Vozilo

Započeo desibro, Jun 07, 2023, 15:04:45 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Da li je moguce obrisati vozilo sa mape u sampu ?
Opširnije: Zanima me da li je moguce obrisati vozilo sa mape putem cleo/asi ili menjanjem txd fajlova igre. Pretrazujem dosta modela i sta strane .img i .txd ali ne mogu nigde naci sivu kockicu ili trougao, Zna li neko ime fajla ili kako je moguce promeniti to .
Dodatno: /

Nista ja tebe skontao nisam

Citat: realnaith poslato Jun 07, 2023, 19:51:17 POSLE PODNE
Nista ja tebe skontao nisam
Znas kada imas vozilo na serveru na mapi ti se pojavi siva kockica ili trougao e pa ja zelim to ukloniti da se ne vidi gde su vozila na mapi.

Citat: desibro poslato Jun 07, 2023, 20:20:39 POSLE PODNE
Znas kada imas vozilo na serveru na mapi ti se pojavi siva kockica ili trougao e pa ja zelim to ukloniti da se ne vidi gde su vozila na mapi.

Da li se vidi vozilo kada je igrac u njemu ili ?

Citat: realnaith poslato Jun 07, 2023, 20:35:18 POSLE PODNE
Da li se vidi vozilo kada je igrac u njemu ili ?
Da se ne vidi u oba slucajeva bio igrac u vozilu ili ne.

to ne mozes obrisati to je od Gta San Andreasa detalj

Citat: Lomenzi poslato Jun 07, 2023, 21:30:33 POSLE PODNE
to ne mozes obrisati to je od Gta San Andreasa detalj
postoji txd workshop mozes otvarati .txd i .img fajlove ako je slika kao sto su i ostale neke stvari onda se moze i to promeniti stavio bih providnu sliku ali ne znam ime fajla ili gde da ga trazim do sada sam butao po SAMP fajlovima koje cak ima i .dff ali nema ga tu.

Citat: desibro poslato Jun 07, 2023, 21:33:54 POSLE PODNE
postoji txd workshop mozes otvarati .txd i .img fajlove ako je slika kao sto su i ostale neke stvari onda se moze i to promeniti stavio bih providnu sliku ali ne znam ime fajla ili gde da ga trazim do sada sam butao po SAMP fajlovima koje cak ima i .dff ali nema ga tu.

Mozes da ubacis taj tvoj .txd i .img fajl da zamenis to i da ti bude providno ili kako vec oces. Ali u svakom slucaju to ti je neki mod.

Citat: hexx. poslato Jun 07, 2023, 21:35:37 POSLE PODNE
Mozes da ubacis taj tvoj .txd i .img fajl da zamenis to i da ti bude providno.
pa da znam ali ne mogu ga naci jel znas ime fajla?

Samp kao takav nema tu mogucnost. Ikonice vozila na mapi su u stvari blipovi. Ako se ne varam isti su kao i za igrace samo velicina im je smanjena, ali je moguce i da je ona bela kocka. Uglavnom nisam igrao ne pamtim koliko pa nmg ni da se setim jesu uvek kocke ili pokazuju i strelicom/troublom gore/dole u odnosu na tvoju visinu. Nebitno, to je HUD.txd, tamo  ces naci to. Mozes probati zameniti transparentnom texturom.  Imaj u vidu verovatno je isto kao i za igrace pa ako uspe neces videti ni igrace na mini mapi (ili mapi u pause meni).

Druga solucija bi verovatno bila neka cleo scripta ili nesto slicno da brise ta cuda, jedino sto ne znam kako bi se to ponasalo u kombinaciji sa sampom posto bi verovatno invalidovalo neki pointer.

Citat: Sniffie White poslato Jun 07, 2023, 21:44:41 POSLE PODNE
Samp kao takav nema tu mogucnost. Ikonice vozila na mapi su u stvari blipovi. Ako se ne varam isti su kao i za igrace samo velicina im je smanjena, ali je moguce i da je ona bela kocka. Uglavnom nisam igrao ne pamtim koliko pa nmg ni da se setim jesu uvek kocke ili pokazuju i strelicom/troublom gore/dole u odnosu na tvoju visinu. Nebitno, to je HUD.txd, tamo  ces naci to. Mozes probati zameniti transparentnom texturom.  Imaj u vidu verovatno je isto kao i za igrace pa ako uspe neces videti ni igrace na mini mapi (ili mapi u pause meni).

Druga solucija bi verovatno bila neka cleo scripta ili nesto slicno da brise ta cuda, jedino sto ne znam kako bi se to ponasalo u kombinaciji sa sampom posto bi verovatno invalidovalo neki pointer.
Znam ja to sve znam da postoji hud.txd i njemu se dosta toga nalazi samo nema ikone ID 0 , 1 i kazem pokusao sam naci u samp fajlovima nije ih bilo dok se sve drugo nalazi u tom istom hudu. Meni zapravo ni nisu bitni igraci na mapi kao ni vozila jer server na kojem radim zelim da ne prikazuje ni jedno ni drugo a posto radim i launcher ovo bi mi trebalo jako .

Procicu ponovo detaljno kroz hud.txd ali znam da on nema to u sebi .

Ne možeš tu ništa jer je client, probaj sa YSF pluginom on nudi dosta mogućnosti, memory manipulation i tako.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: pokerface poslato Jun 07, 2023, 22:10:04 POSLE PODNE
Ne možeš tu ništa jer je client, probaj sa YSF pluginom on nudi dosta mogućnosti, memory manipulation i tako.
Probacu ali sam nasao i cleo koji menja sto znaci da mozda postoji neka sansa da se obrise.

Poceo sam sa razvijanjem CLEO skripte verovatno cu u nju obuhvatiti i svoj zamisljeni hud za server sa custom hp,ar,fd,wa,ox,st barovima.

Citat: desibro poslato Jun 07, 2023, 22:54:49 POSLE PODNE
Poceo sam sa razvijanjem CLEO skripte verovatno cu u nju obuhvatiti i svoj zamisljeni hud za server sa custom hp,ar,fd,wa,ox,st barovima.
https://github.com/DK22Pac/plugin-sdk