Errors

Započeo tricetripet, Novembar 21, 2022, 00:37:51 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): radim ideal gaming mod i napravio sam da imaju 2 developera i zelio sam dodati da komande i to ostalo mogu koristi oba dva i to tako ali izbacuuje eror expected token: "-string end-", but found "-identifier-"
Deo skripte: [pawn]   if(!strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME & DEVELOPER_NAME1, true) && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)[/pawn]

evo i iznad i ispod kod

[pawn]
    new text[128], string[300];
    if(sscanf(params, "s[128]", text)) return Koristi(playerid, "/l [tekst]");
   if(strlen(text) < 1 || strlen(text) > 100) return Greska(playerid, "Tekst ne moze imati ispod 1 i iznad 100 znakova!");
   if(!strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME & DEVELOPER_NAME1, true) && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)
   {
      format(string, sizeof(string), ""OZELENA"L | Developer %s: "BIJELA"%s", GetName(playerid), text);
      LChatPoruka(-1, string);
   }
[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn]///pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem)://

OZELENA i BIJELA u definiciji stavi navodnike
#define OZELENA "{00FF00}"
#define BIJELA "{FFFFFF}"

if(!strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME & DEVELOPER_NAME1, true) && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)
if( (strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME, true) == 0 || strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME1 == 0, true) ) && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)

Takođe i DEVELOPER_NAME ti mora biti string, ako ti je definisan ovako
#define DEVELOPER_NAME Ime_Prezime
Koristi # ispred tog simbola gdje ga koristiš, ili ga definiši kao string
#define DEVELOPER_NAME "Ime_Prezime"

bilo errora dok nisam ukolio ovo pod navodnicima

[pawn]
if( (strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME, true) """"== 0"""" || strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME1 """"== 0"""", true) ) && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)
[/pawn]

kad sam ovo pod navodnicima uklonio nije bilo errora ali ne radi u igrici,treba da izbaci kod za developer nece,treba pisati developer kad napisem nesto na /a i opet nece,na developer_name1 stavio sam svoje ime pod navodnike i nece stv nez do cega je

evo kako sam uradio:

[pawn]
if(!strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME, true)  || strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME1, true))
[/pawn]

sad radi

samo sam dodao ! na strcmp

[pawn]
if(!strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME, true)  || !strcmp(GetName(playerid), DEVELOPER_NAME1, true))
[/pawn]
Poslednja Izmena: Novembar 22, 2022, 19:59:16 POSLE PODNE od tricetripet