Pregrijavanje racunala

Započeo JuustyGe, Novembar 24, 2011, 20:49:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Imam, jedan laptop, stalno se gasi kad pokrecem neke zahtjevnije programe, da izvinete MTA, kad mapam, gasi se, sumnjema na pregrijavanje procesora, postigne temperaturu do 98 celziusovih stepeni, sto mislim da nije dobro, jer je normalna teperatura 40-setak stepeni, neznam u cemu je problem, na firefox radi na ovim temperaturama

HD0: 49C
Temp1: 69C
Temp2:71C
Core 0: 66C
neznam staje moze li mi od vas ko pomoci ako je imao slican problem,
molio bih da ne pisete bezvezne poruke tipa kakve vec svi i odavno znamo.

Citat: JuustyGe poslato Novembar 24, 2011, 20:49:56 POSLE PODNE
Imam, jedan laptop, stalno se gasi kad pokrecem neke zahtjevnije programe, da izvinete MTA, kad mapam, gasi se, sumnjema na pregrijavanje procesora, postigne temperaturu do 98 celziusovih stepeni, sto mislim da nije dobro, jer je normalna teperatura 40-setak stepeni, neznam u cemu je problem, na firefox radi na ovim temperaturama

rjec je o lapotpu?

slusaj odi sutra odmah u servis i reci da ti se pregrijava pasta, to ti kosta 100 kn i oni je ispuhaju i sve 5... Ako ti dopuste gledaj kako rade pa da mozes i ti znat za iduci put
Respect: $--L84S--$, ναηιâ,,"â,,"α , BloodMaster , LuxZillo, Don_Sergio, ExtremePower, Gotti747, Gagi_

Citat: panameR. poslato Novembar 24, 2011, 20:56:04 POSLE PODNE
Citat: JuustyGe poslato Novembar 24, 2011, 20:49:56 POSLE PODNE

rjec je o lapotpu?

slusaj odi sutra odmah u servis i reci da ti se pregrijava pasta, to ti kosta 100 kn i oni je ispuhaju i sve 5... Ako ti dopuste gledaj kako rade pa da mozes i ti znat za iduci put

da rijec je o laptopu, da li mora znaciti da je termalna pasta, moze li biti nesto na cooleru, prasina ili nesto slicno, ili mozda moze biti neka softverska havarija, sad solidno sljaka na 70C

najvjerojatnije ti je osla pasta, koja ti ne kosta 100 kn vec 10ak...
kupovao sam nedavno...

maknes hladnjak i vidis jel ima pasta na procesoru,ako nema stavi novu pastu i vrati sve nazad,trebalo bi radit normalno ;)

Citat: |W| KombinatoR poslato Novembar 24, 2011, 21:28:14 POSLE PODNE
najvjerojatnije ti je osla pasta, koja ti ne kosta 100 kn vec 10ak...
kupovao sam nedavno...

maknes hladnjak i vidis jel ima pasta na procesoru,ako nema stavi novu pastu i vrati sve nazad,trebalo bi radit normalno ;)

ja imam laptop iz Njemacke koji jos nje dosao u HR pa sam malo vise platio, al reko sam mu cijenu...

JuuustGe - jel ti u igricama  onako naglo padne fps pa se opet digne pa padne , i jel to onako u raznom vremenskom periodu od par minuta?
Respect: $--L84S--$, ναηιâ,,"â,,"α , BloodMaster , LuxZillo, Don_Sergio, ExtremePower, Gotti747, Gagi_

Citat: panameR. poslato Novembar 24, 2011, 21:30:02 POSLE PODNE
ja imam laptop iz Njemacke koji jos nje dosao u HR pa sam malo vise platio, al reko sam mu cijenu...

pa,pasta je pasta... hahah :D

http://www.kronos.hr/pasta-procesor-racunala-p-2863.html

Citat: |W| KombinatoR poslato Novembar 24, 2011, 21:50:43 POSLE PODNE
Citat: panameR. poslato Novembar 24, 2011, 21:30:02 POSLE PODNE

pa,pasta je pasta... hahah :D

http://www.kronos.hr/pasta-procesor-racunala-p-2863.html

nisam ja kupovo pastu, nego ciscenje laptopa... xD

To je ajmo reći i "normaln"o za duži rad LapTopa, bez ovakvog hlaÄ'enja

Bez ovoga

Kada muškarac priča ženi bezobrazne stvari, to je seksualno uznemiravanje…
A kada žena to radi muškarcu to je 2 eura+PDV po minuti. :D

burazeri, ja sam malo puhno u njega, nisam ga rastavljo jer nisam imao sarafcigera toliko malogda ga rastavim, pa sam samo puhnuo, vjerovatno je bila prasina, jer sam sad vec 2 sata cerao MTA, dansc cu ga rastavit, i sve detaljno ususati usisivacem :D

Citat: JuustyGe poslato Novembar 25, 2011, 09:31:17 PRE PODNE
burazeri, ja sam malo puhno u njega, nisam ga rastavljo jer nisam imao sarafcigera toliko malogda ga rastavim, pa sam samo puhnuo, vjerovatno je bila prasina, jer sam sad vec 2 sata cerao MTA, dansc cu ga rastavit, i sve detaljno ususati usisivacem :D

Nije to dovoljno usisavacem, odnesi laptop pod neki kompresor i rastavi zadnji stranu, te dobro ono izdivaj kompresorom...i bilo bi pozeljno da nabavis nesto vece hladjenje za procesor i ugradi ga to nije skupo
Kada muškarac priča ženi bezobrazne stvari, to je seksualno uznemiravanje…
A kada žena to radi muškarcu to je 2 eura+PDV po minuti. :D

Otvoriti ga, ispuhati sa kompresorom, staviti novu pastu ispod procesora... i to je to.. ja sam to morao raditi takoÄ'er mi je islo do 90 stupnjeva temperatura a sad je na 40-55 solidno...