Boja

Započeo Goku ^, Jul 30, 2021, 16:02:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Napravio sam menjanje boja F chata i menjanje boja Zona i rade menja boju itd itd, medjutim napravio sam kad neko promeni da izbaci u admin chat i da preko komande /orgpanel vidi trenutnu boju, problem kad ja ubacim boju tipa 0x00C0FFFF on ne izbaci tako u chat 0xFF ili AA na kraj nego izbaci ovako primer 0000c0ff i isto tako stoji na /orgpanel gde moze videti trenutnu boju, jedino to da se resi i gotovo.
Deo skripte:
format( str, sizeof( str ), ""BELA"LSPD - "IMOVINA"[%08x]", LSPDBOJA >>> 8);// ovo je da vidi trenutnu boju

format(buffer, sizeof buffer, "%s %s je organizaciji %s promenio boju chata u [%08x].",PlayerInfo[playerid][pImeRanka], buffer, ImeOrganizacije(id), boja >>> 8);//ovo je kad promeni boju da izbaci

Pawno Code://
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Poslednja Izmena: Avgust 04, 2021, 20:28:25 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Citat: Goku ^ poslato Jul 30, 2021, 16:02:07 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Napravio sam menjanje boja F chata i menjanje boja Zona i rade menja boju itd itd, medjutim napravio sam kad neko promeni da izbaci u admin chat i da preko komande /orgpanel vidi trenutnu boju, problem kad ja ubacim boju tipa 0x00C0FFFF on ne izbaci tako u chat 0xFF ili AA na kraj nego izbaci ovako primer 0000c0ff i isto tako stoji na /orgpanel gde moze videti trenutnu boju, jedino to da se resi i gotovo.
Deo skripte:
format( str, sizeof( str ), ""BELA"LSPD - "IMOVINA"[%08x]", LSPDBOJA >>> 8);// ovo je da vidi trenutnu boju

format(buffer, sizeof buffer, "%s %s je organizaciji %s promenio boju chata u [%08x].",PlayerInfo[playerid][pImeRanka], buffer, ImeOrganizacije(id), boja >>> 8);//ovo je kad promeni boju da izbaci

Pawno Code://
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Takodje imam i lider chat i tu ocu da pise u boji tipa LSPD u onda da LSPD bude u toj boji ali ne znam zasto izbacuje eror
(24725) : error 001: expected token: "-string end-", but found "-identifier-"
(24725) : warning 215: expression has no effect
(24725) : error 001: expected token: ";", but found "-string-"

[/pawn]
evo te linije a LSPDBOJA je ovako definisana
new LSPDBOJA = BojaInfo[pFBoja][1];

else if(PlayerInfo[playerid][pLider] == 1) { arank = ""LSPDBOJA"LSPD"; }

Citat: Goku ^ poslato Jul 30, 2021, 16:29:31 POSLE PODNE
Takodje imam i lider chat i tu ocu da pise u boji tipa LSPD u onda da LSPD bude u toj boji ali ne znam zasto izbacuje eror
(24725) : error 001: expected token: "-string end-", but found "-identifier-"
(24725) : error 001: expected token: ";", but found "-string-"

[/pawn]
evo te linije a LSPDBOJA je ovako definisana
new LSPDBOJA = BojaInfo[pFBoja][1];

else if(PlayerInfo[playerid][pLider] == 1) { arank = ""LSPDBOJA"LSPD"; }

https://github.com/kristoisberg/pawn-colour-manipulation

Citat: Sage poslato Jul 31, 2021, 02:50:30 PRE PODNE
https://github.com/kristoisberg/pawn-colour-manipulation
Takodje sad sam to primetio posle restarta nece da ucita te boje koje sacuvam nego drzi crnu boju 00000

Zna neko mozda? fixao sam ono sto nije htelo 0x itd itd, ali sam provalio novi problem nece da ucita boje znaci sacuva ih posle restarta kad udjem na srw nece da ucita te boje nego stoji 00000000 uglavnom crna boja kako to da fix da ucita te glupe boje.

