Problem u prikazivanju skina na loginu

Započeo x3m.pwn, Decembar 14, 2024, 20:39:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

cofilinko i 1 gost pregledaju ovu temu.

Naslov problema*: Problem u prikazivanju skina na loginu
Opis problema*: Napravio sam da na loginu pokaze skin igraca u nekoj sobi i pokaze al pskin iznosi 0 iz nekog razloga mi ne ocitava moze pomoc?
Pokušaj rešavanja*: /
Deo programskog koda*:
private LoadPlayerSkinOnLogin(playerid)
{
    new rows;
    cache_get_row_count(rows);

if (!rows)
    {
        Error(playerid, "Nemate skin, najvjerovatnije zato sto niste registrovani!");
        return false;
    }
    else
    {
        cache_get_value_name_int(0, "skin", PI[playerid][pSkin]);

ac_SetPlayerSkin(playerid, PI[playerid][pSkin]);

SpawnPlayer(playerid);
        SetPlayerPosAC(playerid, 1957.9927, 1172.3301, 1146.4017);
        SetPlayerFacingAngle(playerid, 32.2412);
        Streamer_UpdateEx(playerid, 1958.1644, 1172.1145, 1146.4017, 10, 0, STREAMER_TYPE_OBJECT, 3000, 1);
    }
    return true;
}
ovako sam to iskoristio:
new query[520];
mysql_format(_dbConnector, query, sizeof(query), "SELECT skin FROM users WHERE user_id = %d", PI[playerid][pSqlID]);
mysql_pquery(_dbConnector, query, "LoadPlayerSkinOnLogin", "i", playerid);
Debug informacije: /
Fotografija problema u igri: /
Korišćene biblioteke (includes): /
Dodatne informacije: /
Poslednja Izmena: Decembar 15, 2024, 14:47:22 POSLE PODNE od Dragi Razlog: Nedostaje formular

Koji skin ti je u bazi sačuvan?

i šta će ti ovoliko..
new query[520];
dovoljno ti je 50

Dodaj debug, printf("Skin: %d", PI[playerid][pSkin]); pre i poslena cache_get_value_name_int i posle SpawnPlayer.

Zasto se moze desiti da se setuje 0 a sve lepo je napisano? Sad ce ti kaze Dragi. SpawnPlayer ti setuje default skin 0, tako da moras posle SpawnPlayer setovati skin da bi se setovao, kuzis?

SpawnPlayer(playerid); 
ac_SetPlayerSkin(playerid, PI[playerid][pSkin]); // setujemo posle SpawnPlayer

Naravno, ako nemas jos ovakve logiek ranije negde u kodu pa se pobrkalo setovanje. Kao sto kaze Muma, ako ti ovo sto ti akzem ne radi, posalji DEBUG iz mysql plugina, ali ga metni na all da ti uradi debug da vidim nesto. Ako ti sve ispravno cuva i ucitava, onda je problem sto sam ti rekao. Javi zbivanja.

mysql_log(ALL);

P.S. Sad procitah da ti se pSkin setuje na 0, onda moze lako biti problem s bazom, ali opet da bi radilo moras possle SpawnPlayer setovati skin. Vodi racuna o tipovima podataka i da li ti je dobar sqlid i njega debugiraj.
Poslednja Izmena: Decembar 15, 2024, 00:01:29 PRE PODNE od Dragi

uzeo sam iz skripte sto je vec bio i kako mislis koji skin ? @Muma  u bazi users pod igracem je skin id 212
Poslednja Izmena: Decembar 14, 2024, 23:10:48 POSLE PODNE od x3m.pwn

Sta koji skin? Uradi sta sam ti rekao i posalji sta sam ti rekao.

P.S. Malo ti je cudna logika, uradis sql upit posebno da bi setovao skin? Nadam se da ne radis tako za sve, deaths, kills, ahahha. Kad imas query sa users tabelom odmah odatle povuci sve podatke koji ti trebaju iz te tabele. Provera svake varijable da li je postoji ili ne stvarno ti nije potrebno ako si sve lepo iskodirao i strukturirao bazu kako je Bog rekao.
Poslednja Izmena: Decembar 14, 2024, 23:23:44 POSLE PODNE od Dragi

javio sam drugu to je za njega pomoc jer nema acc  @Dragi  cekam da vidim sta ce javit pa ti se javljam ako imas disc dodaj me lakse .realtrysha
Poslednja Izmena: Decembar 14, 2024, 23:22:29 POSLE PODNE od x3m.pwn

Sto si me block?
Poslednja Izmena: Decembar 14, 2024, 23:44:40 POSLE PODNE od Dragi

ja mislio jarane neko drugi sta ja tu mogu posto mi tako par osoba ev unblock cu te

Lock. Problem bejaše u nepotpunoj implementaciji sistema za prikazivanje skina iz Ultimate skripte(Sačo...) u skriptu člana. Antičit provere, drugačija logika celokupna login-register sistema i sve ostalo što krasi drugačija razmišljanja skriptera. Mogu okarakterisati razlog greške - neiskustvo.

Funkcija cache_get_value_name_int je dobro uzimala podatke iz query-a i sve je dobro radilo što se toga tiče da znate, problem ne bejaše u tome.

Savet svima: Kad implementirate neki sistem u vašu skriptu, sve dok u potpunosti ne budete sigurni kako taj sistem radi, nemojte ga implementirati.
Poslednja Izmena: Decembar 15, 2024, 15:09:19 POSLE PODNE od Dragi