WikiLeaks | Ubijanje civila u Iraku

Započeo BalkanGaming, Decembar 08, 2010, 21:52:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Lucifer / Louis_Cyphere poslato Decembar 09, 2010, 18:04:38 POSLE PODNE
Citat: Classico poslato Decembar 09, 2010, 16:59:52 POSLE PODNE
Citat: Dr.Ivex â†' ♫ poslato Decembar 09, 2010, 16:10:43 POSLE PODNE
Prvo napisao sam da pogledaju ovi malo stariji (koji ce razumjeti iako neznam ja kolko vi imate godina niti me ne interesira!), a classco gledao sam to, al zeitgeist dokumentarac nikad nije bio prikazivan na javnim televizijama upravo iz razloga jer govori o istini ... ne o necem sto ucite iz povjesti u osnovnoj ili srednjoj ... tocnije, film govori o tome (ja cu skraceno svojim rijecima) da je amerika prakticki ubijala svoj narod da bi optuzili zemlje bogate naftom i tim pizdarijama (afganistan itd..) ... iskreno to meni nije mocno nego jadno -.-

Zeitgeist se temelji na cemu(sigurno ne na istini) ? Sta zeli da dokaze ?...Ne moras mi pricati o osnovnoj ili srednjoj skoli jer sam zavrsio i jedno i drugo...Ali znam sta pisac u ovom tekstu zeli reci: "Prvo napisao sam da pogledaju ovi malo stariji"...
Pisac je sigurno u ovom kontekstu "ti" da nemam dovoljno godina,to jeste da maloljetnici "po tvom" nisu dovoljno pametni da bi gledali nesto ovo ili dosli do zakljucka t jeste da bi komentarisali...Eh pa jaro,nije sve tacno ono u sto ti vjerujes ili zelis vjerovati,jer svako ima pravo da komentarise ili vjeruje u ono sto on zeli. Isto tako pamet ne cvjeta na grani kao sto ti mislis,pa ako si stariji to ne znaci i da si pametniji...

A sto se tice ZeitGeista,ima tu neke istine,ali ima i mnogih propusta to jeste lazi,zato je arrivals bolji dio...

ok to.. al de malo pogledaj sta su sranja radili po americi... eo samo jedan dio teksta...

U 9:25, 4452 zrakoplova letjela su iznad SAD. Svi su se bojali drugog vala otetih zrakoplova koji bi pogodio zapadnu obalu zemlje.

Istodobno, Savezna uprava za zrakoplovstvo odlučila je prizemljiti sve civilne zrakoplove i pozorno promatrati one koji su uzletjeli. Svi meÄ'unarodni letovi koji su joÅ¡ letjeli su preusmjereni u kanadske zračne luke. Bio je to jedinstveni slučaj u povijesti: američki zračni prostor bio je zatvoren 48 sati.

U 9:43, let 77 tvrtke American Airlines srušiti će se na sjedište Pentagona, i ubiti 184 osobe, te ozbiljno oštetiti jedno krilo zgrade. Odmah će se evakuirati Bijela kuća, budući da je postojala ozbiljna sumnja da bi mogla biti meta sljedećega napada.

Let 93 tvrtke Unitet Airlines, s 40 putnika, poletio je u 8:01 iz Newarka u San Francisco. Usporedno s drugim napadima, četiri Al Qaida terorista otela su zrakoplov prijeteći putnicima koji su bili u zrakoplovu i prisiljavajući ih da se okupe u stražnjem dijelu zrakoplova. Terorist libanonskoga podrijetla Ziad Jarrah bio im je voÄ'a i pilot samoubojicama letu 93. Ipak, putnici u zrakoplovu su već uz pomoć svojih telefona doznali za dogaÄ'aje u New Yorku. Nakon 9:35, kontrola letenja iz Clevelanda snimila je zvukove borbe, nakon čega su se čuli znakovi pobune putnika. Jeste li spremni, dečki? Upitao je jedan putnik. Zatim je netko dodao: Idemo! U 10:06 let 93 sruÅ¡it će se u jednoj Å¡umi u Pennsylvaniji. Zahvaljujući hrabrosti nekolicine običnih ljudi, taj je zrakoplov promaÅ¡io svoj nama nepoznati cilj.

U 11:02, gradonačelnik New Yorka, Rudolph Giuliani pozvao je sve stanovnike južnoga Mannhattana da napuste to područje. U 20:30 u svojem govoru održanom u vojnoj bazi Andrew pokraj Washingtona, George W. Bush je govorio o «tisućama mrtvih ljudi» i obećao je da će se SAD i njezini saveznici boriti protiv terorizma i onih koji ga podupiru «po cijelom svijetu». Bio je to početak novoga poglavlja u svjetskoj povijesti.