Ozb niko ne moze da help da posle restart da se jebena boja ucita umesto da stoji boju koju sam stavio stoji 0x00000000 i ako sam stavio tipa 0x90EE90AA znaci jedino me to jebe i niko ne zna kako da napravim to??????

Citat: Goku ^ poslato Avgust 02, 2021, 02:24:41 PRE PODNE
Ozb niko ne moze da help da posle restart da se jebena boja ucita umesto da stoji boju koju sam stavio stoji 0x00000000 i ako sam stavio tipa 0x90EE90AA znaci jedino me to jebe i niko ne zna kako da napravim to??????
Jedino da ti gledam u fildjan daj kod gdje setujes i kod gdje se cuva

Citat: Taylor Morelli poslato Avgust 02, 2021, 02:35:55 PRE PODNE
Jedino da ti gledam u fildjan daj kod gdje setujes i kod gdje se cuva
Dialog:aBojaF3(playerid, response, listitem, inputtext[])
{
	if(response)
    {
		new buffer[128], str[256], id = IdOrg[playerid], hex;
		format( str, sizeof( str ), ""BELA"Unesite boju chata za organizaciju %s", ImeOrg(id));
		if(sscanf(inputtext, "h", hex)) return Dialog_Show(playerid, aBojaF3, DIALOG_STYLE_INPUT, "Izmena Boja organizacija", str, "Dalje", "Izlaz");
		GetPlayerName(playerid, buffer, MAX_PLAYER_NAME + 1);
		format(buffer, sizeof buffer, "#AdmWarn: %s %s je organizaciji %s promenio boju chata u [0x%06x].",PlayerInfo[playerid][pImeRanka], buffer, ImeOrganizacije(id), hex);
		AdminGameMasterTA(NS_LIDER, buffer);
		BojaInfo[pFBoja][id] = hex;
		SaveBojaInfo();
	}
	return 1;
}
stock SaveBojaInfo()
{
    new sFile[100];
    format(sFile,sizeof(sFile), BOJATIP);
    new INI:File = INI_Open(sFile);
    INI_WriteHex(File, "LSPD=1",  BojaInfo[pFBoja][1]);
    INI_WriteHex(File, "TVF=2",  BojaInfo[pFBoja][2]);
    INI_WriteHex(File, "BDT=3",  BojaInfo[pFBoja][3]);
    INI_WriteHex(File, "GSF=4",  BojaInfo[pFBoja][4]);
    INI_WriteHex(File, "BALLAS=5",  BojaInfo[pFBoja][5]);
    INI_WriteHex(File, "LSN=6",  BojaInfo[pFBoja][6]);
    INI_WriteHex(File, "SAM=7",  BojaInfo[pFBoja][7]);
    INI_WriteHex(File, "PS=8",  BojaInfo[pFBoja][8]);
    INI_WriteHex(File, "CONDOR=9",  BojaInfo[pFBoja][9]);
    INI_WriteHex(File, "HITMAN=10",  BojaInfo[pFBoja][10]);
    INI_Close(File);
	return 1;
}
forward LoadBojaInfo(name[],value[]);
public LoadBojaInfo(name[],value[])
{
    INI_Hex("LSPD=1", BojaInfo[pFBoja][1]);
    INI_Hex("TVF=2", BojaInfo[pFBoja][2]);
    INI_Hex("BDT=3", BojaInfo[pFBoja][3]);
    INI_Hex("GSF=4", BojaInfo[pFBoja][4]);
    INI_Hex("BALLAS=5", BojaInfo[pFBoja][5]);
    INI_Hex("LSN=6", BojaInfo[pFBoja][6]);
    INI_Hex("SAM=7", BojaInfo[pFBoja][7]);
    INI_Hex("PS=8", BojaInfo[pFBoja][8]);
    INI_Hex("CONDOR=9", BojaInfo[pFBoja][9]);
    INI_Hex("HITMAN=10", BojaInfo[pFBoja][10]);
    return 1;
}
       //========================== CHAT BOJE UCITAVANJE ========================//
	new orgBojaFile[100];
	format(orgBojaFile,sizeof(orgBojaFile), BOJATIP);
	if(fexist(orgBojaFile))
	{
		INI_ParseFile(orgBojaFile, "LoadBojaInfo");
		print("ORG Chat Boje - Ucitane!");
Poslednja Izmena: Avgust 02, 2021, 02:56:18 PRE PODNE od Goku ^

