Server nece da se pokrene

Započeo Neckiy, Jul 06, 2021, 23:30:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pa na pocetku sam i koristio 3.3.3 verziju ali evo sad sam skinuo i 3.2 i i dalje imam isti problem. Kad ubacim pawn.cmd server nece da se startuje, kad izbacim, sve lepo radi. Sve verzije su se podudarale.
Mnogo ljudi mi govori da sam autistican.
U pravu su...

Pokusao sam i sa ranijim verzijama ali ni jedna ne radi, da li mi preporucujete neki drugi procesor komandi koji je najbolji posle Pawn.CMD-a?
U pravu su...

Citat: Neckiy poslato Jul 08, 2021, 22:28:53 POSLE PODNE
Pokusao sam i sa ranijim verzijama ali ni jedna ne radi, da li mi preporucujete neki drugi procesor komandi koji je najbolji posle Pawn.CMD-a?

Ako koristiš YSI koristi YCMD, ako ne onda iZCMD ili tako nešto

Po mom mišljenju nije potrebno koristit Pawn.CMD, plugin bespotrebno radi jer niko ne koristi flagove nit išta od tog

Koristim YSI ali sam pre uz YSI koristio ZCMD. Da li je to u redu i da li mora YCMD uz YSI? I ako npr. koristim ZCMD da li mi uopste treba YSI?
U pravu su...

Ne mora ali ako već koristiš zašto koristiti nešto lošije kao što je iZCMD (ZCMD također ne bih preporučio pored iZCMDa što je ista stvar samo malo popravljena i ubrzana)

YSI ti znači "Y_Less Script Includes" znači jedan library gdje ima brdo prejakih stvari. Ne bih preporučio da se koristi samo za par includea što u 98% modova vidiš y_ini, y_cmd, y_iterate, tu i tamo y_timers sa y_va ili y_hooks pa odvoje posebno u modul varijable i mape i misle da je to modularni mod.. Postoji još more includea u njemu i kad se koristi barem pola može da se napravi vrhunski mod sa odličnom brzinom samo treba proučiti sve polako i raditi po tom

Ok hvala, razumeo sam. Citao sam da svi govore da je kao Pawn.CMD mnogo brzi al i kad sam koristio ZCMD nije bilo jako lose, al videcu da koristim ycmd od sad.
U pravu su...

Tu se radi o mikrosekundama ali nek je i milisekunda to je hiljaditi dio sekunde, nebitno totalno

Citat: 'xza poslato Jul 09, 2021, 10:10:38 PRE PODNE
Tu se radi o mikrosekundama ali nek je i milisekunda to je hiljaditi dio sekunde, nebitno totalno
Radi se o pikosekundama (znaci nije micro, nije nano, nego piko). Iskreno bolje od ZCMD nema potrebe (sve je funkcionisalo i sa strcmp i sa dcmd). Jedini razlog da se koristi Pawn.cmd je ako neko ne voli YSI zbog njegove velicine i ne treba mu puno iz njega a opet hoce neku vrstu dozvola, tu je pawn.cmd neka zlatna sredina, mada opet ja bih pre modifikovao zcmd ili samo iskoristio callback koji pruza.

On topic, cim vidite neki runtime error, ili se server crash (a i cak ako server radi normalno valja imati) load CrashDetect, meni je to prvi plugin i uvek je loadovan zato sto ce pre ili kasnije izleteti neki error a on ce mi pomoci da nadjem gresku i ne moram da restart i ostala sranja.
Tako da load CrashDetect kao prvi plugin pa vidi sta ti on kaze. Verovatno ce ti izbaciti kilo funkcija koje ti hvale, a google ce ti reci od kojeg su oni plugina to jest sta ti hvali da load.

Dobro to je sve od komande do komande i šta izvršava, o brzini nema potrebe ni misliti kao što sam rekao nebitno totalno već za šta ti treba, po meni ko koristi YSI pa y_groups i sl - y_commands onda, ako ne onda (i)ZCMD