Street Life RolePlay Otvorenje 04.11.2011. u 20:00h| SL RPG

Započeo Zlatan_Ibrahimovic, Oktobar 31, 2011, 17:24:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Zlatan_Ibrahimovic








Ime Servera:Street Life
Owneri:LuxZillo i Reggie
Mapperi:LuxZillo
Skripteri:LuxZillo
Otvaranje:04.11.2011. u 20:00
Forum: www.sl-gaming.info
Ip: 85.25.95.100:7787





|Uvod
*Street Life je nova sa:mp zajednica.Koja uskoro otvara novi roleplay sa:mp server.Svi igraci moraju biti dobri rp igraci,kako ne bi krsili pravila.Ukoliko se ne budu igraci pridrzavali pravila dobit ce warn,jail ili ban.Vlasnici su: LuxZillo & Reggie.Mod sam editao negdje oko 2 i pol mjeseca.Ulozeno je mnogo truda i zelimo da uspijemo,a to nam mozete omoguciti vi,vasim aktivnim igranjem.Na serveru ukoliko zelite biti admin ili gamemaster morat cete napisati prijavu kad budu otvorene ili da dovedete igraca.Prijave ce biti i za lidere a u svakoj organizaciji , bandi ili mafiji ce biti po 1 lider.I lideri ce imati svoju obavezu.To jeste da budu i oni rp igraci,da postuju pravila,da clanove ubacuju u organizaciju kad ih rp testaju i provjere prijavu na forumu.Ako budu radili drugacije lidera cemo vam skinuti.Admini ce morati takodjer postovati pravila i ne smiju iskoristavati admin komande kako bi npr od nekog pobjegli,davali novac da uzmu vozilo i sl.Jer se ipak RL radnja treba koristiti.I zaradjivati i raditi kao u stvarnom zivotu.










Pa da krenemo u opis moda.

Radnja je u LS-u.Na njemu su smjesteni mnogo bizzova i kuca i sbizzova.Kucu koju hocete kupiti za nju morate imati odredjeni level i odredjeni iznos novca kako bi kupili kucu.A samo mozete imati 1 kucu u vlasnistvu a tako i bizz.Kucu mozete upgrade-ovati sa houseupgrade i s tom komandom mozete postaviti heal i armor upgrade u kucu kako bi ste se healali kod kuce,a da ne morate ici svaki cas u neku kupovinu.Kad imate biz moci cete i zaradjivati ali zavisi koliko korisnika kupuje neke stvari kod vas.Biz mozete imati kakav pozelite.Restorani,kafici,neke tvrtke i sl.Ako volite vozila,brodove,motore ili cak letjelice to sve mozete kupiti na razlicitim mjestima.Zelite brzo ili sporo vozilo?Nema problema to mozete kupiti u LS-u i vozite ga koliko hocete ali pazljivo.Maksimalan broj vozila mozete imati 3 jer sam vidio da je to bolje izgleda nego da imate samo 1 vozilo.Da kupite vozilo kucate /v buy.

Imamo na serveru kiosk na raznim mjestima.Na serveru imamo dosta toga sto je u dialogu.Kao npr. /help,/jobhelp,/orghelp,/drink,/buy,/adminhelp,/zaposljavanje i dosta toga.Ako se zelite zaposliti morate otici u gradsku vijecnicu i kucati /zaposljavanje to ce vam odmah prikazati cim udjete u prostoriju.I kad kucate tu komandu moci cete odabrati posao koji zelite da imate.Ne znate komande za vas posao?Kucajte /jobhelp i odaberite posao koji imate.Ako ne znate gdje vam je lokacija vaseg posla?Kucajte /lokacijeposlova(/lp) i dobit cete listu za lokacije poslova.Na serveru imamo takodjer i polaganje.A to se nalazi na jednom mjestu i to cete vidjeti u slikama.Kad budete polagali morat cete voziti pazljivo kako bi dobili vozacku kartu.Ukoliko uspijete dobit cete vozacku i moci cete je koristiti.Imamo takodjer i fighting stil.To jeste da mozete u teretani kod gym-a u gantonu odabrati stil borbe koji zelite kako bi ste se bolje odbranili od neprijatelja.

