Treba mi pomoc

Započeo MakiKavasaki, Novembar 18, 2022, 15:51:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovako, imam problem.
Kada napravim promenljivu:
[pawn]new File:banovani = fopen(BANPATH, io_write);[/pawn]
Izbacije mi ovaj error: c:\Users\Maki\Desktop\Server\gamemodes\main.pwn(54) : error 029: invalid expression, assumed zero

Ako neko zna da mi pomogne bio bi zahvalan.

Hvala unapred!

Vjerovatno si definisao BANPATH ovako
#define BANPATH banovi.txt
U tom slučaju:
fopen(#BANPATH, io_write);
ili
#define BANPATH "banovi.txt"
Poslednja Izmena: Novembar 18, 2022, 16:33:31 POSLE PODNE od monsterking

Ma definisao sam ja sa "" ali mi i dalje ne radi

Provjeri liniju iznad te, možda si omašio nešto

Nisam nista omasio, kad sam dodao tu promenljivu pojavio mi se error sve sam proverio al stvarno nez u cemu je problem

Aj da pošalješ kod gdje koristiš ovo, pošto ova linija je 100% ispravna, nešto drugo ti pravi problem

[pawn]CMD:ban(playerid, params[]) {
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 4) return SCM(playerid, CRVENA, "Niste ovlasceni da koristite komandu!");
   new id, sat, razlog[128];
   if(sscanf(params, "us[128]i", id, razlog, sat)) return va_SCM(playerid, CRVENA, "[USAGE]: {ffffff}/ban [id] [razlog] [broj sata(%d za perm)]", PERMA_BAN);
   if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, CRVENA, "[INFO]: {ffffff}Igrac nije povezan!");
   if(!((sat >= MIN_BAN && sat <= MAX_BAN) || sat == PERMA_BAN)) return va_SCM(playerid, CRVENA, "[USAGE]: {ffffff}Sat/i bana moraju biti izmedju %d i %d(%d za perm)", MIN_BAN, MAX_BAN, PERMA_BAN);
   if(sat >= MIN_BAN && sat <= MAX_BAN) {
      PlayerInfo[id][pBan] = sat;
      va_SCMTA(PLAVA, "Admin {ffffff}%s {03adfc}je banovao igraca {ffffff}%s {03adfc}na {ffffff}%d {03adfc}sata/i! Razlog: {ffffff}%s", GetName(playerid), GetName(id), sat, razlog);
   }
   if(sat == PERMA_BAN) {
      PlayerInfo[id][pBan] = sat;
      va_SCMTA(PLAVA, "Admin {ffffff}%s {03adfc}je banovao igraca {ffffff}%s {03adfc}zauvek! Razlog: {ffffff}%s", GetName(playerid), GetName(id), sat, razlog);
   }
   PlayerInfo[id][pBanRazlog] = razlog;
   if(!fexist(BANPATH)) fopen(BANPATH, io_write);
   fwrite(banovani, GetName(id));
   SetTimerEx("KickPlayer", 500, false, "i", id);
   return 1;
}[/pawn]

Ne znam šta pokušavaš ovdje, da imaš jedan fajl banovani.txt ili kako već, i da u njemu zapisuješ nickove banovanih igrača?
Ako jeste tako >
[pawn]new File:banovani = fopen(BANPATH, fexist(BANPATH) ? io_append : io_write);
new string[MAX_PLAYER_NAME+3];
format(string, sizeof(string), "%s\n", GetName(id));
fwrite(banovani, string);
fclose(banovani);[/pawn]

Da pokusavam da zapisem imena banovanih igraca, okusacu ovo

Stani, a gdje si ti napisao ovo
new File:banovani = fopen(BANPATH, io_write);
jer vidim da u komandi toga nema

:D
Pa izbriši to i stavi u komandu ovako kako sam ti poslao, fopen handle treba da je deklarisan lokalno gdje se koristi