Programi za modeliranje

Započeo The Writer, Maj 23, 2011, 08:28:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 23, 2011, 23:03:38 POSLE PODNE
Lord, nije on mislio da napravi auto koji ce identicno izgledati kao na gore navedenoj slici, vec mod koji ce priblizno dobro izgledati
Pogledaj npr gtainside, ima milion lijepih modova koji su ~ identicni sa pravim autima, a opet rade na gta sa engine-u

Citat: LordShigi poslato Maj 23, 2011, 17:41:50 POSLE PODNE
Nisam ja reko da ga engine nece ocitati, ali ako auto ima puno polygona i stavis ga u gtasa engine koji za to nije optimizirian to nece rediti. Jel ti znas kolko takvom autu treba da se izrenderira kao sto je u slici u prvom poslu, oko 2h na prosjecnoj masini (dual core cpu, 4gb rama, HD4850 GPU). A ti u igri trebas renderirati frame barem 20 puta u sekundi, znaci igra bi ti se vrtjela na oko 0.001 FPS ako zanemarimo ostale objekte i ako teksture, odsjaje i to skroz maknemo.

pogledaj npr igre kao sto su Test Drive Unlimited 2 ili Grand Turismo 5 i auta su full realno odradjena, tako da se ne bih bas slozio sa gore navedenom tvrdnjom
Krivo si me skuzio, Normalno da se to moze perketno napraviti i svakim danom je sve to bolje, pogledaj i Shift 2... ja ovorim za GTA SA a ne za ostale igrice
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

sve jedno je, ugl. nemozes napraviti mod poput ovih novih igara kao iz Shift 2 i ostale jer ne povlaci ovo, staro je (GTA SA)

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

The Writer

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 23, 2011, 23:03:38 POSLE PODNE
Lord, nije on mislio da napravi auto koji ce identicno izgledati kao na gore navedenoj slici, vec mod koji ce priblizno dobro izgledati
Pogledaj npr gtainside, ima milion lijepih modova koji su ~ identicni sa pravim autima, a opet rade na gta sa engine-u

Citat: LordShigi poslato Maj 23, 2011, 17:41:50 POSLE PODNE
Nisam ja reko da ga engine nece ocitati, ali ako auto ima puno polygona i stavis ga u gtasa engine koji za to nije optimizirian to nece rediti. Jel ti znas kolko takvom autu treba da se izrenderira kao sto je u slici u prvom poslu, oko 2h na prosjecnoj masini (dual core cpu, 4gb rama, HD4850 GPU). A ti u igri trebas renderirati frame barem 20 puta u sekundi, znaci igra bi ti se vrtjela na oko 0.001 FPS ako zanemarimo ostale objekte i ako teksture, odsjaje i to skroz maknemo.

pogledaj npr igre kao sto su Test Drive Unlimited 2 ili Grand Turismo 5 i auta su full realno odradjena, tako da se ne bih bas slozio sa gore navedenom tvrdnjom

napokon neko ko razumije  :)

preporucujem ti da koristis 3ds max jer je zmodeler s*it
imas na GamerX community-ju sve detaljno objasnjeno kako se sto pravi, al poceti odmah sa pravljenjem auta bilo bi previse ambiciozno :)
pocni sa jednostavnim objektima

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 24, 2011, 12:03:16 POSLE PODNE
imas na GamerX community-ju sve detaljno objasnjeno kako se sto pravi, al poceti odmah sa pravljenjem auta bilo bi previse ambiciozno :)
meni je Zmodeler najbolji za teturiranje i brisanje stvari, no da bar naprave plugin ili nesto da mozes u Cinemi 4D raditi pa exportat ili konvertat za SA

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

cinema se raspada u odnosu na 3ds max, + max ima sve pluginove za import/export objekata  ;)

The Writer

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 24, 2011, 12:03:16 POSLE PODNE

ma imam zivaca i vremena
inace ja ne odustajem dok ne bude kako zelim tako da sam uvijek ambiciozan

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 24, 2011, 12:39:32 POSLE PODNE
cinema se raspada u odnosu na 3ds max, + max ima sve pluginove za import/export objekata  ;)
ma je vraga, 3DS max je vise za gaming i te modove a ovo nije, samo u Cinemi je lakse napraviti txt pa export nego u 3DS Maxu :S

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: [AG] System32 poslato Maj 24, 2011, 21:32:50 POSLE PODNE
ma je vraga, 3DS max je vise za gaming i te modove a ovo nije, samo u Cinemi je lakse napraviti txt pa export nego u 3DS Maxu :S

pa za sta ti pravis modele onda? 3ds max je napravljen za gaming industriju, zato i ima oskudni sistem animiranja, dok je cinema iskljucivo za video industriju
po meni je logicnije koristit max nego cinemu, jer pravis modele za igru... (gta)

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Maj 25, 2011, 16:14:00 POSLE PODNE
Citat: [AG] System32 poslato Maj 24, 2011, 21:32:50 POSLE PODNE

pa za sta ti pravis modele onda? 3ds max je napravljen za gaming industriju, zato i ima oskudni sistem animiranja, dok je cinema iskljucivo za video industriju
po meni je logicnije koristit max nego cinemu, jer pravis modele za igru... (gta)
ne pravim modele, prije sam se igrao s tim xD sad vise pawno itd. ja ti kazem da mi je u Cinemi lakse napraviti teks tpa ga recimo exportat u .deff a ne ovako moras polygone i ostalo raditi kuzis? Cinemu bi voljeo za SA samo za neke male stvarcice

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

stvarno, kod teksta si u pravu, jer ga je mnogo lakse editovat u cinemi, al eto ti mala caka, ako imas prostora na kompu i zivaca
instaliras oba programa, na cinemu napravis text, editujes ga, exportujes kao 3ds fajl, zatim importujes u 3ds max, podesis velicinu, spojis sve poligone u jedan model i exportujes u .dff  8)

e vidi nisi ti ni lud xD, moram prvo skinut 3DS Max, kako te polygone spojit sto vec? Nisam radio u tom 3DS Maxu samo nesto za konvertanje za GTA 4 i Zmodeleru, nego imas Xf da ne spamamo? Sendaj na PM ak imas

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim: