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,1821.94140625,-1929.8404541016,17.837484359741,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius cetvrtog cp-a
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "*Bravo,sada se vratite do auto skole!");//salje poruku igracu
                 }
            }
      }
.
.
.
.
.
.
.
.
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2056.580078125,-1920.1079101563,17.54246711731))//ovdje stavite koordinate zadnjeg cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == n)//ovdje ide vrijednost zadnjeg cp-a, tj. koji je to cp po redu
            {
                  {
                         PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 0;//oznacava da je igrac zavrsio polaganje
                        DisablePlayerCheckpoint(playerid);//uklanja cp
                         SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN ,"*Polaganje zavrseno");//salje poruku igracu
                         SetVehicleToRespawn(GetPlayerVehicleID(playerid));//respawna vozilo
                     RemovePlayerFromVehicle(playerid);//izbacuje igraca iz vozila
                         new MaxPlayers = GetMaxPlayers();
                     for(new forplayerid; forplayerid < MaxPlayers; forplayerid++)
                     {
                        if(!IsPlayerConnected(forplayerid)) continue;
                        new
                           VehicleID = GetPlayerVehicleID(forplayerid),
                           Float:Health;
                        if(VehicleID)
                        {
                           GetVehicleHealth(VehicleID, Health);//provjerava health vozila
                           if(Health > 950)//ako je health vozila veci od 950 igrac dobiva vozacku, vi mozete staviti na kolko hocete
                           {
                           PlayerInfo[playerid][pCarLic] = 1;//daje vozacku dozvolu igracu
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_DBLUE ,"Cestitamo, dobio si Vozacku Dozovlu");//salje poruku igracu
                           }
                           else
                           {
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_RED ,"Pali ste Na vozackom testu!");//ovu poruku ce poslati igracu samo ako mu je vozilu health ispod 950
                           return 1;
                           }
                        }
                     }

}
            }
      }

izadje mi 26 erora
evo errori:

Mogao si editat post a ne DP radit...
a to si izostavio {} pa ti zato izbacuje 26 erora.
Fix :
public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid)
{

if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] > 0)
    {
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2073.0256347656,-1914.2924804688,15.319129943848))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius prvog cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 1)//
            {
                      if(Veh == ID vozila za polaganje || Veh == ID vozila za polaganje ||  Veh == ID vozila za polaganje)//provjerava dali je igrac u vozilima,ovdje stavite idove auta koje ste namjenili za polaganje
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 2;// dodajemo vrijednost da se slucajno ne pogodi isti cp, ovo nije potrebno
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,x,y,z,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius drugog cp-a
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "*Za pocetak odvozi jedan slalom!");//salje poruku igracu
                 }
            }
        }
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2088.3903808594,-1757.1704101563,18.343294143677))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius drugog cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 2)//
            {
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 3;//
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,1823.5834960938,-1749.9703369141,15.851764678955,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius treceg cp-a
                 }
            }
      }
      if(PlayerToPoint(radius, playerid,1823.5834960938,-1749.9703369141,15.851764678955))//ovdje dodajte vase kooridnate i radius treceg cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == 3)//
            {
                  {
                           PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 4;//
                           SetPlayerCheckpoint(playerid,1821.94140625,-1929.8404541016,17.837484359741,radius);//ovdje dodajte vase kooridnate i radius cetvrtog cp-a
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "*Bravo,sada se vratite do auto skole!");//salje poruku igracu
                 }
            }
      }
}

.
.
.
.
.
.
.
.
        if(PlayerToPoint(radius, playerid,2056.580078125,-1920.1079101563,17.54246711731))//ovdje stavite koordinate zadnjeg cp-a
        {
            if(PlayerInfo[playerid][pPolaganje] == n)//ovdje ide vrijednost zadnjeg cp-a, tj. koji je to cp po redu
            {
                  {
                         PlayerInfo[playerid][pPolaganje] = 0;//oznacava da je igrac zavrsio polaganje
                        DisablePlayerCheckpoint(playerid);//uklanja cp
                         SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN ,"*Polaganje zavrseno");//salje poruku igracu
                         SetVehicleToRespawn(GetPlayerVehicleID(playerid));//respawna vozilo
                     RemovePlayerFromVehicle(playerid);//izbacuje igraca iz vozila
                         new MaxPlayers = GetMaxPlayers();
                     for(new forplayerid; forplayerid < MaxPlayers; forplayerid++)
                     {
                        if(!IsPlayerConnected(forplayerid)) continue;
                        new
                           VehicleID = GetPlayerVehicleID(forplayerid),
                           Float:Health;
                        if(VehicleID)
                        {
                           GetVehicleHealth(VehicleID, Health);//provjerava health vozila
                           if(Health > 950)//ako je health vozila veci od 950 igrac dobiva vozacku, vi mozete staviti na kolko hocete
                           {
                           PlayerInfo[playerid][pCarLic] = 1;//daje vozacku dozvolu igracu
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_DBLUE ,"Cestitamo, dobio si Vozacku Dozovlu");//salje poruku igracu
                           }
                           else
                           {
                           SendClientMessage(playerid, COLOR_RED ,"Pali ste Na vozackom testu!");//ovu poruku ce poslati igracu samo ako mu je vozilu health ispod 950
                           return 1;
                           }
                        }
                     }

}
            }
      }
Poslednja Izmena: Januar 10, 2012, 22:53:35 POSLE PODNE od [TG]$--L84S--$

sad mi crashuje compiler....nece da ga compile izadje mi kao not responding

Citat: blizard poslato Januar 11, 2012, 18:33:07 POSLE PODNE
sad mi crashuje compiler....nece da ga compile izadje mi kao not responding
koje windowse imas?? ako imas windowse 7 onda pricekaj minutu dvije i compilat ce ti ga

da imam windows 7 64x,sacu da vidim,meni iskoci ono check online for problem i close problem...

Citat: blizard poslato Januar 11, 2012, 22:08:55 POSLE PODNE
nece da kompiluje ostavio sam ga nekih 15 min.
ovo ti je zadnje upozorenje da neradis DP.......

Citat: blizard poslato Januar 11, 2012, 21:49:51 POSLE PODNE
da imam windows 7 64x,sacu da vidim,meni iskoci ono check online for problem i close problem...
znaci kada ti se crasha pusti mis i sve znaci NESMIJE ti izbacit taj prozor za "close program" i "check online for problem"
znaci stisnes compile i makni se od računala skroz pa dodi za deset minuta i vidi jeli dobro

Ako ti se otvori

Ako ti crasha cini mi se da imas viska {} ... nisam siguran mislim da je do toga...

Citat: dock poslato Januar 13, 2012, 12:39:49 POSLE PODNE
Ako ti se otvori

Ako ti crasha cini mi se da imas viska {} ... nisam siguran mislim da je do toga...

ako ti nije tesko mozes da pogledas pa da kazes,meni se to close program i check online pojavi 5 sec otprilike posle sto kliknem compile...

Citat: dock poslato Januar 13, 2012, 12:39:49 POSLE PODNE
Ako ti se otvori

ja skinem oko 10 modova na dan i 2 od 10 uvjek imaju par errora i crasha mi se PAWN na minutut dvije ali mi ipak izbaci rezultat

meni nece,meni izadje close program posle 5 sec...ajde neko help