Balkan Underground Evolution - RE OPEN

Započeo AristoN, Maj 28, 2021, 09:13:01 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.



Balkan Underground Evolution - RE OPEN 30/5/2021 20:00h


Owner: Stanislav_Pajic & Cadilab & Cokenzzi_Paccotti
Scripter: Cadilab & Cokenzzi_Paccotti
Server IP Adress: samp.bu-rp.com



Postovani samperi, na SAMP scenu se vraca Balkan Underground. Zajednica koja ima istoriju dugu 10 godina. Posle 10 godina intenzivnog i kvalitetnog druzenja sa vama doslo je do malih poteskoca, ali i to je prevazidjeno, zato hajde zajedno da vratimo duh nasem i vasem Balkan Underground-u.Mnogo unikatnih mapa,sistema,bolji RP,server bez laga, sve su to neki razlozi za dolazak
na ovaj server.Nadamo se da ćete iskoristiti vreme i posetiti naš server u svrhu upoznavanja kvalitetne
Roleplay igre i druženja.BU zajednica niz istoriju svog rada je imala i padove i uspone.Zato postovani clanovi Balkan Samp zajednice ocekujemo vas svi u vecem broju,BU se polako vraca na staru slavu.Na openu mozete ocekivati razne evente kao Race,Shipment,WarPlane,WarShip,Jewel Event razne Live Evente kao sto su Deagle Eventi,PUBG,Hiden and Seeak. U opisu posta vam prezentujem neke nase unikatne sisteme sa kojim raspolazemo.

Event pokrece admin komandom, postavljajuci time lokaciju dragulja. Igracima se tada prikazuje tracker iznad mape na kojem pise njihova udaljenost od dragulja. Ko ga prvi pronadje pobedjuje u eventu. Svaki pronalazak dragulja sacuvava se na profilu korisnika koji ga je pronasao. Uvid u broj pronadjenih dragulja cete imati na komandi "/stats -> ostalo -> Jewel hunt". Nagrade su neogranicene i zavise od toga koliko ste dragulja pronasli. Svakih 5 pronadjenih dragulja korisnik dobija nagradu koja je random izbor izmedju novca, materijala, droge, semenki, golda (Sto znaci nagrade se dobijaju kada skupite 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40... dragulja). Nagrade se dobijaju po sledecim formulama:


Ukoliko dobijete materijale ili drogu:
Broj vasih pronadjenih dragulja se mnozi sa brojem 30 (Na primer imate 20 dragulja 20*50 = 1000)

Ukoliko dobijete novac:
Broj vasih pronadjenih dragulja se mnozi sa brojem 150 (Na primer imate 20 dragulja 150 = 3000)

Ukoliko dobijete semenke:
Broj vasih pronadjenih dragulja se mnozi sa brojem 2 (Na primer imate 20 dragulja 20*2 = 40)

Ukoliko dobijete gold:
Broj vasih pronadjenih dragulja se mnozi sa brojem 5 (Na primer imate 20 dragulja 20*5 = 100)

Naravno uz ove nagrade koje se dobijaju svakih 5 pronadjenih dragulja, prilikom svakog pronadjenog dragulja dobijate novcanu nagradu koju admin definise prilikom sakrivanja dragulja. Da bi se dragulj mogao sakriti admin je neophodno da unese naziv regije na kojoj se nalazi (na primer "Burg", "HP", "Opstina", "LV granica"...) i osnovnu nagradu koju dobija onaj koji prvi pronadje.