Ukoliko ste u opasnosti zovite policiju na /call 911.A ako ste bolesni zovite takodjer na /call 911 i dostupni bolnicari ce doci po vas da vas izlijece.A ako nemate prijevoz a trebate otici negdje onda trebate da zovete bus vozace na /call 222.A ako imate pokvareno vozilo za to imate automehanicare i zovite ih na /call 555.

Ako ste policajac i hocete da uhitite nekog morate odvesti osumnjicenog do zatvora i kucati /arrest.A ako zelite da provjerite je li neka osoba pijana ili drogirana onda kucajte /alkotest ili /drogatest.Ako vidite policajca negdje svezanog mozete ga odvezati sa /copuntie.
Zelite nekog zvati na mobitel a ne znate mu broj.Onda odite u 24/7 i kupite imenik.I zatim kucajte /number njegov id i zatim cete vidjeti njegov broj.

Ako ste bandit/mafijas i zelite opljackati banku morate otici do banke u kucati /robbank.Ukoliko zelite svezati neku osobu u vozilu morate kupiti konop u 24/7 i onda mozete i kucati /tie.Zelite da osoba ne vidi gdje je vozite ,kupite povez u 24/7 i kad tu osobu sveze mozete kucat /povez.
Svaka banda ima svoju opremu i svoj HQ, tako da ostale bande ne mogu ulaziti u tudje baze ili uzimati tudje oruzje.Ali samo policajci,swat i fbi mogu provaliti vrata baza od bandi/mafija.

*Anticheat je JunkBuster.Koji cuva skriptu od svakakvih cheatova i hackera.

*Za orge PD,FBI,SWAT stavili smo da svako ima poseban zatvor.I u svojim hq-ovima mogu vidjeti zatvorenike ukoliko su zatvorili njihovi clanovi.

Mozete imati satove i naocale.Da koristite sat kucajte komandu /sat,a za naocale sa komandom /naocale.Ukoliko zelite skinuti naocale mozete to uraditi s komandom /snaocale.

Takodjer mozete da otvarate haubu i gepek.Imate komandu /hauba i /gepek.

Mjesto za dilanje i materijale je premjesteno jer su bolja mjesta a to cete vidjeti u slikama.

Na jednoj lokaciji imamo cak i neon shop.Za kupnju neonki.Moci cete ga vidjeti na slikama.A komande su /neon.
Oglas ili (adveristment) mozete dati na jednoj poziciji,a to cete takodjer vidjeti u slikama (Oglasno Mjesto).
Ukoliko brzo vozite mozete imati sudar.To smo takodjer dodali jer je rp radnja.I ukoliko vam se desi sudar,kamera ce vam se tresti i oduzet ce vam malo hp-a.










Organizacije na serveru

LSPD (Drzavna policija)
FBI (Federalni Biro za Istrazivanje)
SWAT (Special Weapons And Tactics)
LSMD ( Bolnicari )
Predsjednik
Nova TV










Bande na serveru

Bloods
Crips
Insane Locos










Mafije na serveru

Triads
Sicilian Crime Family
Hitman Agency












Poslovi na serveru

Detektiv
Odvjetnik
Kurva
Diler Droge
Automehanicar
Bodyguard
Svercer materijala
Diler Oruzja
Radnik na gradilistu
Bokser
Vozac Busa
Kamiondzija
Raznosac Pizze
Farmer
Ilegalni Farmer
Svercer Droge
Cistac ulica
Proizvodjac Oruzja











Beach Party


Burg



Banka i 24/7

 

Gradska Vijecnica



Kiosk



Carownovi



Plivanje Event



Event Trcanja



Triads

 

LSPD



FBI



Bolnica



SWAT



Sicilian Crime Family

 