Predlog: Stavi jedino da se sve to cuva preko string-a , i neka ti unose Hexdecimalu (#RRGGBB)

Citat: trifun poslato Avgust 02, 2021, 03:14:06 PRE PODNE
Predlog: Stavi jedino da se sve to cuva preko string-a , i neka ti unose Hexdecimalu (#RRGGBB)
Lakse mi je hex zato sam i stavio tako, I on cuva on boju cuva lepo i sve ali kad udjem na srw nece da ucita u folderu gde cuva pise lepo tipa 0x90ee90aa ali na srw pise 0x00000000 to je problem sto na srw nece da ucita boju posle rr ali u folderu stoji tacna boja ta.

Citat: Goku ^ poslato Avgust 02, 2021, 03:42:17 PRE PODNE
Lakse mi je hex zato sam i stavio tako, I on cuva on boju cuva lepo i sve ali kad udjem na srw nece da ucita u folderu gde cuva pise lepo tipa 0x90ee90aa ali na srw pise 0x00000000 to je problem sto na srw nece da ucita boju posle rr ali u folderu stoji tacna boja ta.
Jel ti znaš šta je hex mentolu :D

Hex ti je intiđer

Eo na primer kako se iz 0xFF0000FF dobija intiđer za crvenu:
(FF0000FF)₁₆ = (15 × 16⁷) + (15 × 16⁶) + (0 × 16⁵) + (0 × 16⁴) + (0 × 16³) + (0 × 16²) + (15 × 16¹) + (15 × 16⁰) = (4278190335)₁₀

Poslednja Izmena: Avgust 02, 2021, 15:35:57 POSLE PODNE od Sage

Citat: Sage poslato Avgust 02, 2021, 15:34:51 POSLE PODNE
Jel ti znaš šta je hex mentolu :D

Hex ti je intiđer

Eo na primer kako se iz 0xFF0000FF dobija intiđer za crvenu:
(FF0000FF)₁₆ = (15 × 16⁷) + (15 × 16⁶) + (0 × 16⁵) + (0 × 16⁴) + (0 × 16³) + (0 × 16²) + (15 × 16¹) + (15 × 16⁰) = (4278190335)₁₀

Skontao sam sinoc i fixao sam to sinoc ali sad postoji novi problem, sad kad ja ubacim zelenu i kad napisem nije zelena nego tipa zuta ili ubacim narandzastu u chatu bude plava

Fixao sam cuvanje i  loadovanje ali je sad nastao novi problem kad unesem tipa 0xF3FF02FF sto je zuta on ce uzeti ovako 0x00F3FF i tako umesto zute bude plava bilo koju boju da unesem bice 0x00 pa onda boja

Kada promenim boju tipa 0x90EE90AA i izbaci lepo u admin chat ali ne sacuva tako nego sacu ovako 0x000090EE ne znam zasto je tako kad sam tek pravio i testirao tad je radilo super ali nije ucitavao boju i onda sam skontao sto i fixao to i sad odjednom nece da sacuva boju kakvu treba
[pawn]
      format(buffer, sizeof buffer, "[INFO] "BELA"Organizaciji %s ste promenili boju chata u '"ZUTA"[0x%08x]"BELA"'.", ImeOrganizacije(id), hex); // Ovde izbaci lepo boju koju sam sacuvao
      SCM(playerid,NS_YELLOW, buffer);
      BojaInfo[pFBoja][id] = hex;// ovde je cuvanje te boje ali nece da sacuva lepo[pawn]