PARTNERI:
-UPOZORENJE-

Samo registrovani članovi mogu da vide/koriste forum u celini.
Prijavite se ili registrujte nalog na Balkan SA-MP forumu.


Autor Tema: Opet ja...xD  (Pročitano 846 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Opet ja...xD
« poslato: Oktobar 07, 2009, 16:07:13 posle podne »
Slusajte, vjerojatno ovo svi znate a ja se oko tog tolko mucim xD

Znaci dali mi moze neko objasnit kako da napravim da mi naprimjer TEXTDRAW u kojem ce pisat "Bod:(ovdje moji "bodovi")" i da mi svake minute smanji za 1 bod (to znam i ja napravit) ali da onda i "reloada" kao da se promjeni textdraw...ALI ZA SVAKOG IGRACA POSEBNO jer on kao moze sebi povecat bodove s nekom komandom xD i sad ja sam to sve napravio ali nisam koristio da bude za svakog igraca posebno znaci napisao sam new text: bodovi a ne new text: bodovi[MAX_PLAYERS] i sad sam ja sve to promjenio , i tamo di treba sam stavio to "bodovi" [playerid] ali sad tek nis neradi i tolko sam zbunjen da neznam vise ni sam xD

Edit: znam da niste nis skuzili -.- al dajet barem recite kako da napravim da dole negdje bilo gdje pise "LEVEL: [level igraca]" eto samo to plz
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 16:16:11 posle podne [LG]_eXtReMe_ »
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012
 

Correlli

  • Gost
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 07, 2009, 16:43:39 posle podne »
Evo ti primjer (za svakog igraća):

// variable:
new Text:PlayerTextdraw[MAX_PLAYERS];

// create textdraw and set it's options:
PlayerTextdraw[playerid] = TextDrawCreate(385.000000, 150.000000, "Textdraw's name");
TextDrawUseBox(PlayerTextdraw[playerid], 1);
TextDrawBoxColor(PlayerTextdraw[playerid], 0x000000ff);
TextDrawTextSize(PlayerTextdraw[playerid], 602.000000, -26.000000);
TextDrawAlignment(PlayerTextdraw[playerid], 0);
TextDrawBackgroundColor(PlayerTextdraw[playerid], 0x0000ffff);
TextDrawFont(PlayerTextdraw[playerid], 1);
TextDrawLetterSize(PlayerTextdraw[playerid], 0.399999, 1.000000);
TextDrawColor(PlayerTextdraw[playerid], 0x00ffffff);
TextDrawSetOutline(PlayerTextdraw[playerid], 1);
TextDrawSetProportional(PlayerTextdraw[playerid], 1);
TextDrawSetShadow(PlayerTextdraw[playerid], 1);

// update textdraw:
new string[32];
format(string, sizeof(string), "Score: %i", GetPlayerScore(playerid));
TextDrawSetString(PlayerTextdraw[playerid], string);

// show textdraw:
TextDrawShowForPlayer(playerid, PlayerTextdraw[playerid]);

// hide textdraw:
TextDrawHideForPlayer(playerid, PlayerTextdraw[playerid]);

// destroy textdraw:
TextDrawDestroy(PlayerTextdraw[playerid]);
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 16:45:17 posle podne Don Correlli »
 

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 07, 2009, 17:00:40 posle podne »
Hvala ti car si  thumbsup
Ali vidim da to bas nije ono sta sam trebao i mislim da ima gresku xD...

Znaci meni treba da bude ovako, a ovako sam i napravio:
variable: mi je isto

Kod OnGameModeInit:

   new tstring[128];
   format(tstring, sizeof(tstring), "~Bladder %d", pBladder); // pBladder to je nes moje sta mi zapravo treba a ovo mi je samo trebao bit primjer za lvl
   Textdraw0[playerid] = TextDrawCreate(372.000000,30.000000,tstring);

// jel mi tu nesto krivo?
a kod tebe je:

        PlayerTextdraw[playerid] = TextDrawCreate(385.000000, 150.000000, "Textdraw's name");

a za update mi je ovako:

    new ttstring[128];
    format(ttstring, sizeof(ttstring), "~Bladder: %d", pBladder);
    TextDrawSetString(Text:Textdraw0 ,ttstring);

a kod tebe
  
   new string[32];
   format(string, sizeof(string), "Score: %i", GetPlayerScore(playerid));
   TextDrawSetString(PlayerTextdraw[playerid], string);

Ostalo sve sam napravio kako treba , dal mozda vidis nesto krivo u ovom sta sam ti upravo napisao
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 17:03:34 posle podne [LG]_eXtReMe_ »
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012
 

Correlli

  • Gost
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 07, 2009, 17:05:49 posle podne »
Pogrešno radiš.