Vlada



Hitman Agency



Nova TV



Insane Locos



Crips



Bloods



Kafici



Polaganje



Teretana & Fight Stilovi



Ostali Eventi



Spawn



Neon shop,Mjesto Dilanje droge,Mjesto za materijale,Oglasno Mjesto











*Ostale informacije o serveru.
Kuca na serveru smo napravili mnogo.Kako bi clanovi mogli kupovati.A bizzova i sbizzova ukupno ima oko 30.
Bankomate mozete koristiti samo ako imate pin kod.A pin kod mozete dobiti tako sto prvo uzmete visa karticu u banci.A zatim kucate /pinkod kako bi ste dobili broj pin koda.I kad budete kucali /bankomat morat cete prvo upisati vas pin kod sa vase kartice.
Granice su svugdje smjestene.I da predjete preko granice morate kucati /granica i zatim vam se kapija otvara i oduzima vam se 100$.
Ako ste izgubljeni i ne znate gdje je sta mozete kucati /gps.
Kad budete isli u teretanu i zelite novi stil borbe morat cete prvo kucati /treniraj.
A ukoliko zelite vidjeti vase stilove borbe kucajte /fightstil.
Ako ste novi i ne znate rp pravila mozete na serveru kucati /rppravila a i da vidite ostala pravila servera kucajte /rules.
U organizacije/bande/mafije mozete uci samo sa 3. lvlom i vise.
*Privatne/Neskriptane organizacije
Tu organizaciju cete vi moci napraviti na forumu,ali cete morati napisati pricu o toj bandi/organizaciji.Mi cemo primiti oni koji budu rpali i dat cemo vam podforum za vasu bandu/organizaciju i dobit cete IRC kanal.A zatim u UPDATE-u ce biti skriptana.
Statse cemo vracati ali samo sa poznatijih balkanskih servera,a to bi bili : SpeedTouch,Edimax,CroHerze,GeForce,Balkan Underground,[cenzura] Lights.
Vracati cemo do 3 lvl.Kako ne bi bili svi odmah veci lvl na otvaranju.Kad netko stigne 10. lvl onda cemo vracati statse i sa vecim lvlima.A novac cemo vracati upola.Dakle nece biti milijunasa.
Ukoliko ste admin ili gamemaster onda necete moci biti i lider.Dakle clanovi ce morati odabrati ili lidera ili gm ili admina.Znaci samo 1!

Prijave za lidere/gamemastere/admine ce biti otvorene tokom dana.Primit cemo 1 lidera za svaku org (samo za pocetak).



Poslednja Izmena: Novembar 04, 2011, 06:52:21 PRE PODNE od DJ LuxZillo

Sretno nam  8)

Riverside roleplay community je zajednica koja će se otvoriti krajem ovog mjeseca,ima unikatne skripte i mod je raÄ'en od 0.Na slici iznad možete direktno ući na naÅ¡ forum i registrirati se na njega ukoliko joÅ¡ niste.Nadamo se i očekujemo vas u Å¡to većem broju :)


Zlatan_Ibrahimovic

da ali editovan...i ispravljeno "MNOGO" bugova
Poslednja Izmena: Oktobar 31, 2011, 17:58:59 POSLE PODNE od DJ LuxZillo



U toku prijave za admine/lidere/gmove/moderatore na forumu,posjetite nas necete se pokajat..
[/center]

svaka cast za opis... morat cu navratit...
opis je jedan od najboljih do sada... 10/10 za opis...

Lep opis kao i mod :D
Srecno ,docu na otvaranje ( nadam se ) :)
Citat: Marley poslato Jun 16, 2012, 17:11:23 POSLE PODNE
Kurcina  :P

Citat: Dude poslato Jun 16, 2012, 17:14:21 POSLE PODNE
čobane šta je ovo?

Respect for David (Sabljak) A.k.A SABO(T)




Samo da kazem da forum trenutno ne radi,neznam sta mu je radio do prije 5min..
Nemoze otvoriti ni forum ni panel a ni forum od pan hosta tako da je do njih nesto sigurno..


EDIT: PRORADIO FORUM..
Poslednja Izmena: Oktobar 31, 2011, 20:57:08 POSLE PODNE od [SL]Reggie
[/center]

Citat: [SL]Reggie poslato Oktobar 31, 2011, 20:19:48 POSLE PODNE
Samo da kazem da forum trenutno ne radi,neznam sta mu je radio do prije 5min..
Nemoze otvoriti ni forum ni panel a ni forum od pan hosta tako da je do njih nesto sigurno..
Valjda ce uskoro