Rezim

Započeo desibro, Februar 27, 2023, 18:16:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Jel moguce napraviti nevidljivost drugih igraca u nekom rezimu?
Opširnije: Uzecu za primer kupovanje skina i zelim kada se kamera i igrac prebace u poziciju da se samo oni vide a ne igraci koji isto udju u taj rezim.
Dodatno: /

Virutal World? ne kapiram tacno sta zelis

Citat: Deleted User poslato Februar 27, 2023, 18:21:55 POSLE PODNE
Samo menjaj virtual world...
https://team.sa-mp.com/wiki/SetPlayerVirtualWorld.html
Aha a kako napraviti onda da svakom sledecem igracu koji udje u taj rezim stavi +1
Znaci ako sam ja VW 1
ti kad udjes da budes 2
sledeci 3
pa jos sledeci 4
i sve tako

Citat: desibro poslato Februar 27, 2023, 18:30:45 POSLE PODNE
Aha a kako napraviti onda da svakom sledecem igracu koji udje u taj rezim stavi +1
Znaci ako sam ja VW 1
ti kad udjes da budes 2
sledeci 3
pa jos sledeci 4
i sve tako

++; //Koristiš da bi dodao plus jedan broj, ako je 1, bit će 2
--; //Koristiš da bi dodao minus jedan broj, ako je 2, bit će 1
Poslednja Izmena: Februar 27, 2023, 18:45:11 POSLE PODNE od Tebrix

Citat: desibro poslato Februar 27, 2023, 18:30:45 POSLE PODNE
Znaci ako sam ja VW 1
ti kad udjes da budes 2
sledeci 3
pa jos sledeci 4
i sve tako
Ma nemoj se zajebavat tako, dodaj samo 1000 na ID igraca... SetPlayerVirtualWorld(playerid + 1000);
Tako ne moras da proveravas nikakva sranja i uvek znas u kom je VW (ovo 1000 sam lupio, zavisi sta imas od enteriera i cuda ali ideja ostaje ista).

Citat: Deleted User poslato Februar 27, 2023, 18:54:06 POSLE PODNE
Ma nemoj se zajebavat tako, dodaj samo 1000 na ID igraca... SetPlayerVirtualWorld(playerid + 1000);
Tako ne moras da proveravas nikakva sranja i uvek znas u kom je VW (ovo 1000 sam lupio, zavisi sta imas od enteriera i cuda ali ideja ostaje ista).
u redu hvala ti pokusavam unikatno sve da napravim pa ce mi ovo pomoci na vise nacina

Nez sta ima unikatno oko virtual  worlda.. To starije od vatre i svi znaju

Citat: njoBe_ poslato Februar 27, 2023, 20:04:10 POSLE PODNE
Nez sta ima unikatno oko virtual  worlda.. To starije od vatre i svi znaju
Samo malo razmisljanja i shvatices da to nije samo promena sveta ;)

Otvori mi vidike i reci mi gdje se to sve mogu koristiti a da nisu koristeni.

Citat: njoBe_ poslato Februar 27, 2023, 21:22:26 POSLE PODNE
Otvori mi vidike i reci mi gdje se to sve mogu koristiti a da nisu koristeni.
1. eventi pricamo o originalnoj mapi ulica neka u los santosu u jednom svetu se igra event dok u drugom na tom istom mestu moze biti roleplay.

2. virtualworld moze da sluzi za vise vrsta gamemodova.

3. moze da ti posluzi za testiranje update-a. Napravis komandu koja ce ti dati virtualworld primer 5 i onda ti tu mozes da testiras bez da ikog ometas ili tebe neko da ometa.

4. karakterizacija lika / kupovanje skina bez da ti iko upada u taj prostor

5. afk sistem koji svi prave sa enterijerom i da ima mesto u gradu skroz je nepotebno a moze drugacije da se uradi i da bude mnogo efikasniji.

Mislim da je sasvim bilo dovoljno ovih 5 .

1. Eventi se svakako odrzavaju u drugom virtual worldu. Unikatne i mape takodjer kreiraju se van dometa igraca posto nije optimizovano da se objekti kreiraju u odredjenom virtual worldu. Objasnio je xunder u nekoj od prethodnih tema..

2. Vise vrsta gamemodova.. Kakvih cega sta

3. Update se testira na localhostu i na server pustis samo gotov, nema smisla testirati to na serveru na kojem su igraci i da oni zajedno sa tobom baguju mod..

4. To se moze odraditi, mada je nepotrebno al hajde.

5. Jednostavno odredis zonu u gradu i ako je u blizini nje igrac ne dozvoljavas drugima da ga kradu i slicno.. Za vijek vijekova se oni koriste za enterijere iz prostog razloga sto bi komplikovali stvari koje ionako nece niko skontati. Imas fazon RP server i on dodje na marker ukuca /afk i samo nestanu oko njega vozila i on je u drugom vw.. Nema smisla al aj

1. Rekao sam originalna mapa.

2. RP , FRP , RPG , FR , DM.

3. Upravu si testira se na localhostu al ako je sistem dinamican itekako moze na main serveru u drugom vw.

4. Da itekako je potrebno zamisli menjas skin  i umres ne znam jer je mozda bacio bombu ili pucao neki idiot u tebe i sad pazi tu ces da iskoristis jednu liniju za virtualworld a ovamo kako bi odbranio igraca od toga ces da koristis za pun k stvari.

5. Ne nego treba lepo da se kreira komanda /afk i da te tpa u tu zonu. Postavlja NPC na jedan objekat i da mu da crn TD i da bude freezan a ako igrac hoce da napusti da se vrati tamo gde je bio samo da klikne F . I kako se ne bi abusalo stavis lepo tajmer da odreaguje na poziv tek nakon sat vremena. Dok bi automatski trebalo 2 sata da te tpa u afk. Razlog koji treba sat/dva je mogucnost od izbegavanja roleplaya i sad ce da se pronadje neko pametan i da kaze a sta ako neko hoce da ostavi afk da zna da ga niko nece dira tipa ode da jede. Ono imas toliko mesta enterijera i svega odes lepo i tjt znaci imovina ne moze da ti bude safezona kao ni drzavni objekti. Ako banka moze da se pljacka ne vidim razlog zasto ne bi neko mogao da udje u opstinu sa puskom ili u pd.

Originalna mapa sta je to sunce drago i kakve veze mapa ima sa vw.. Spojis se sa nekim preko hammachi ili radmi i testiras DiNaMmIcNe sisteme..