[POMOC] Otvaranje portova/port forwarding

Započeo PodrÅ¡ka, Novembar 24, 2010, 15:02:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav!

Dakle, imam par modema koji mi stoje neiskoristeni, pa bi ih rado iskoristio da mogu s ekipom na kucni.

Modemi su:
ZTE K3565-Z
Huawei K3520

Pa ako netko zna kako otvoriti portove, bio bi jako zahvalan.

black_dota

Kakav demir, o cemu ti pricas?

Nije nikakav demir, pogledaj datum registracije i sve...

Citat: Tommy_Diaz poslato Novembar 24, 2010, 15:02:08 POSLE PODNE
Pozdrav!

Dakle, imam par modema koji mi stoje neiskoristeni, pa bi ih rado iskoristio da mogu s ekipom na kucni.

Modemi su:
ZTE K3565-Z
Huawei K3520

Pa ako netko zna kako otvoriti portove, bio bi jako zahvalan.

Da bi otvorio portove na modemu, trebas imat komp upaljen.
Neznam sta ti zelis? Ti zelis imati server samo na ruteru, s tim da ti je komp ugasen? nece ici....
Mora ti  I komp I ruter biti upaljeni....

www.portforward.com

Cobra 11

Citat: [Saw]BloodMaster poslato Novembar 24, 2010, 15:27:27 POSLE PODNE
Da bi otvorio portove na modemu, trebas imat komp upaljen.
Neznam sta ti zelis? Ti zelis imati server samo na ruteru, s tim da ti je komp ugasen? nece ici....
Mora ti  I komp I ruter biti upaljeni....

www.portforward.com
Pa naravno da bi bio komp upaljen, posebni komp koji bi bio samo za server. Trenutno je na njemu linux Ubuntu 10.04 LTS.
Znaci, na jednom kompu je server, na drugom (Win XP Home edition SP3, original) bi igrao, a usput bi i ekipa mogla uci da testiraju mod koji se radi.

Citat: Cobra 11 poslato Novembar 24, 2010, 15:29:36 POSLE PODNE
to ce ubrzo cika corelli saznat...xd...... www.portforward.com ce ti sve rec...
Bio sam na toj stranici, i pretrazivao, ali nazalost nisam nista nasao. Zato sam i otvorio ovu temu da mi pomognete kako otvoriti portove.
Imam static IP, ako kome to nesto znaci.
Poslednja Izmena: Novembar 24, 2010, 15:49:27 POSLE PODNE od Tommy_Diaz

Cobra 11

pa cek,cek....zar to nije USB/mobile adapter.... pa nabavi si neki router kako Bog zapovjeda.... imas Speedtouch (ja imam ST780WL),simens...i jos puno njih...kako ces preko toga??? omg...

Citat: Cobra 11 poslato Novembar 24, 2010, 16:01:13 POSLE PODNE
pa cek,cek....zar to nije USB/mobile adapter.... pa nabavi si neki router kako Bog zapovjeda.... imas Speedtouch (ja imam ST780WL),simens...i jos puno njih...kako ces preko toga??? omg...
Tako je, to je USB VMC stick za mobilni internet.
I da nabavim router, nemam ga gdje spojiti. Imam jedino switch, koji mi sluzi da sve kompove medusobno umrezim u kucni LAN.

Zato i pitam ovdje, jer nisam na ovom forumu, a ni preko pretrazivaca nasao kako bi to mogao rijesiti.
Najnormalnije se spajam na SA:MP servere s time, igram i sve, cak i iz auta preko laptopa, dobra je stvar sto je IP static.
Kako nemam drugi pristup internetu, a preko tog sticka imam dosta prometa, zanima me da li je i kako moguce otvoriti port na tom modemu, odnosno, da se i s drugog kompa koji je spojen preko drugog tog usb stick adaptera i da se drugi mogu spojiti na komp.
Kontaktirao sam i VIP SZK, pa cak i pisao mail Huaweiu, nazalost nitko ne zna i do sada nisu imali ovakvih slucajeva.

I zna li netko kako da otvorim portove na tim modemima?
Poslednja Izmena: Novembar 26, 2010, 00:37:55 PRE PODNE od Tommy_Diaz

Otvaranje portova na STICKU za Internet nije moguce. Uzmi pravi internet i ruter pa onda otvaraj portove. Lokot.

Citat: Lonkec poslato Novembar 30, 2010, 17:48:39 POSLE PODNE
Otvaranje portova na STICKU za Internet nije moguce. Uzmi pravi internet i ruter pa onda otvaraj portove. Lokot.
A zbog cega ih onda rade ako to nije moguce?
Sta je s onima koji nisu u mogucnosti placati i imati internet drugaciji od ovog VMC sticka?
Modem i router imam, ali nemam adsl liniju. Uopce nemam tel. liniju.
I zbog cega imas takav bahati stav? Sutra idem u vip raskinuti pretplatu i nek si nose to di oce - covjek nemoze ni normalan net imat, a placa masno.
Bar je posluzilo za skidanje torrenta  :D