Afrika Gaming Community- Službeni pogled na server [OPIS]

Započeo Perke, Jun 08, 2011, 14:03:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.



Afrika Gaming Community

178.239.57.72:7740




   

  • ObavjeÅ¡tavamo sve igrače, da se Afrika Gaming SAMP server zvanično otvara u četvrtak 09.06.2011. godine u 21:00 h.
    Ukoliko dosada niste postali naš član na forumu, svakako to učinite sada, te nam se u četvrtak pridružite na svečanom otvorenju Afrika Gamig servera.
    Naši skripteri su vrijedno radili na Afrika modu, ali i Webmasteri koji su pripremali forum i UCP koji je fazi završavanja.









  • KrenuvÅ¡i od registracije koja je na naÅ¡em server jedna od najbržih i najjedostavnijih. Samo ukucajte VaÅ¡u lozinku i uÄ'ite u naÅ¡ svijet. Radnja na serveru se odvija u sada vec popularnom i dobro poznatom Los Santosu. Odlucili smo se za ovaj dio San Andreasa, jer najvise godi jednom serveru, a igraci su vec dosta upoznati sa istim tako da lokacije ne predstavljaju probleme. Mapping tim koji je prenatrpan zadacima, ima u planu, izgraditi dodatni dio grada gdje ce biti elita, te srediti dodatno vec postojeci grad. MeÄ'utim da bi ispoÅ¡tovali rokove otvaranja to cemo vam predstaviti 1. updatom.
    Podzemnom željeznicom kojom dolazite (RP), pojaviti cete se u kafe baru iznad željeznice.






  • Nakon toga krenite u istraživanje.
    Najprije cemo Vam predstaviti neke cool lokacije na nasem serveru.
    Krenuvsi od spawna idemo u provod jer na Africi sve je zabava. Mozete se RP-ati party ili sastanak u jednom od mnogobrojih kafica na serveru. Pa na primjer mozete posjetiti „BOBO Kafe“ na plazi.





  • Ili ako vise zelite „viÅ¡u“ lokaciju ona posjetite „Kafić za tulumarenje“ koje se nalazi u samom centru grada.






  • Naravno ne zaboravite posjetiti čuveni burg.




  • MeÄ'utim, ipak ćemo Vama prepustiti da otkrijete sve naÅ¡e kafiće, restorane itd.
    Naravno nezaboravni dio svakog servera su orgnazacije.
    Policija koja se brine o redu na Africi je dobila fino ureÄ'enu bazu, sa komandama laganim za koriÅ¡tenje čak i onim najgorim. Rampe, kapije i slicne stvari otvarate jednim pristiskom na slovo H na vasoj tastaturi, te time ne gubite na vremenu tipkajuci [cenzura]e i dosadne komande za otvaranje navedenih.




  • ANN â€" Afrika News Network je orgnazacije koja se brine o tome, da svi naÅ¡i igrači budu u toku o svim novostim u gradu.





  • Kako vam ne bi sada držali predavanje o svim orgnazacijama i sl, viÅ¡e možete pronaći na naÅ¡em forumu, gdje se takoÄ'er možete i prijaviti za neku od organzacije.


  • Dosadilo vam je da uzimate iste kuce na svim serverima? Afrika ima resenje. Custom stan, fino u udobnosti vaseg ukusa imajte svoj stan.






  • TakoÄ'er jedna ustaljena odlika svakog servera je naravno kupovina CO automobila.
    Umjesto standarnog odlaska do nekog mjesta te RP-anja da je tu navodni auto salon, na Afrika Gaming, otiÄ'ite do pravog auto salona te kupite auto po želji. Neka RP bude vidljiv.






  • Medic Dep. je servera orgnaizacije koja ne privlači mnogo pažnje na drugim serverima, ali na Africi ćete tu imati itekako puno zabave. NaÅ¡a administracija, će zajedno sa liderima biti tu, da Vam omogući razne RP dogaÄ'aje za ovu organizaciju, kako bi bilo zabavnije. Kada kazem dogaÄ'aje mislim na organizavanje server eventa, poput terorističkog napda gdje se desi neka nesereća gdje se upliću sve agencije ali i doktori kako bi se spasili preživjele te policija kako bi se naÅ¡ao počinioc napada, a gdje ce mafija sa gangterima imati ulogu napadača.




  • Naravno uvijek cete biti svježe informisani o verzijama servera, obavjeÅ¡tenjima, i slično preko Afrika novosti u lijevom ćoÅ¡ku ekrana.
    Naši skripteri su naravno na server stavili i mjerač brzine koji je vrlo precizan, te mogućnost da uz njega provjerite oštećenje Vašeg vozila, sa 3 stanja: vozilo je uredu, vozilo ima oštećenja i vozilo nije sposobno za sigurno vožnju. Ova stanja cete uvijek moci vidjeti u desnom cosku ekrana pored brzinomjera, te iste simbolizuju 3 kruga.






  • Naravno server ne bi bilo server, kada ne bi bilo evenata, a Afrika je bogata sa njima. Od RP evenata za svaku orgnazaciju, do OOC evenata i sl.
    Uglavnom uvijek  ce biti vremena za zabavu, zabavu i opet zabavu.