Textdraw napravi normalno, bez ikakvog formata (jer ti netreba za sad):

Textdraw0[playerid] = TextDrawCreate(372.000000, 30.000000, "Bladder:");


Za update isto koristiš krivo, ovako bi trebalo biti:

new ttstring[128];
format(ttstring, sizeof(ttstring), "Bladder: %d", pBladder);
TextDrawSetString(Textdraw0[playerid], ttstring);
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 17:06:28 posle podne Don Correlli »
 

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 07, 2009, 17:57:34 posle podne »
omg fala ti puno
jos samo jedno pitanje xD

sad sam ja stavio timer i sve i uglavnom zelio sam da mi se svake minute smanji za jedan, dal je dobro ak unutra stavim

   PlayerInfo[pBladder] --;
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012
 

Correlli

  • Gost
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 07, 2009, 18:04:13 posle podne »
Neznam kakav variable koristiš, to ti znaš, ali ovako se smanjuje za jedan:

new variable = 5;

variable--;


ili ovako:
variable -= 1;
samo da tu možeš staviti da se smanji za više od jedan, naprimer:
variable -= 3; // za tri.
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 18:04:20 posle podne Don Correlli »
 

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 07, 2009, 18:29:56 posle podne »
fala fala na svemu al ja nikako da se rijesim problema danas xDDD

public nesto()
{
   for (new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++)
   {
   PlayerInfo[pBladder] -= 1;

I nece da se smanji XDDDD

a slusaj sad ovo:
stavim tamo OnPlayerConnect
   PlayerInfo[playerid][pBladder] = 100;

a ovo nez ni ja kako kad stavim... :

    new tttstring[128];
    format(tttstring, sizeof(tttstring), "Bladder: %d", pBladder);
    SendClientMessageToAll(COLOR_YELLOW,tttstring);

...mi ispise Bladder: 133
xDDD nekuzim
isto tako samo drugacije za Hungry:134 a za sociality 135 roflmao WTF
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012
 

Correlli

  • Gost
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 07, 2009, 19:10:17 posle podne »
new tttstring[128];
format(tttstring, sizeof(tttstring), "Bladder: %d", pBladder);
SendClientMessageToAll(COLOR_YELLOW,tttstring);

Mislim da bi trebao staviti 'PlayerInfo[playerid][pBladder]' umjesto 'pBladder' ali opet neznam kako želiš koristiti taj variable.
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 20:06:33 posle podne Don Correlli »
 

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 07, 2009, 19:30:15 posle podne »
Ma da dobro to ali zasto kad stavim lijepo da oduzmem 1 bladder ovo nece :S
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012
 

Correlli

  • Gost
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 07, 2009, 20:04:18 posle podne »
Jeli timer pokrenut?

Primjer:

forward MyTimer();

public MyTimer()
{
    for(new a = 0; a < MAX_PLAYERS; a++)
    {
        PlayerInfo[a][pBladder]--; // možeÅ¡ koristiti i -- ako želiÅ¡ smanjiti samo za jedan.
    }
    return 1;
}

SetTimer("MyTimer", 60000, true);
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2009, 20:07:16 posle podne Don Correlli »
 

Van mreže [PL]Xx_KiCo_x3

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 74
Odg: Opet ja...xD
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 07, 2009, 20:05:58 posle podne »
Da Da sve je super...Hvala ti puno sve mi radi   :D ;D ;D ;D
Perfect Life

Nikad zaboravit: Razor, rk01, Capone, GooD, WixxeR, ShoX, Trmka, Leon, putic, Suki,Dane,  eRasmos, EMIR,Dupi, Doda, N1xYy, Nedac, Ena, Apo LUksa, Max, Amina, Jovana,Don Corleone,  Shooter, GOCA, Kukac..

L u d i   G r a d DM <3 2008-2012