Pawn.CMD

Započeo Amil_Pawno, Jul 24, 2021, 02:28:13 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Napravio sam komandu /postaviadmina i neradi dobro pokazuje mi u logovima error
Deo skripte: [pawn]CMD:postaviadmina(playerid, params[])
{
   if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""CRVENA"Niste RCON Admin");
   new id, level;
   if(sscanf(params, "ud", id, level)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""CRVENA"Upotreba "BIJELA"| /postaviadmina [ID] [Level]");
   if(level > 7) return SendClientMessage(playerid, -1, ""CRVENA"Admin level nemoze biti veci od 7");
   if(level == 0)
   {
      PlayerInfo[id][pAdmin] = 0;
      PlayerInfo[id][pSkin] = 1;
      SetPlayerSkin(id, 1);
      SavePlayer(id);
      SendClientMessage(id, -1, ""CRVENA"T:RP ADMIN "BIJELA"| Skinut ti je Admin!");
   }
   else
   {
      PlayerInfo[id][pAdmin] = level;
      PlayerInfo[id][pSkin] = 295;
      SetPlayerSkin(id, 295);
      SavePlayer(id);
      va_SendClientMessage(id, -1, ""CRVENA"T:RP ADMIN "BIJELA"| Posatao si admin level %d", level);
   }
   return 1;
}[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [Pawn.CMD] HandleCommand: AMX error occurred in pc_cmd_postaviadmina: Invalid instruction
Poslednja Izmena: Avgust 07, 2021, 14:37:38 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Daj OnPlayerCommandPerformed i OnPlayerCommandReceived da vidim
Takodje printaj posle svake lajne nesto da vidis gde koci

Ukoliko koristiš crashdetect pošalji nam još logova ako si ih dobio. Ako ga pak ne koristiš ubaci ga pa pošalji šta ti izbacuje, dosta pomaže pri debugovanju.

Kad vec koristis YSI, koristi y_commands i y_groups.

Citat: OShadowG poslato Jul 28, 2021, 18:51:29 POSLE PODNE
To nije rješenje njegovog problema. Izrazito mi je zanimljivo to "Kad već koristiš YSI", potpuno minimalističko razmišljanje. Postoje razne biblioteke koje rade isti posao na efikasniji način kao i dijelovi YSI biblioteke ili su jednostavno mnogo više razvijene pod tim poljem proučavanja (ili eventualno klijentu odgovaraju više). Primjer dajem za 'dynamic areas', umjesto y_areas bolje je koristiti streamer i 'dynamic areas' iz te biblioteke, kako je i sam Y_Less izjavio. On bi po tvojoj logici ipak trebao koristiti y_areas samo zato što ima par linija includea kojim označava korištenje YSI-a, pih.

Citat: OShadowG poslato Jul 28, 2021, 18:51:29 POSLE PODNE
moracu da ti iskoristim mamu kad vec koristim ysi  :-[

Citat: XORD poslato Jul 28, 2021, 20:11:29 POSLE PODNE
To nije rješenje njegovog problema. Izrazito mi je zanimljivo to "Kad već koristiš YSI", potpuno minimalističko razmišljanje. Postoje razne biblioteke koje rade isti posao na efikasniji način kao i dijelovi YSI biblioteke ili su jednostavno mnogo više razvijene pod tim poljem proučavanja (ili eventualno klijentu odgovaraju više). Primjer dajem za 'dynamic areas', umjesto y_areas bolje je koristiti streamer i 'dynamic areas' iz te biblioteke, kako je i sam Y_Less izjavio. On bi po tvojoj logici ipak trebao koristiti y_areas samo zato što ima par linija includea kojim označava korištenje YSI-a, pih.

Mene takoder zanima tko je izravno vec sto puta izjavio kako bi bilo bolje koristiti y_commands sa y_groups umjesto pawncmd.
Za vas dva sto ste me quote, meni samo nije jasno sto se vi uzjebete ni za sto  :D :D :D
Zar u danasnje vrijeme ne smijes ni preporuku nekome dati?
Poslednja Izmena: Jul 30, 2021, 18:22:10 POSLE PODNE od OShadowG

Nisam ja komentirao tu preporuku nego način na koji si se izrazio i kojim si pokazao na koji način razmišljaš (ništa uvrjedljivo naravno, komentar je bio upućen razumijevanju određenih stvari). Uz to, u dijelu poruke koju sam prethodno napisao stoji ,,ili eventualno klijentu odgovaraju više", možda je baš to razlog što koriste pawn.cmd umjesto y_commands komandnog procesora (iako su razlike zanemarljive) :)

Kako ovaj razgovor ne bi uveliko prešao u offchat, pitao bih @Amil_Pawno da li želiš da ti pomognemo jer vidim da nisi nešto ažuran oko teme? Ako nisi neka moderator zaključa temu.