◄ Glavni razgovor #50 ►

Započeo SlavicBeast, Decembar 15, 2022, 04:34:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Nejtan hoće da svima zgadi auta  :'(

Citat: pokerface poslato Februar 25, 2023, 18:39:48 POSLE PODNE
Za prvi automobil, što kažete na Opel Astra 1.7 CDTI 2005 karavan oko 77kw ? Nemojte me prosipat onim forama "bolje sin peder u kuci nego Opel ispred kuće"  ;D
Pristupacan za odrzavanje, dobar ti je odabir motora ali pri kupovini obrati u kakvom je stanju!
Posle samo redovno odrzavanje i nemas brige. Ja imam astru G 2009 godina za po gradu i nisam imao vecih problema od pumpe benzina i zamene lanca...

I da, nemoj cekati u kilometar da radis servis, 2-3.000km ranije od predvidjenog (10.000km mali servis). Recimo na BMW menjam na 5-6.000km ulje....

Galardo

*

mgWhosyGD

Citat: whoME poslato Februar 25, 2023, 23:02:10 POSLE PODNE
Pristupacan za odrzavanje, dobar ti je odabir motora ali pri kupovini obrati u kakvom je stanju!
Posle samo redovno odrzavanje i nemas brige. Ja imam astru G 2009 godina za po gradu i nisam imao vecih problema od pumpe benzina i zamene lanca...

I da, nemoj cekati u kilometar da radis servis, 2-3.000km ranije od predvidjenog (10.000km mali servis). Recimo na BMW menjam na 5-6.000km ulje....
Kilometri ne odredjuju kada da radi servis.

Citat: Galardo poslato Februar 25, 2023, 23:59:35 POSLE PODNE

Da, da... Nije isto 1.000km za mesec dana i 1.000km za godinu dana bla bla bla... Pricamo u uslovima gde se auto manje/vise vozi svaki dan...
Kupili smo CNC presu za savijanje lima, njihov serviser kaze prvo menjanje ulja je na 500 radnih sati(*primer*)!

Sto se mene tice mozete menjati ulje prema polozaju sunca samo me izludjuje kada neko dodje i pljuje kako neki auto ne valja(svaki ima svoje mane) a interval servisa ulja u motoru je pojam.. Da ne pricam o ulju u menjacu a tek kociono ulje? Sta je to?
Poslednja Izmena: Februar 26, 2023, 00:11:26 PRE PODNE od whoME

Citat: whoME poslato Februar 26, 2023, 00:10:11 PRE PODNE
Da, da... Nije isto 1.000km za mesec dana i 1.000km za godinu dana bla bla bla... Pricamo u uslovima gde se auto manje/vise vozi svaki dan...
Kupili smo CNC presu za savijanje lima, njihov serviser kaze prvo menjanje ulja je na 500 radnih sati(*primer*)!

Sto se mene tice mozete menjati ulje prema polozaju sunca samo me izludjuje kada neko dodje i pljuje kako neki auto ne valja(svaki ima svoje mane) a interval servisa ulja u motoru je pojam.. Da ne pricam o ulju u menjacu a tek kociono ulje? Sta je to?
sve je dobro dok nije SDI

Citat: Galardo poslato Februar 25, 2023, 23:59:35 POSLE PODNE
na neki nacin odredjuju ja audiju menjam ulje i filtere odnosno mali servis na oko 4.000 do 5.000 km

do sad ni kapi ulja nije potrosio

Citat: dissident_ poslato Februar 26, 2023, 10:07:25 PRE PODNE
na neki nacin odredjuju ja audiju menjam ulje i filtere odnosno mali servis na oko 4.000 do 5.000 km

do sad ni kapi ulja nije potrosio

Pricate o malom servisu koji kosta oko 50e kad ces ga uraditi, zar je bitno u tih par hiljada kada ? Ako gledate tako, onda treba da vidite vas stil voznje i prema tome da ga radite. Ako vozite dinamicno, onda logicno da trebate na manjim kilometrima raditi (voznja i konstantno visokim okretajima (benzinci pretezno)). Sve ima svoje, nemoj da zaboravite na ostale stvari poput DPF/EGR (ukoliko imate) jer i to trosi ulje motora, takodje ako auto gusite u voznji je lose za motor. Nekada si iz ljubavi prema autu radio sve van vremena, zamenu ulja i filtera, filter klime, pa malo ulje u menjacu, kocnicama, malo ovo pa ono i odrzavas auto i uzivas dok to radis na njemu. Sad kontam da vi terate kod mehanicara za to pa jbg kosta, zato i radite na odredjenim kilometrima. Naravno preci 5k za godinu dana nije isto sto i preci 5k za mesec/dva. Mali servis bi trebao da se radi na 6meseci zbog kvaliteta ulja, potrosnih delova, necistoca koje ulje skuplja u sebe.
Poslednja Izmena: Februar 26, 2023, 10:29:06 PRE PODNE od realnaith

Citat: realnaith poslato Februar 26, 2023, 10:26:44 PRE PODNE
Pricate o malom servisu koji kosta oko 50e kad ces ga uraditi, zar je bitno u tih par hiljada kada ? Ako gledate tako, onda treba da vidite vas stil voznje i prema tome da ga radite. Ako vozite dinamicno, onda logicno da trebate na manjim kilometrima raditi (voznja i konstantno visokim okretajima (benzinci pretezno)). Sve ima svoje, nemoj da zaboravite na ostale stvari poput DPF/EGR (ukoliko imate) jer i to trosi ulje motora, takodje ako auto gusite u voznji je lose za motor. Nekada si iz ljubavi prema autu radio sve van vremena, zamenu ulja i filtera, filter klime, pa malo ulje u menjacu, malo ovo pa ono i odrzavas auto i uzivas dok to radis na njemu. Sad kontam da vi terate kod mehanicara za to pa jbg kosta, zato i radite na odredjenim kilometrima. Naravno preci 5k za godinu dana nije isto sto i preci 5k za mesec/dva. Mali servis bi trebao da se radi na 6meseci zbog kvaliteta ulja, potrosnih delova, necistoca koje ulje skuplja u sebe.
dobro ja ne prelazim odma 5 6 hiljada nit teram kod mehanicara sve sam radim

Citat: dissident_ poslato Februar 26, 2023, 10:28:57 PRE PODNE
dobro ja ne prelazim odma 5 6 hiljada nit teram kod mehanicara sve sam radim

To se ceni brt :)

Vi pricate o jebenim servisima i zamjenama ulja a ljudi ne umeju gume da kupe da valjaju...