◄ Glavni razgovor #50 ►

Započeo SlavicBeast, Decembar 15, 2022, 04:34:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 35 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: pokerface poslato Februar 25, 2023, 18:39:48 POSLE PODNE
Za prvi automobil, što kažete na Opel Astra 1.7 CDTI 2005 karavan oko 77kw ? Nemojte me prosipat onim forama "bolje sin peder u kuci nego Opel ispred kuće"  ;D
Pristupacan za odrzavanje, dobar ti je odabir motora ali pri kupovini obrati u kakvom je stanju!
Posle samo redovno odrzavanje i nemas brige. Ja imam astru G 2009 godina za po gradu i nisam imao vecih problema od pumpe benzina i zamene lanca...

I da, nemoj cekati u kilometar da radis servis, 2-3.000km ranije od predvidjenog (10.000km mali servis). Recimo na BMW menjam na 5-6.000km ulje....

Citat: whoME poslato Februar 25, 2023, 23:02:10 POSLE PODNE
Pristupacan za odrzavanje, dobar ti je odabir motora ali pri kupovini obrati u kakvom je stanju!
Posle samo redovno odrzavanje i nemas brige. Ja imam astru G 2009 godina za po gradu i nisam imao vecih problema od pumpe benzina i zamene lanca...

I da, nemoj cekati u kilometar da radis servis, 2-3.000km ranije od predvidjenog (10.000km mali servis). Recimo na BMW menjam na 5-6.000km ulje....
Kilometri ne odredjuju kada da radi servis.

Citat: Galardo poslato Februar 25, 2023, 23:59:35 POSLE PODNE

Da, da... Nije isto 1.000km za mesec dana i 1.000km za godinu dana bla bla bla... Pricamo u uslovima gde se auto manje/vise vozi svaki dan...
Kupili smo CNC presu za savijanje lima, njihov serviser kaze prvo menjanje ulja je na 500 radnih sati(*primer*)!

Sto se mene tice mozete menjati ulje prema polozaju sunca samo me izludjuje kada neko dodje i pljuje kako neki auto ne valja(svaki ima svoje mane) a interval servisa ulja u motoru je pojam.. Da ne pricam o ulju u menjacu a tek kociono ulje? Sta je to?
Poslednja Izmena: Februar 26, 2023, 00:11:26 PRE PODNE od whoME

Citat: whoME poslato Februar 26, 2023, 00:10:11 PRE PODNE
Da, da... Nije isto 1.000km za mesec dana i 1.000km za godinu dana bla bla bla... Pricamo u uslovima gde se auto manje/vise vozi svaki dan...
Kupili smo CNC presu za savijanje lima, njihov serviser kaze prvo menjanje ulja je na 500 radnih sati(*primer*)!

Sto se mene tice mozete menjati ulje prema polozaju sunca samo me izludjuje kada neko dodje i pljuje kako neki auto ne valja(svaki ima svoje mane) a interval servisa ulja u motoru je pojam.. Da ne pricam o ulju u menjacu a tek kociono ulje? Sta je to?
sve je dobro dok nije SDI

Citat: Galardo poslato Februar 25, 2023, 23:59:35 POSLE PODNE
na neki nacin odredjuju ja audiju menjam ulje i filtere odnosno mali servis na oko 4.000 do 5.000 km

do sad ni kapi ulja nije potrosio
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: dissident_ poslato Februar 26, 2023, 10:07:25 PRE PODNE
na neki nacin odredjuju ja audiju menjam ulje i filtere odnosno mali servis na oko 4.000 do 5.000 km

do sad ni kapi ulja nije potrosio

Pricate o malom servisu koji kosta oko 50e kad ces ga uraditi, zar je bitno u tih par hiljada kada ? Ako gledate tako, onda treba da vidite vas stil voznje i prema tome da ga radite. Ako vozite dinamicno, onda logicno da trebate na manjim kilometrima raditi (voznja i konstantno visokim okretajima (benzinci pretezno)). Sve ima svoje, nemoj da zaboravite na ostale stvari poput DPF/EGR (ukoliko imate) jer i to trosi ulje motora, takodje ako auto gusite u voznji je lose za motor. Nekada si iz ljubavi prema autu radio sve van vremena, zamenu ulja i filtera, filter klime, pa malo ulje u menjacu, kocnicama, malo ovo pa ono i odrzavas auto i uzivas dok to radis na njemu. Sad kontam da vi terate kod mehanicara za to pa jbg kosta, zato i radite na odredjenim kilometrima. Naravno preci 5k za godinu dana nije isto sto i preci 5k za mesec/dva. Mali servis bi trebao da se radi na 6meseci zbog kvaliteta ulja, potrosnih delova, necistoca koje ulje skuplja u sebe.
Poslednja Izmena: Februar 26, 2023, 10:29:06 PRE PODNE od realnaith

Citat: realnaith poslato Februar 26, 2023, 10:26:44 PRE PODNE
Pricate o malom servisu koji kosta oko 50e kad ces ga uraditi, zar je bitno u tih par hiljada kada ? Ako gledate tako, onda treba da vidite vas stil voznje i prema tome da ga radite. Ako vozite dinamicno, onda logicno da trebate na manjim kilometrima raditi (voznja i konstantno visokim okretajima (benzinci pretezno)). Sve ima svoje, nemoj da zaboravite na ostale stvari poput DPF/EGR (ukoliko imate) jer i to trosi ulje motora, takodje ako auto gusite u voznji je lose za motor. Nekada si iz ljubavi prema autu radio sve van vremena, zamenu ulja i filtera, filter klime, pa malo ulje u menjacu, malo ovo pa ono i odrzavas auto i uzivas dok to radis na njemu. Sad kontam da vi terate kod mehanicara za to pa jbg kosta, zato i radite na odredjenim kilometrima. Naravno preci 5k za godinu dana nije isto sto i preci 5k za mesec/dva. Mali servis bi trebao da se radi na 6meseci zbog kvaliteta ulja, potrosnih delova, necistoca koje ulje skuplja u sebe.
dobro ja ne prelazim odma 5 6 hiljada nit teram kod mehanicara sve sam radim
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: dissident_ poslato Februar 26, 2023, 10:28:57 PRE PODNE
dobro ja ne prelazim odma 5 6 hiljada nit teram kod mehanicara sve sam radim

To se ceni brt :)

Vi pricate o jebenim servisima i zamjenama ulja a ljudi ne umeju gume da kupe da valjaju...