Monaco RP - Script template

Započeo Slade, April 14, 2023, 23:54:46 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: BoTa poslato Maj 18, 2023, 13:50:04 POSLE PODNE
nema slika  :'(
probacu mod :)
Nema tu sta da budu slike, covek je napravio osnovu, pokazao kako se sta radi, i kako se moze koristiti. Dao dobar primer za vehicle ownership sistem, sve ostalo je na vama...

Sta reci clean mod sve na mestu, zapalo mi je za oko ovaj sys diler sipa pohval za to veoma lepo odradjeno.
Mod ko mod je lepa osnova za nesto veliko ipak mi na balkanu imamo vemoma opasne skriptercine :D pa moza se nesto iz ovog moda i izrodi na kraju krajeva.
Danise dobro odradjen posao!

Hvala, a da od moda se moze stosta napraviti, moze biti baza za bilo koji tip servera

Citat: TheGjorgii poslato April 24, 2023, 16:32:37 POSLE PODNE
Jel mozes uploudat mod na mediafire pa nam das da skinemo mene nesto jebe github.
:D
Moje misljenje je to da ovo nije jedan od onih modova koje skines preko MediaFire i automatski stavljas na lemehost, ovo je jebena umjetnost.

Citat: Slade poslato April 14, 2023, 23:54:46 POSLE PODNE
Naziv: Monaco RP - Script template

Izvorni (Skripter): realnaith

Slike: GitHub Repo

Skripter: Slade (Danis)

Download: GitHub Repo

Scan: //

Dodatno:

Iz dosade sam skinuo myserver i počeo da radim na modu. Malo sam fakat i posvetio pažnje pa sam napravio neke stvari u TD-ovima (dealership, char registration) koje su mi i oduzele malo vremena. Kod u nekim segmentima može bolje, poput zajedničkih update funkcija, umjesto da se parametri TD-ova ažuriraju samo po potrebi, ali nije ni loš. Potrebno je završiti dealership sistem (uvezati potvrdom ugovora kupovinu vozila i dodjelu istog igraču) te naravno car ownership sistem sam od sebe (lock vozila, parking, lociranje itd). Mod ima već kreirano čuvanje i funkciju za isto (kao i loadanje).
Mod koristi ORM bazirano čuvanje u SQLu (core je bio ini) pomoću kojeg je omogućeno početnicima koji ne razumiju sql da lako dodaju/spreme neki podatak u neku tabelu, primjer je tu na korisnicima, kao i spremanju/učitavanju vozila.
Kod je separiran u fajlove, ili kao što se kod nas kaže, "modularan  :D", svaki fajl ima hookuje ono što mu treba, doduše neki su fajlovi samo biblioteke nekih handlera, dok handleri sami po sebi rade uglavnom neovisno od gamemode-a (osim ako su potrebni neki podatci o igraču).

Ako je ko voljan završiti nedovršeno (otvoriti PR na repou sa izmjenama), nastaviti raditi (forkati/cloneati repo), feel free to do it!
Kada uhvatim vremena možda i sam završim ako ništa ovo započeto, a možda bude i nekog versioninga.
[/quote

moze pomoc kada pokrenem samp-server.exe otvori mi se neki crni prozor a ne samp wtf

kada ocu da pokrenem samp-server bude mi crni prozor a ne samp