Help

Započeo Simkeeee, Septembar 16, 2020, 16:55:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): U pitanju je neki error uzeo sam od jednog lika za moj mod od 0 i sada mi izlazi error da je undefined symbol MAX_ORGS a define je uradjen i sve new MAX_ORGS[MAX_PLAYER]; i izlazi error evo vam pawn code kaze da je problem na liniji 51 eto vam u kod kako sam stavio ako moze help
Nek mi pomogne neko a ne dami pise po chatu neku drugu temu... ako moze neko da mi pomogne ako ne ni ne mora
Deo skripte:
Pawno Code: [Izaberi][pawn]
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : error 008: must be a constant expression; assumed zero
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : warning 224: indeterminate array size in "sizeof" expression (symbol "")
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : error 009: invalid array size (negative, zero or out of bounds)
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : warning 224: indeterminate array size in "sizeof" expression (symbol "")
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : error 009: invalid array size (negative, zero or out of bounds)
D:\Games\Mod for Samp\Radim mod od nule tako svi kazu\AW od 0 by Camora\gamemodes\Another.pwn(60) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664           Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Kod: [Izaberi]
new OrgInfo[ MAX_ORGS ][ ORG_INFO ], Text3D:OrgLabel[ sizeof(OrgInfo) ], Text3D:ZauzimanjeLabel[ sizeof(OrgInfo) ], KreiraOrg[ MAX_PLAYERS ], KreiraZonu[ MAX_PLAYERS ], bool:KreiraPickup[ MAX_PLAYERS ], PoslaoSavez[ MAX_PLAYERS ];

Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

Resi sam "Skripteru"  8)
Citat: Galardo poslato Januar 01, 1970, 01:00:00 PRE PODNE
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

jbg ima vas 1000 na balkan samp niko ne zna da resi ovaj problem ajde jbt vise ja da znam resio bi problem nzm u cemu je to problem

" a define je uradjen i sve new MAX_ORGS[MAX_PLAYER];"

Mislis: new MAX_ORGS[MAX_PLAYERS]; ?

da to je new MAX_ORGS[MAX_PLAYERS]; i sve to dodato i izbacuje taj error napisao sam ti i kod nzm u cemu je problem

Kaizer tutorial coppy/paste problem  :D :D :D ;)
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

smaras druze dosadan si stvarno ti si ovde 24/7 ocu neko drugi da odg ti mi samo punis topic

D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): greška 008: mora biti konstantan izraz; pretpostavlja se nula
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): upozorenje 224: neodređena veličina polja u izrazu "sizeof" (simbol "")
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): greška 009: nevaljana veličina niza (negativna, nula ili izvan granica)
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): upozorenje 224: neodređena veličina polja u izrazu "sizeof" (simbol "")
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): greška 009: nevaljana veličina niza (negativna, nula ili izvan granica)
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): fatalna greška 107: previše poruka o greškama u jednom retku

http://wiki.sa-mp.com/wiki/Scripting_Basics

"You cannot initialize a variable with another variable, unless the variable your trying to use is declared a constant, because the compiler does not know the value of a variable at compile time." - OSF

"Ne možete inicijalizirati varijablu drugom varijablom, osim ako varijabla koju pokušavate koristiti nije proglašena konstantom, jer prevoditelj ne zna vrijednost varijable u vrijeme kompajliranja."

Sve ti je objasnjeno...

Citat: naithanwav poslato Septembar 16, 2020, 20:42:49 POSLE PODNE

D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): gre%u0161ka 008: mora biti konstantan izraz; pretpostavlja se nula
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): upozorenje 224: neodre%u0111ena veli%u010Dina polja u izrazu "sizeof" (simbol "")
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): gre%u0161ka 009: nevaljana veli%u010Dina niza (negativna, nula ili izvan granica)
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): upozorenje 224: neodre%u0111ena veli%u010Dina polja u izrazu "sizeof" (simbol "")
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): gre%u0161ka 009: nevaljana veli%u010Dina niza (negativna, nula ili izvan granica)
D: \ Games \ Mod za Samp \ Radim mod od nule tako svi kazu \ AW od 0 od Camora \ gamemodes \ Another.pwn (60): fatalna gre%u0161ka 107: previ%u0161e poruka o gre%u0161kama u jednom retku

http://wiki.sa-mp.com/wiki/Scripting_Basics

"You cannot initialize a variable with another variable, unless the variable your trying to use is declared a constant, because the compiler does not know the value of a variable at compile time." - OSF

