Monaco RP - Script template

Započeo Slade, April 14, 2023, 23:54:46 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Važi.

Citat: Mergevos poslato April 19, 2023, 00:44:01 PRE PODNE
Iterator: ServerVehicles<MAX_VEHICLES>;
Zašto ovo? YSI vec ima iterator za vozila.

Ima da, ali se odnosi na vehicle creating funkcije i kul je da loopaš samo fakat kreirana vozila, međutim to obuhvata sva vozila, recimo AdminVehicle, koji je dio moda, ne spada u ServerVehicles, u ServerVehicles spadaju id-ovi isključivo vozila iz vehicle handlera (privatnih, organizacionih/faction, poslovnih), odnosno ukratko, onih koji se čuvaju u bazi podataka, postoji par alternativa za ovaj sistem ali ja sam išao ovim načinom, tako da kad uništiš vozilo koje se čuva i u bazi, za razliku od ostalih koja se samo destroy-aju, ova se obrišu i u iteratoru i u bazi.

Tako da short story long, taj iterator drži vozila kreirana na serveru koja su dinamična (spremljena u bazi podataka), dok ona privremena (event, admin, itd) ne drži.

Aha, zapravo nije loše. Kao grupe za vozila (sssh koristite vehicle-plus, to sve ima  8) 8) 8) ). Odlična ideja zapravo. Baš mi je drago što je diskusija krenula u ovakvom smeru. Otvoricu neke issues-e sada, pa cu forkovati sutra najverovatnije pa ću ti pomoći
- open.mp regional coordinator -

Jel mozes uploudat mod na mediafire pa nam das da skinemo mene nesto jebe github.
:D

Citat: TheGjorgii poslato April 24, 2023, 16:32:37 POSLE PODNE
Jel mozes uploudat mod na mediafire pa nam das da skinemo mene nesto jebe github.
Github te ne jebe nego si ti glup pa ne znas kako da skines

Citat: TheGjorgii poslato April 24, 2023, 16:32:37 POSLE PODNE

Mislim da GitHub može da ima statusnih problema, ali samo tebe da zeza, naročito u downloadu moda, teško haha...
Samo idi na Code, i downloaduj ZIP, i to je to.

Ili ako imaš downloadovan git, otvori cmd/powershell, i kucaj:
git clone https://github.com/daniscavalic/monaco-roleplay.git {ime foldera}

U direktoriju gdje želiš download mod, i naravno stavi ime foldera koje želiš (ako uopšte ništa ne ukucaš bit će to ime repoa, a to je monaco-roleplay.

Vehicle sistem dobar primer kako treba da se rade sistemi inace, kako se razmislja programerski. ORM od mysql plugina u sampu mi nije po volji, dosta je limitiran po meni, ali zavrsava posao.
U sustini ne mogu nista prigovoriti, sve je super, ako ima nesto ili je vise stvar licnih preferenci i stila, ili je glupost koja nije ni bitna.

To receno, Error, Usage, Server i tako te definicije bih preimenovao u SendErrorMessage ili makar ErrorMessage, moze cak i SendError (ja ovo imam po modovima mojim, mada opet to je vecinom iz 2010-12 godine ostalo...). To je cisto da se zna da se salje poruka a ne da se ispisuje u konzoli ili slicno.

Ovo Torq, Red i Blue, definicije funkcija, sa ovim si me razocarao...

Umesto mysql_connect savjetujem mysql_connect_file, tako da se podaci uzimaju iz fajla i nema da pazis tokom compile za koju db ti trebaju podaci. Samo podesis podatke jednom na local i na hostu i kasnije upload .amx bez ikakvih switcheva i cuda.

Planiram da koristim ovaj mod kao nekakav "base" za neki moj Freeroam projekt na kojem ću da radim tokom slobodnog vremena. Vrijedi li ili ima i nešto bolje ? Za sada mi je bitno da je u MySQL i da ima fino odrađen register/login i osnovne sitnice kao spremanje novca, score, skin itd. Također sasvim mi je nebitno da li je u modulu ili ne.
Poslednja Izmena: Maj 16, 2023, 17:57:11 POSLE PODNE od pokerface
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: pokerface poslato Maj 16, 2023, 17:53:59 POSLE PODNE
Planiram da koristim ovaj mod kao nekakav "base" za neki moj Freeroam projekt na kojem ću da radim tokom slobodnog vremena. Vrijedi li ili ima i nešto bolje ? Za sada mi je bitno da je u MySQL i da ima fino odrađen register/login i osnovne sitnice kao spremanje novca, score, skin itd. Također sasvim mi je nebitno da li je u modulu ili ne.

Nema ništa pretjerano sistema orijentisanih za neki određeni tip gamemode-a tako da možeš praktično i DM server napraviti od njega. Sretno :)

Citat: Kenzi poslato Maj 16, 2023, 21:54:27 POSLE PODNE
Lijep mod, ništa kritično.  ;D

Hvala :D

Ne mogu da uhvatim vremena da adresiram jos neke stvari ali bit ce otom potom, mozda i odradim koji update.