Problem sa mapama

Započeo Boske, Septembar 17, 2020, 10:41:04 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): imam problem sa mapama malo se udaljim od mape i mapa nestaje isti problem imam sainterijerima malo se udaljim i zidovi nestaju kad stisnem f5 objectslotused 955 prebacilo sam neke iz createobject u createdynamicobject obrisao neke mape i update streamer skinuo novi verziju i dalje isti problem. Mape pokrecem preko include.Koristim izvorni mod san marino od Dimija.Sve sam pokušao nerviram se nikako da fixam. Hvala vam za svaku pomoć ako treba slika edit cu temu pišem je sa moba sad
Deo skripte: /
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera -crashdetect log) /
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2020, 10:42:23 PRE PODNE od Boske

@Vasic @Galardo @Purdinho oni su radili sa SM/ATH , oni vrv znaju do cega je...
Citat: Galardo poslato Januar 01, 1970, 01:00:00 PRE PODNE
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

Poslednja Izmena: Septembar 17, 2020, 11:54:39 PRE PODNE od Boske

Jednostavno loša optimizacija mapa, na "našim" modovima ljudi globalno stave mapin draw distance na 500-700-900, i pored što stave zgradu, aj to i nekako, učitavaju i vaze i svašta nešto.

Optimizirati mape je dosta teško pri editovanju već starijeg moda koji ima dosta mapa koje su nasumično poubacivane i nije se vodilo računa o optimizaciji istih, jer recimo tu vjerovatno imaš u centru mape koje kada stojiš na tom mjestu i ne vidiš (interijere visoko u zraku ili ispod zemlje, koji su učitani igraču jer je blizu njih, i jedina dalja tačka je na Z osi).

Moj savjet ti je da na te važnije mape staviš priority, i da na svim mapama staviš normalan draw distance.

300 je i više nego dovoljno, 400 u vrh glave za zgrade, ali da staviš 100-150 za vaze/stolove/cvijeće i slično.

Popunjeno ti je svih 999 object slotova, i samim time ne možeš učitavati nove.

Također, da budeš siguran da je najvažnije učitano (Recimo ta Banka), stavi joj priority. Dodaj samo .priority = 8 kao parametar na nju, tj. na mapu te banke (createdynamicobject)
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2020, 13:44:39 POSLE PODNE od Slade

Citat: Slade poslato Septembar 17, 2020, 13:43:22 POSLE PODNE
Jednostavno loša optimizacija mapa, na "našim" modovima ljudi globalno stave mapin draw distance na 500-700-900, i pored što stave zgradu, aj to i nekako, učitavaju i vaze i svašta nešto.

Optimizirati mape je dosta teško pri editovanju već starijeg moda koji ima dosta mapa koje su nasumično poubacivane i nije se vodilo računa o optimizaciji istih, jer recimo tu vjerovatno imaš u centru mape koje kada stojiš na tom mjestu i ne vidiš (interijere visoko u zraku ili ispod zemlje, koji su učitani igraču jer je blizu njih, i jedina dalja tačka je na Z osi).

Moj savjet ti je da na te važnije mape staviš priority, i da na svim mapama staviš normalan draw distance.

300 je i više nego dovoljno, 400 u vrh glave za zgrade, ali da staviš 100-150 za vaze/stolove/cvijeće i slično.

Popunjeno ti je svih 999 object slotova, i samim time ne možeš učitavati nove.

Također, da budeš siguran da je najvažnije učitano (Recimo ta Banka), stavi joj priority. Dodaj samo .priority = 8 kao parametar na nju, tj. na mapu te banke (createdynamicobject)
Jel moze samo primer kako se dodaje taj priority I jel moram izbacivati još mapa ? Izbacio sam više od pola mapa iz moda,ovo su moje mape. Razmišljam čak da napravim svoj pawno novi za mape jer kao što si reko moguće da ima neki interijer u vazduhu ili nešto koji nisam obriso a da i n znam

CreateDynamicObject(objectid, .., .., .., .priority = 8);

Ne moraš uopšte izbacivati mape, u jednom slučaju, naročito ti ne pomaže ako izbaciš mape koje su recimo u San Fierru, a tebi ne učitava u Los Santosu, one nisu ni sinkronizirane jer su predaleko, nema ih svrhe izbacivati (osim ako ih nećeš koristiti naravno).

