[pomoc]errori

Započeo .::Wuj0::., Maj 13, 2011, 11:44:21 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Radim DM scriptu (ucim da skriptam)
Detaljan opis problema: Radio sam skriptu po jednom 'losem' tutu na YT ali on kad compajlira nema ni jedan error niti waring a ja ih imam 6 errora i 6 waringa
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(79) : error 017: undefined symbol "classid"
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(83) : error 017: undefined symbol "classid"
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(87) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(93) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(305) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(317) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(319) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(348) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(348) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(348) : error 001: expected token: ";", but found ")"
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(348) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(348) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

6 Errors.

Dio skripte: ako bude trebalo poslacu cijeli pwn. Nije velik
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): radio sam po ovom tutu iz 2 dijela je: http://www.youtube.com/watch?v=3sjzMxllimY&feature=mfu_in_order&list=UL i http://www.youtube.com/watch?v=G9XNILENEic&feature=BFa&list=ULPXRtxNcvNcM&index=5
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 11:45:08 PRE PODNE od .::Wuj0::.
Ajde,Ajde da divljamo kao stoka da pijemo,crno bele da bodrimo,jer Partizan mi volimo....!!!!

Don't learn to hack. Hack to learn!

sto se tice warninga loose indentation tu moras samo poravnati linije.
Postaj liniju 438 i 83
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 11:56:12 PRE PODNE od $--L84S--$

Citat: $--L84S--$ poslato Maj 13, 2011, 11:55:47 PRE PODNE
Postaj liniju 438 i 83
linija 83:
else if(classid == 2 || classid == 3)
mislim da si mislio na liniju 348 a evo i nje:
else if(classid == 2 || == 3)

edit: liniju 348 sam ispravio da bude ovako: else if(classid == 2 || classid == 3
i broj errora se smanjio i kad compajliram sad izgleda ovako:
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(79) : error 017: undefined symbol "classid"
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(83) : error 017: undefined symbol "classid"
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(87) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(93) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(305) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(317) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(319) : warning 217: loose indentation
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(361) : error 017: undefined symbol "SetPlaterFacingAngle"
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

3 Errors.
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 12:07:33 POSLE PODNE od .::Wuj0::.
Ajde,Ajde da divljamo kao stoka da pijemo,crno bele da bodrimo,jer Partizan mi volimo....!!!!

Citat: .::Wuj0::. poslato Maj 13, 2011, 12:04:54 POSLE PODNE
Citat: $--L84S--$ poslato Maj 13, 2011, 11:55:47 PRE PODNE
Postaj liniju 438 i 83
linija 83:
mislim da si mislio na liniju 348 a evo i nje:
else if(classid == 2 || == 3)

edit: liniju 348 sam ispravio da bude ovako: else if(classid == 2 || classid == 3
i broj errora se smanjio i kad compajliram sad izgleda ovako:
C:\Users\hjgjj\Desktop\Samp\ohoho\gamemodes\ne znam.pwn(361) : error 017: undefined symbol "SetPlaterFacingAngle"
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

3 Errors.

znaci moras ovo else if ovako stavit
warninge sam ti vec rekao odes do te linije i onda moras poravnati.
i za oovaj jos jedan eror SetPlaterFactingAngle postaj taj redak.

Ne pomaze ono  :'( i dalje mi pise onaj error: error 017: undefined symbol "classid"
a evo one linije:SetPlaterFacingAngle(playerid, 49.6459);

Citat: .::Wuj0::. poslato Maj 13, 2011, 12:15:32 POSLE PODNE
Ne pomaze ono  :'( i dalje mi pise onaj error: error 017: undefined symbol "classid"
a sta ti je ovo setplaterfacingangle da nisi mozda mislio na SetPlayerFacingAngle(playerid, 49.6459);
tako stavi i to ce ti radit i daj mi postaj linije80 81 82 83 84

Citat: $--L84S--$ poslato Maj 13, 2011, 12:20:04 POSLE PODNE
Citat: .::Wuj0::. poslato Maj 13, 2011, 12:15:32 POSLE PODNE
a sta ti je ovo setplaterfacingangle da nisi mozda mislio na SetPlayerFacingAngle(playerid, 49.6459);
tako stavi i to ce ti radit i daj mi postaj linije80 81 82 83 84
Nisam ni primijetio da sam tu pogrijesio. Sad mi ostaju jos samo ona dva errora a evo i cijeli Callback:public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
if(classid == 0 || classid == 1)
    {
    SetPlayerColor(playerid, COLOR_GREEN);
    }
    {
    SetPlayerColor(playerid, COLOR_PURPLE);
    }
return 1;
}

pronaj metnut tu new classid;
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Citat: [AG] System32 poslato Maj 13, 2011, 12:47:53 POSLE PODNE
pronaj metnut tu new classid;
Radi. Ostaje jos samo jedan waring evo i linijeSetPlayerToTeamColor(playerid, COLOR_WHITE);
EDIT: Ovakav eror izbacuje: warning 202: number of arguments does not match definition
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 13:05:02 POSLE PODNE od .::Wuj0::.

to znaci da ta funkcija ne odgovara parametrima sto si ti metnuo, daj mi cijeli public od toga

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Citat: [AG] System32 poslato Maj 13, 2011, 13:12:35 POSLE PODNE
to znaci da ta funkcija ne odgovara parametrima sto si ti metnuo, daj mi cijeli public od toga
public OnPlayerSpawn(playerid)
{
SetPlayerToTeamColor(playerid, COLOR_WHITE);
return 1;
}

omg nadi u skripti public OnPlayerToTeamColor kako vec

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: [AG] System32 poslato Maj 13, 2011, 13:21:59 POSLE PODNE
omg nadi u skripti public OnPlayerToTeamColor kako vec
Ne moras odma 'omg' pocetnik sam :P a evo ti taj public public SetPlayerToTeamColor(playerid)
{
if(pTim[playerid] == 1)
{
SetPlayerColor(playerid, COLOR_GREEN);
}
else if(pTim[playerid] == 2)
{
SetPlayerColor(playerid, COLOR_PURPLE);
}
}

probaj tamo umjesto u onoj koamndi sto je vec maknut ono COLOR_WHITE samo palyerid

evo ovako to ide

public OnPlayerSpawn(playerid)
{
SetPlayerToTeamColor(playerid);
return 1;
}
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 13:29:01 POSLE PODNE od [AG] System32

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: [AG] System32 poslato Maj 13, 2011, 13:27:02 POSLE PODNE
probaj tamo umjesto u onoj koamndi sto je vec maknut ono COLOR_WHITE samo palyerid
Radi, hvala...
edit: ovdje moze lock
Poslednja Izmena: Maj 13, 2011, 13:30:20 POSLE PODNE od .::Wuj0::.