Kako bi se probudio takmicarski duh kod igraca bice napravljena komanda da se ispise lista 10 najboljih igraca, odnosno 10 giraca koji imaju najvise prikupljenih dragulja!
Radnja se odvija na aerodromu San Fierra. Admin pokrece event kao i do sada vama poznate evente shipment i warship. Nakon vremena koje admin definise prema aerodromu u San Fierru se uputi veliki teretni avion. Avionu je potrebno 208 sekundi da pristigne na aerodrom. Nakon sto pristigne igraci (Clanovi organizacija) za ulogu imaju da pakete sa drogom iz aviona dostave u svoju organizaciju. Tu se javlja izmena warship eventa. Paketi sa drogom i materijalima su podeljeni, materijal se uzima na brodu, dok se droga uzima u avionu. Pored droge i materijala unutar paketa se nalazi i random suma novca. Kako bi digli igracima interesovanje za WAR evente odnosno warship i warplane za svako dostavljanje paketa sa warplane-a od 2000g droge oduzima se random cifra od 0-1000g koja se dodeljuje igracu koji je dostavio paket, ostatak ide u sef organizacije. Isti je slucaj i sa paketima materijala sa warship-a samo sto je kolicina manja zgog same cene materijala na trzistu. Ukupna kolicina materijala koja se dobija je 1500 od cega se oduzima random od 0-500 sto ide igracu koji je dostavio paket.
Isto tako jedan od noviteta na WAR eventima, ukoliko igrac skace paket ce mu ispadati, samim tim nema BH-a.

U planu je prosirivanje asortimana WAR evenata, na sledecem updateu cemo sepotruditi da osmislimo novi event.

War Ship Event
Event pocinje nakon sto ga Head Admin pokrene. Admin postavlja vreme za koje ce brod krenuti ka luci. Nakon sto istekne vreme koje admin postavi brodu treba nekoliko minuta da stigne do luke. Nakon sto brod uplovi u luku clanovi ilegalnih organizacija za zadatak imaju da uzmu kutuije sa tog broda pritiskom na tipku Y. Nakon pritiska tipke Y na odredjenom mestu na brodu igrac u ruke dobija objekat kutije koji treba da dostavi u svoju bazu. Po samom uzimanju kutije igracu se menja boja imena i postaje oznacen na mapi (Kao sto su nekada bili oznaceni GameMasteri samo druge boje). Clanovi legalnih organizacija (PD/FBI) za zadatak imaju da presretnu clana ilegalne organizacije na putu do baze, odnosno da sprece dostavljanje paketa u bazu. Clan legalne organizacije koji uspesno spreci (ubije)  clana ilegalne organizacije da dostavi paket dobija bonus na platu. Prilikom nosenja paketa clanovi ilegalnih organizacija nisu u mogucnosti da koriste oruzije, odnosno ukoliko pokusaju da koriste oruzije dok nose kutiju dobice opomenu od servera, nakon 3 opomene oruzije se oduzima igracu. Pored restrikcije na oruzije postoji i restrikcija za tip vozila za prenos kutije, kutiju mozete prenositi u svakom vozilu koje nije letelica, bicikli ili motocikli.
Broj kutija koje clan ilegalne organizacije moze da uzme je neogranicen i imaju vremena da uzimaju kutije dokle god je brod u luci. Brod se u luci zadrzava 10 minuta, nakon cega isplovljava (osim ako Administrator ne prekine event).
Marketing/Promoter sistem, sastoji se od 4 ranka promotera: Beginner promoter, Junior promoter, Senior promoter i Head promoter koji je ujedno i direktor marketing tima. Clanovi marketing tima imace svoj privatan chat komandom /mt kako bi mogli da vode sastanke, kao i neobavecno caskaje izmedju clanova. Unutar promoter baze nalaze se vozila namenjena clanovima marketing/promoter tima (Sultani, Infernusi, NRG-ovi). Za promotere Senior+ ranka ide bonus exp na svaki odigrani sat. Promoteri rank Beginner placaju duplo manji porez od obicnih igraca, promoteri rank Junior placaju duplo manji porez od promotera rank Beginner, dok Senior rank promotera i Head promoter ne placaju porez. Beginner rank promotera placa 10% jeftinije racun u bolnici od obicnog igraca.
Junior rank promotera placa 20% jeftinije racun u bolnici od obicnog igraca. Senior rank i Head promotera placa 50% jeftinije racun u bolnici od obicnog igraca. Ukoliko clan marketin/promoter tima nije ujedno i donator njegovo vreme u bolnici iznosice 120 sekundi.
Sistem se jos doradjuje i u planu su jos raznorazne sitne i krupne povlastice za clanove ove zajednice koji zele da se potrude da nam pomognu.