EDIT: amerika je jedna od najjacih vojnih sila... je da seru i bore se zbog nafte al jebiga... iracani su isto ludi i u stanju su svasta napravit kao u navedenom tekstu..

Postujem ja tudja misljenja,ali bi li ti dao svoje,kad bi ti netko trazio milom...Mislim da nebi,pa nitko nema pravo uimati tudje,jer to naravno pripada njihovom vlasnistvu...Iskreno poserem se i na Americku vladu i na trenutnog predsjednika,ni on nista nije bolji...

Zašto bi napadala Rusiju? Nema strateškog smila da je napada.

sad samo vidi dok amerikanci i koreja počne ratovati, a amerikanci več vjezbaju sa migima itd... :D to ce bit rat stoljeca 2 najjace drzave :)

The Writer

Znate ono ko visoko leti, nisko pada

A sto se tice teme, nikad nisam razumio taj rat dole a pogotovo Å¡to ljudi iz Europe a i moje zemlje idu dole da "hvataju teroriste".
Mislim znam da balkanic idu da zarade jer su velike pare  :D ali ove ostale  :o
Al eto Englezi se zele povuci  :)

A obama je pokazao samo da je lagao u vezi kampanje da ce povuci vojsku  >:(

Amerikanci se ponasaju bahato i kako vidim jos ce dugo sve dok ne nalete na jacu silu od njih...Ponasaju se kao da se cijeli svijet okrece oko njih... >:(  Slabiji zemlje mog samo da cute i trpe jer drugo nista ne preostaje ...barem za sada  :( :(
Extreme Generation - 178.63.80.210 :7871

eo sad kad je vec netko spomenuo rusiju... sta seru sa plinom? tako isto irak i istocne zemlje seru za najpotrebnije resurse... naravno da ce se od toliko zemalja svijeta pobuniti jer mu se to nece svidjeti... amerika je zastarjela drzava zive jos kao na divljem zapadu

United Rol3Play Back Online
www.united-roleplay.com

...pozdrav za kraj...

The Writer

Citat: [SampArena]Remi poslato Decembar 10, 2010, 15:30:14 POSLE PODNE
Citat: Nik Delgad poslato Decembar 10, 2010, 00:14:50 PRE PODNE
Zašto bi napadala Rusiju? Nema strateškog smila da je napada.
Nebi ni smeli da napadnu, zato sto su ameri obicne picketine.

zato sto taj rat za sada se ne bi isplatio

Correlli

Citat: NaneK poslato Decembar 10, 2010, 21:39:04 POSLE PODNE

A reci koji rat se je u povijesti isplatio, osim obrambenih ratova?

The Writer

Citat: Dux Correlli poslato Decembar 10, 2010, 21:45:11 POSLE PODNE

Ratovi za naftu zlato i slicne resurse se uvijek isplate ako su voÄ'eni po nekom dobrom planu

The Writer

Citat: [SampArena]Remi poslato Decembar 11, 2010, 15:46:15 POSLE PODNE
Citat: NaneK poslato Decembar 11, 2010, 15:21:59 POSLE PODNE
Citat: Dux Correlli poslato Decembar 10, 2010, 21:45:11 POSLE PODNE

Ratovi za naftu zlato i slicne resurse se uvijek isplate ako su voÄ'eni po nekom dobrom planu
Jebo ih rat vise da ih jebo! Svi koji vole rat treba ih staviti u neki kavez pa nek se ubijaju do mile volje, a zadnji ko ostane treba ga streljati.

Pa na svijetu onda ne bi ostalo ni jedan lider xD  :D

Correlli

U svakom ratu umiru nedužni ljudi, tako da se ni jedan rat ne isplati, osim obrambenih ratova.

Citat: Dux Correlli poslato Decembar 11, 2010, 17:14:03 POSLE PODNE

U svakom ratu umiru nedužni ljudi, tako da se ni jedan rat ne isplati, osim obrambenih ratova.

tocno ali drzave koje posjeduju resurse previse podizu cijene tih resursa pa se druge drzave bune... eo recimo u hrvatskoj oce poskupiti plin... naravno da se to nama ne svidja a da mi posjedujemo taj plin sto posjeduje rusija a da oni kupuju od nas bogami bi poceo rat... samo rusija je rusija...

United Rol3Play Back Online
www.united-roleplay.com

...pozdrav za kraj...

Mi imamo svoj plin samo ga ne znamo koristit. Da su ovi pametni nebi uopće trebalo kupovat plin iz drugih država.