MYSQL ~ UpdateDynamic3DLabel

Započeo buggzer, April 07, 2022, 00:06:52 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napravio sam system toplistu, sve savrseno radi, medjutim kada setam level ne update-a, update-a tek posle restarta servera (Kada se server ugasi i ponovo upali).
Probao sam kroz SetTimer, nece. Kada napravim SetTimer ne prikazuje mi label uopste.

Takodje i za skin isto, sve sam probao ali ne funkcionise.
Kada sam rekao "sve sam probao" naravno da nisam ni pola od funkcija probao, ali za funkcije koje ja znam sve sam probao.

Hvala unapred.
Poslednja Izmena: Maj 01, 2022, 23:12:23 POSLE PODNE od Deleted User

Kako mislis kada seta levele ? Kako setas te levele ?
Daj nam malo vise informacija kako to tocno radis u skripti...
Poslednja Izmena: April 07, 2022, 00:16:48 PRE PODNE od lukica

Citat: lukica poslato April 07, 2022, 00:15:39 PRE PODNE
Kako mislis kada seta levele ? Kako setas te levele ?
Daj nam malo vise informacija kako to tocno radis u skripti...
Preko /pstats-a kada igracu setam odredjeni broj levela, ne apdejtuje mi label na toplisti. Kada od sakupljenih respekta igrac levelupa, ne apdejtuje label, isto tako i za skin, kada setam novi skin preko komande ne apdejtuje mi skin.

A onda moras napraviti funkciju da se to updatea...
Gdje ti je spremljena ta lista u bazi ?

Citat: lukica poslato April 07, 2022, 00:29:36 PRE PODNE
A onda moras napraviti funkciju da se to updatea...
Gdje ti je spremljena ta lista u bazi ?
Toplista ne mora biti spremljena u bazi, to nije potrebno, zato sto sve sto mi treba za toplistu je spremljeno u bazu kao sto je level.
Level je definisan kao pLevel u bazi, ali nikakve veze nema sa bazom, ja sam trazio pomoc za UpdateDynamic3DTextLabel.

Brate daj relativni kod, kako prikazujes, kako setujes, kako update....nismo vidoviti...

[pawn]new string[128];
            mysql_format(SQL, string, sizeof string, "SELECT `Username`,`Level`,`Admin` FROM `accounts` ORDER BY `Level` DESC LIMIT 10");
            mysql_tquery(SQL, string, "level_list", "i", playerid);[/pawn]
[pawn]forward level_list(playerid); public level_list(playerid) {
   new imestr[24], strzadialog[512], ministr[150], count = cache_get_row_count(SQL);
   for(new i = 0; i < count; i++)
   {
      cache_get_field_content(i, "Username", imestr, SQL, 24);
      new level = cache_get_field_content_int(i, "Level");
      new alevel = cache_get_field_content_int(i, "Admin");

if(alevel == 0) //Proveravamo jel admin jer admini mogu /pstats ako nije onda prikaze Name igraca i Level iz DataBaze{

format(ministr, sizeof(ministr), "{FFFFFF}%s | %d lvl\n",imestr, level);
         strcat(strzadialog, ministr);
      }
   }
   Dialog_Show(playerid, null, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Top 10 list", strzadialog, "Izlaz", "");
   return 1;
}[/pawn]

Ja tu ne vidim nista osim da koristis cache da uzmes info iz nekog query-a (da li je cacje validan i slicno neznam to ne vidim ovde i neznam kako ti radi sistem stvarno...)
Spominjes neki 3D label ali ja ne shvatam ni kako radi sistem a kamoli jos nesto...

Mislim da ono sto ti se dogodi je da igrac odradi levelup, ali mu se novi level ne spremi u bazu odmah, nego tek nakon što se odjavi sa servera...
I zato kada pokreneš query da ti kreira listu top igrača, query vrati krivu listu jer nema nove podatke o levelu u bazi...