Pomoc oko pawna

Započeo Stefan Lujicc, Novembar 15, 2024, 23:03:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

MaEsTrOo, daddyDOT, markosimic i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Moze mi neko pomoci kako da povezem ono Banka: 0 sa textrawa da pokazuje koliko igrac ima novca u banci.

Citat: Stefan Lujicc poslato Novembar 15, 2024, 23:03:30 POSLE PODNEMoze mi neko pomoci kako da povezem ono Banka: 0 sa textrawa da pokazuje koliko igrac ima novca u banci.
Ako nisi rijesio javi se na discord: ivodev45

Citat: ivodev45 poslato juče u 11:10:47 PRE PODNEAko nisi rijesio javi se na discord: ivodev45

Problemi se ne resavaju na discordu vec ovde. Mozda tvoj odgovor pomogne jos nekome sa slicnim problemom :)

Sto se pitanja tice, potrebno je da svuda gde se odvija promena bankovnog stanja u modu (dodavanje novca, oduzimanje novca) dodas funkciju koja menja tekst kod textdrawa. Posalji mi kod gde si kreirao taj textdraw i kako obelezavas stanje na bankovnom racunu kako bih ti napravio tacan kod koji ces dodati svuda gde treba

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

Citat: ogil poslato juče u 11:21:25 PRE PODNEProblemi se ne resavaju na discordu vec ovde. Mozda tvoj odgovor pomogne jos nekome sa slicnim problemom :)

Sto se pitanja tice, potrebno je da svuda gde se odvija promena bankovnog stanja u modu (dodavanje novca, oduzimanje novca) dodas funkciju koja menja tekst kod textdrawa. Posalji mi kod gde si kreirao taj textdraw i kako obelezavas stanje na bankovnom racunu kako bih ti napravio tacan kod koji ces dodati svuda gde treba
Okej, u tom slučaju puštam kod ovdje za primjer

UpdateBankTD(playerid) {
    new tmp_str[20];
    if(PlayerInfo[playerid][pBRacun] == 0)
    {
        PlayerTextDrawSetString(playerid, tvoj td, "NO ACC.");   
    }
    else
    {
        format(tmp_str, sizeof tmp_str, "~w~%d", PlayerInfo[playerid][pBRacun]);
    PlayerTextDrawSetString(playerid, tvoj td, tmp_str);
    }
}
E da jako bitno sam zaboravio napomenuti, kod komandi npr /otvoriracun /deposit /withdraw pozoveš funkciju UpdateBankTD,

PS.A i ne moraš tako mislim da se može čak i u OnPlayerUpdate da ne praviš funkciju bezveze, nisam probavao
Poslednja Izmena: juče u 11:51:14 PRE PODNE od ivodev45

Može i u onplayerupdate ali nije baš praktično. OnPlayerUpdate se poziva uvek kada igrač ima interakciju sa serverom odnosno kada se dogodi bilo kakva promena klijenta (kretanje, health, armor...) tako da je nepraktično da se svake milisekunde proverava stanje bankovnog računa i radi manipulacija sa textdrawom. Nekako iz mog iskustva je najbolje napraviti funkciju koja će raditi dodavanje/oduzimanje novca sa računa u kojoj će se automatski sačuvati novac u promenjivoj i automatski promeniti status TDa. Tako promenu TDa vršiš isključivo kada se pozove funkcija za dodavanje/oduzimanje novca sa računa.

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

Citat: ogil poslato juče u 12:56:53 POSLE PODNEMože i u onplayerupdate ali nije baš praktično. OnPlayerUpdate se poziva uvek kada igrač ima interakciju sa serverom odnosno kada se dogodi bilo kakva promena klijenta (kretanje, health, armor...) tako da je nepraktično da se svake milisekunde proverava stanje bankovnog računa i radi manipulacija sa textdrawom. Nekako iz mog iskustva je najbolje napraviti funkciju koja će raditi dodavanje/oduzimanje novca sa računa u kojoj će se automatski sačuvati novac u promenjivoj i automatski promeniti status TDa. Tako promenu TDa vršiš isključivo kada se pozove funkcija za dodavanje/oduzimanje novca sa računa.
Hvala na objašnjenju

