[SAMP] FPS Problem

Započeo AngelG9, April 28, 2021, 16:38:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svma,
Da li neko ima resenje za ovaj moj problem, FPS se krece od 10 do 40tak, narucito gde ima puno vozila,dropa jedva je igrivo, gta mi je bez ikakvih modova. Skoro da u vecini slucajeva nije moguce ni igrati. Dok mi igrice poput BF3,WoW,LoL,PES,BF2... Rade bez problema. Uz pomoc NzXT programa sam uradio merenje koliko je opterecenje kompa kada padne fps, CPU iskoriscen 20% do 35%, RAM oko 300mb, Net do 200kb/s, ali uglavnom varira izmedju 50kb/s i 100kb/s.

Spec laptop-a:
Procesor: i5 2.67GHZ
RAM: 6GB DDR3
Grafa: Intel HD + AMD mobility radeon HD 5000
Windows 7 64bit
Net 20mb

View distance na 2 crtice,
Grafika na Low,
Rezolucija 800x600
FPS: 32 jedva.Kada se pogleda u nebo ili zemlju onda skoci fps ali ovako mrtav konj.

Probaj iskljuciti frame limiter u settings, probaj kako je vec receno IG /fpslimit 90, u najgorem slucaju skini samp addon ili FPS unlocker(?ako to uopce pomaze po tom pitanju?).
SAMP ADDON -> https://gtaforums.com/topic/760017-samp-addon/

Citat: M %u04E8 M %u03A3 N Z I poslato April 28, 2021, 19:20:02 POSLE PODNE
graficki driver ?

Grafika kao i svi drajveri instalirani uz pomoc Driver Solution, tako da tu ne bi trebalo da bude problema, Svaki drajver je prepoznao svoj hardver sto se vidi u device manager, BF3 MP i jos neke igre rade bez problema stabilan fps oko 60.

Citat: OShadowG poslato April 28, 2021, 19:22:01 POSLE PODNE
Probaj iskljuciti frame limiter u settings, probaj kako je vec receno IG /fpslimit 90, u najgorem slucaju skini samp addon ili FPS unlocker(?ako to uopce pomaze po tom pitanju?).
SAMP ADDON -> https://gtaforums.com/topic/760017-samp-addon/

Probao sam /fpslimit 90  ig ali se nista nije promenilo. Pokusao i FPS unlocker i samp addon nista.

Nesto sto sam primetio je da kada gledam u stranu fps skoci na 70-80 kada gledam u vozila padne na 30-40. Mozda tu treba traziti krivca za fps...
Poslednja Izmena: April 28, 2021, 19:39:55 POSLE PODNE od AngelG9

Probao sam /fpslimit 90  ig ali se nista nije promenilo. Pokusao i FPS unlocker i samp addon nista.

O tugo moja.
Gdje ćeš fps unlocker skidat ? Gdje Vam pamet dodje da vjerujete da će Vam to unlockat fps ? Jedina stvar kako biste si boostali takozvani FPS jeste da si kupite solidan PC za 2021. godinu i samim time ćete dobiti dobar rezultat svega.
No ako ne želiš uzimati novi PC a vidim da koristiš windows 7 prebaci se na windows 10 i isključi dosta opcija iz njega koje ti usporavaju pc.
Ja koji sam na laptopu starom ko Isusovo magare mogao igrati gta sa na najvećoj rezoluciji u 40fps sa full modpackom i nije sjeckalo.
1. Kupovina novog PC-a
2. Optimiziranje sustava
3. Nadogradnja istog
A Samp Addon ti je program koji ti upgrade grafiku u igri da ne izgleda shit i dodaje par novih funkcija a ne boosta fps.

Specifikacije tog laptopa
GPU : IntelHD integrirana u procesor i bolje da je nema u njemu
CPU : Intel Pentium 2.11ghz sa boostom koji je lockan
RAM : 4GB dosta spor jedva windows radi
HDD : 350gb
A postavke su bile sve na low maximalno i full rezolucija bez kočenja i bilo kakvih problema.
Poslednja Izmena: April 28, 2021, 20:11:21 POSLE PODNE od X-Skyz
I meni kasnije kažu ja lud,retardiran,mangup i ostalo a ono pogledaš LAW organizaciju koja se zove Sheriff Department i u njoj je najveći rank Director umjesto Sheriffa

Da menjam laptop sa tac skrinom i raznim portovima za novije?, Laptop koji i sada vrsi posao i sa zahtevnijim igricama/programima... Ovde nije problem u resursima, do pre mesec dana je bez problema radio na win 10, razlog zbog kojeg sam ga vratio na win 7 je taj sto je win 10 poceo da puca po savovima zbog update. A i zbog samih update koji malo malo iskacu. Vise je problem da gta sa jednostavno ne koristi resurse u potpunosti vec u nekom ogranicenom modu. Vratio bih ga ja i na Win XP zbog nostalgije i na WIN 98/5, samo kada bi bio kompatibilan.
Poslednja Izmena: April 28, 2021, 20:17:29 POSLE PODNE od AngelG9

Citat: AngelG9 poslato April 28, 2021, 19:37:36 POSLE PODNE
Grafika kao i svi drajveri instalirani uz pomoc Driver Solution, tako da tu ne bi trebalo da bude problema, Svaki drajver je prepoznao svoj hardver sto se vidi u device manager, BF3 MP i jos neke igre rade bez problema stabilan fps oko 60.

Nesto sto sam primetio je da kada gledam u stranu fps skoci na 70-80 kada gledam u vozila padne na 30-40. Mozda tu treba traziti krivca za fps...

Moguce da ti GTA koristi Intel HD graficku a ne AMD.

Github: Momenzi
Pikaboot: Website

I na jednoj i na drugoj bi trebalo da radi bez problema, izbaci swich pre pokretanja na oba je isto.

Obrisao sam drajvere i skinuo nove sa officialnog sajta, problem je bio sledeci. Driver Solution je skinuo drajver za AMD raden hd 5000, dok je moja grafa amd raden hd 5650. Nakon instalacije fps je skocio na 160 i to na max podesavanjima. Eto cisto ako nego bude imao iste probleme,
Hvala svima na pomoci, platim pivo ako se sretnemo negde u rl-u.

kupi novi pc hahahahhaha
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.

Da malo pročitate temu vidili bi da je riješio problem..