  • Kada Vam stanje računa doÄ'e u blizinu nule posjetite mnogobrojne ATM-ove ili sve zavrÅ¡ite u naÅ¡oj banki.






  • Standardno u 24/7 cete uvijek moci pronaci potrebÅ¡tine kako bi zadovoljili svoje potrebe.


  • Naravno za one koji svoje sate provode ra računarom čak i na igri, postavili smo Internet Caffe, gdje ce moci pristupiti internetu, kupovati preko njega, ili chatovati sa drugima. Cijene koristenja Interneta cu biti vrlo jeftine, a mogu vam uÅ¡tedjeti vremena pri kupovini, ako kupujete vise stvari a nemate prevoz.


  • Naravno kako bi ugoÄ'aj Afrika ambijenta bio Å¡to bolji, priredili smo za početak par modova poput infernus, policije, radara, skinova, wanteda lvla, ...










  • Ono Å¡to je bitno napomenuti za sve igrače su sljedeće stvari:
    -   U interijere ulazite i izlazite sa tipkom ENTER
    -   Ukoliko vam treba bilo kakva pomoc ili ste novi i ne snalazite se najbolje, ukucajte  /pomoc
    -   Ukoliko zelite prijaviti nekog koristiti /report
    -   Za skraćenu listu najčešćih komandi koristite /help
    -   Za listu animacije koristite /animacije
    -   IC godina je 2011
    Za početak vam je to sasvim dovoljno a za ostalo ce biti skup ispred burga gdje ce administrator svečano otvoriti server te objasniti sve što pitate.

  • Biti ce to kao jedan skup, odnosno OOC skup.


  • TakoÄ'er neizostavni dio su donatori. Naravno Afrika kao zajednica koja se jos uvijek razvija, uvijek ce dobro tretirati svoje donatore. Na Afriku mozete donirati u sada postavljenim cijenama ili ako vi zelite, i vecim. Svaki donator, dobiva pristup donator bazi, te mogucnosti donator ranka koji je kupio. Donacije ce se rezimirati prema bodovima, tako da sto vise bodova imate, vise dobijate.


  • Å to se tiče skripte, ona je raÄ'ena od 0, te nije nikakav edit, ili skup manjh skripti, vec pravi mod raÄ'en od strane Paradoxa i BloodMastera.
    Skripta sadrži 35.000 linija, maximalnu optimizaciju, Anticheat, antiabouse, ... , te more drugih stvari koje nije potrebno ni nabrajati, jer je to vec standard svih servera, ali i mnoge unikante sisteme koje zbog zastite moda, ne mozemo iznositi u javnost.


  • Na serveru se nalazi oko 800 kuća, standardnih, 100 stanova, i oko 30 bizova. Ovaj broj je dinamican jer radimo na sistemu Stani i Napravi, gdje vam mozemo kreirati kucu bilo gdje za 2 minuta.


  • DoÄ'ite i ostanite uz nas, jer Afrika Gaming je jedino mjesto gdje mozete biti kao na svome. Ne želimo da se hvalimo sa silnim i jakim riječima jer sve će vidjeti i prepoznati igrači. U ovom opisu možda niste vidjeli puno toga, ali to je bit,  kako bi svečano otvaranje, kako bi bilo Å¡to ljepÅ¡e i unikatnije.
    Naše riječi su suvišne jer o svemu govore naši članovi i statistika foruma, koji radi super iako se server još nije otvorio.

    Ukupno ÄŒlanova:    317
    Ukupno Postova:    21134
    Ukupno Tema:    1208
    Više o statistici foruma pogledajte ovdje.

    DoÄ'ite i ostanite na Africi.

    Sve najbolje želi vam Afrika Gaming Tim

Poslednja Izmena: Jun 09, 2011, 07:51:37 PRE PODNE od [AG] gonss.pwn



vlado_plavsic




Big like^^
Odlican opis!!

Bicu player xD
Poslednja Izmena: Jun 08, 2011, 14:16:05 POSLE PODNE od [AG] Jim Carey

Igracu tamo 100% i dolazim na otvaranje opis 11/10  :)

Budite na svome, budite na Afrika Gaming
www.afrika-gaming.com

NAravno igracu tamo,opis je extraaa,s vama sam skoro od pocetka i sretno nam dalje :D

Srecno sa serverom, opis je odlican procitao sam ga ceo, videcemo sutra kakav je mod :)
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri


Ja stvarno nemam reci,kako je do jaja mod.....
Ipak se isplatilo sto smo tako dugo cekali,a i docekali napokon stiglo vreme da se Ide u "AFRIKU xD"

Oldicno
Opis:Jedan od najboljih opisa koji sam video na ovom Balkan-Samp forumu
Ocena Opisa:1000/10
GameMod:Prevazisao sve mere kako je dobar

Sretno vam bilo,dolazim u cetvratak na otvaranje i ostajem


Hvala vam svima sto nam zelite srecu sa serverom,dodjite nam i vi ;)
Btw svaka cast skripterima,mapperima i administratorima na ovako dobar community,hvala vam ;)


Ja cekam na ovaj dan vec jednan i po mjesec al to je vrlo brzo proslo sa momcima na forumu pridruzite nam se i vi nece te se pokajati

Opis  10/10