U drugom slučaju, ako imaš dosta mapa na jednom mjestu, ne bi bilo loše da izbaciš neku koja ti ne treba i nije neophodna, rekao sam ti već da ti se broje i interijeri koji su visoko u nebu ili ispod zemlje, ti ih ne vidiš dok si tu ali streamani su jer si blizu koordinatama. Najbolji način da središ mape jeste da sve interijere stavljaš u zraku uz okean na vrhu LV/SF-a, a sve ukrasne mape (eksterijeri etc) stavljaj normalno i koristi normalan draw distance.

Kod zgrada (i podloga) stavljaš draw distance od 400 do 600 (ovisno od veličine zgrade) i priority kao što sam ti gore dao, da bi se zgrada učitala prva među dinamičnim objektima.
Zatim ograde i ostale ukrase stavljaj do maksimalno 300 draw distance-a. Cvjeće i neke sitnice koje se primjete tek kada staneš kraj njih, tako i piši kod (draw distance 80-120-150-200 u vrh glave), i nikako nemoj stavljati priority na njih.

Citat: Slade poslato Septembar 17, 2020, 15:34:24 POSLE PODNE
CreateDynamicObject(objectid, .., .., .., .priority = 8);

Ne moraš uopšte izbacivati mape, u jednom slučaju, naročito ti ne pomaže ako izbaciš mape koje su recimo u San Fierru, a tebi ne učitava u Los Santosu, one nisu ni sinkronizirane jer su predaleko, nema ih svrhe izbacivati (osim ako ih nećeš koristiti naravno).

U drugom slučaju, ako imaš dosta mapa na jednom mjestu, ne bi bilo loše da izbaciš neku koja ti ne treba i nije neophodna, rekao sam ti već da ti se broje i interijeri koji su visoko u nebu ili ispod zemlje, ti ih ne vidiš dok si tu ali streamani su jer si blizu koordinatama. Najbolji način da središ mape jeste da sve interijere stavljaš u zraku uz okean na vrhu LV/SF-a, a sve ukrasne mape (eksterijeri etc) stavljaj normalno i koristi normalan draw distance.

Kod zgrada (i podloga) stavljaš draw distance od 400 do 600 (ovisno od veličine zgrade) i priority kao što sam ti gore dao, da bi se zgrada učitala prva među dinamičnim objektima.
Zatim ograde i ostale ukrase stavljaj do maksimalno 300 draw distance-a. Cvjeće i neke sitnice koje se primjete tek kada staneš kraj njih, tako i piši kod (draw distance 80-120-150-200 u vrh glave), i nikako nemoj stavljati priority na njih.
Probam kuci kad budem pa javljam

Ako ne znas sa prioritetima i optimizacijom mape javi mi se privatno, srediti cu ti jedan kod pa ti idi dalje po tome :)

Citat: Purdinho poslato Septembar 18, 2020, 05:44:21 PRE PODNE
Ako ne znas sa prioritetima i optimizacijom mape javi mi se privatno, srediti cu ti jedan kod pa ti idi dalje po tome :)
Ok hvala ti puno

Nisam bio kuci nisam imao komp večeras ili sutra će probam pa vam javljam hvala svima, kakvo odustajanje nema odustajanja

Citat: #bokenzi poslato Septembar 18, 2020, 12:43:22 POSLE PODNE
Skines ovo i neces imati takvih problema: https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=672784 :)
Izbacuje mi ovaj eror
C:\Users\Nenad Sokolov\Desktop\New folder (2)\Compiler\include\od_entry.inc(42) : fatal error 111: user error: Optidraw: Please define a method using OD_METHOD! Available methods are: METHOD_BOX, METHOD_SPHERE
a definiso sam evo i slika

https://imgur.com/x7ufv8W

Fixo sam taj error ali i dalje mi ne ucitava lepo neke mape evo pokusavam da obrisem neke mozda imam previse

Citat: Boske poslato Septembar 19, 2020, 01:18:18 PRE PODNE
Fixo sam taj error ali i dalje mi ne ucitava lepo neke mape evo pokusavam da obrisem neke mozda imam previse

Raspodeli mape u par filterskripti.
I meni kasnije kažu ja lud,retardiran,mangup i ostalo a ono pogledaš LAW organizaciju koja se zove Sheriff Department i u njoj je najveći rank Director umjesto Sheriffa