Citat: ogil poslato juče u 11:21:25 PRE PODNEProblemi se ne resavaju na discordu vec ovde. Mozda tvoj odgovor pomogne jos nekome sa slicnim problemom :)

ja sam ovako napravio za update vremena i datuma, ispod je za banku,
forward TDUpdate(playerid);
public TDUpdate(playerid)
{
   // Datum Vreme
   new string[128], year, mounth, day, hours, minutes, sec;
   getdate(year, mounth, day), gettime(hours, minutes, sec);
   format(string, sizeof(string), "%s%d/%s%d/%s%d", ((day < 10) ? ("0") : ("")), day, ((mounth < 10) ? ("0") : ("")), mounth, ((year < 10) ? ("0") : ("")), year);
   TextDrawSetString(Igtd10, string);
   format(string, sizeof(string), "%s%d:%s%d", ((hours < 10) ? ("0") : ("")), hours, ((minutes < 10) ? ("0") : ("")), minutes);
   TextDrawSetString(Igtd11, string);

// BANKA
   new bnkstring[128];
   format(bnkstring, sizeof(bnkstring), "Banka: %d", PlayerInfo[playerid][pBanka]);
   TextDrawLetterSize(Igtd9, 0.222999, 1.149375);
   TextDrawAlignment(Igtd9, 1);
   TextDrawColor(Igtd9, -1);
   TextDrawSetShadow(Igtd9, 0);
   TextDrawSetOutline(Igtd9, 1);
   TextDrawBackgroundColor(Igtd9, 51);
   TextDrawFont(Igtd9, 1);
   TextDrawSetProportional(Igtd9, 1);
   TextDrawSetString(Igtd9, bnkstring);
}

Citat: Stefan Lujicc poslato juče u 22:08:40 POSLE PODNEja sam ovako napravio za update vremena i datuma, ispod je za banku,
forward TDUpdate(playerid);
public TDUpdate(playerid)
{
   // Datum Vreme
   new string[128], year, mounth, day, hours, minutes, sec;
   getdate(year, mounth, day), gettime(hours, minutes, sec);
   format(string, sizeof(string), "%s%d/%s%d/%s%d", ((day < 10) ? ("0") : ("")), day, ((mounth < 10) ? ("0") : ("")), mounth, ((year < 10) ? ("0") : ("")), year);
   TextDrawSetString(Igtd10, string);
   format(string, sizeof(string), "%s%d:%s%d", ((hours < 10) ? ("0") : ("")), hours, ((minutes < 10) ? ("0") : ("")), minutes);
   TextDrawSetString(Igtd11, string);

// BANKA
   new bnkstring[128];
   format(bnkstring, sizeof(bnkstring), "Banka: %d", PlayerInfo[playerid][pBanka]);
   TextDrawLetterSize(Igtd9, 0.222999, 1.149375);
   TextDrawAlignment(Igtd9, 1);
   TextDrawColor(Igtd9, -1);
   TextDrawSetShadow(Igtd9, 0);
   TextDrawSetOutline(Igtd9, 1);
   TextDrawBackgroundColor(Igtd9, 51);
   TextDrawFont(Igtd9, 1);
   TextDrawSetProportional(Igtd9, 1);
   TextDrawSetString(Igtd9, bnkstring);
}

Ne moraš ove provjere radit

Možeš i ovako
format(string, sizeof(string), "%02d/%02d/%d", day, mounth, year);

ps.ako ima neki mistype pišem sa fona pa reci

Citat: Muma poslato juče u 22:33:43 POSLE PODNENe moraš ove provjere radit

Možeš i ovako
format(string, sizeof(string), "%02d/%02d/%d", day, mounth, year);

ps.ako ima neki mistype pišem sa fona pa reci
a zanima me za banku napravio sam TD i sve, i nekako povezao da pokazuje na TD koliko imam novca u banci, ali kada npr prebacim novac sa jednog acc na drugi (transfer ili payday) ugl kada dodje do promjene stanja na banci ista cifra mi bude i na jednom acc i na drugom isto ako sve pare sa banke dignem u dzep promeni se na 0 na svim nalozima, ako bi stavio na banku 1000 tako se promeni i na ostale.
Poslednja Izmena: juče u 22:51:09 POSLE PODNE od Stefan Lujicc

Citat: Stefan Lujicc poslato juče u 22:49:53 POSLE PODNEa zanima me za banku napravio sam TD i sve, i nekako povezao da pokazuje na TD koliko imam novca u banci, ali kada npr prebacim novac sa jednog acc na drugi (transfer ili payday) ugl kada dodje do promjene stanja na banci ista cifra mi bude i na jednom acc i na drugom isto ako sve pare sa banke dignem u dzep promeni se na 0 na svim nalozima, ako bi stavio na banku 1000 tako se promeni i na ostale.
Stavis npr UpdateBankTD( playerid ); kad je payday