"Ne mo%u017Eete inicijalizirati varijablu drugom varijablom, osim ako varijabla koju poku%u0161avate koristiti nije progla%u0161ena konstantom, jer prevoditelj ne zna vrijednost varijable u vrijeme kompajliranja."

Sve ti je objasnjeno...

Tvoje :
new OrgInfo[ MAX_ORGS ][ ORG_INFO ], Text3D:OrgLabel[ sizeof(OrgInfo) ], Text3D:ZauzimanjeLabel[ sizeof(OrgInfo) ], KreiraOrg[ MAX_PLAYERS ],

@Shomyy : https://pastebin.com/Sd4bf3sC - https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=120935.30
new OrgInfo[ MAX_ORGS ][ ORG_INFO ], Text3D:OrgLabel[ sizeof(OrgInfo) ], Text3D:ZauzimanjeLabel[ sizeof(OrgInfo) ], KreiraOrg[ MAX_PLAYERS ],

Moras FS prilagoditi svom modu , shvati to...

Da popravis te linije , dobio bi errore na drugim... Shomy-eva FS radi odlicno , licno sam je testirao i znam da nije do nje... Moras je prilagoditi jednostavno , nadam se da razumes sta sam rekao...

Veliki Skrpteru : https://www.youtube.com/watch?v=ghT4ApvQQFk
Poslednja Izmena: Septembar 16, 2020, 20:55:25 POSLE PODNE od naithanwav

ma nema veze necu da radim to cu odradim sam neki kurac cu vidim i necu da radim na mysql pocetnik sam nzm ni sta treba da se radi za register i to cu radim isto kao underpoint pa cu nesto iskombinirati ae nista hvala svakako
ps postao sam poznat  :) ;D

Ajde kad si vec tu obriso sam sve ovo izlazi mi ovaj warning i to 4 warining sto bi ti reko kaizer e od njega me do komande i ic chat ooc zato mi trebalo ImeIgraca imam stock ali izlazi warning
Naravno ako oces da resis problem
Pawn Code:[Izaberi][pawn]
warning 219: local variable "ImeIgraca" shadows a variable at a preceding level[/pawn]
Kod:[Izaberi]
stock ImeIgraca( id ) {

new ime[ MAX_PLAYER_NAME ];
GetPlayerName( id, ime, sizeof ime);
return ime;
}

Citat: Simkeeee poslato Septembar 16, 2020, 21:07:30 POSLE PODNE
Ajde kad si vec tu obriso sam sve ovo izlazi mi ovaj warning i to 4 warining sto bi ti reko kaizer e od njega me do komande i ic chat ooc zato mi trebalo ImeIgraca imam stock ali izlazi warning
Naravno ako oces da resis problem
Pawn Code:[Izaberi][pawn]
warning 219: local variable "ImeIgraca" shadows a variable at a preceding level[/pawn]
Kod:[Izaberi]
stock ImeIgraca( id ) {

new ime[ MAX_PLAYER_NAME ];
GetPlayerName( id, ime, sizeof ime);
return ime;
}

https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=138030.0

NAUCI nesto SAM...

procitao sam to ali radilo je kad sam prvi put stavio znaci ne moguce sad da radi a malopre radilo
ali ne kontam na prethodnom nivou sta se misli to kako ne razumem

Citat: Simkeeee poslato Septembar 16, 2020, 21:19:59 POSLE PODNE
procitao sam to ali radilo je kad sam prvi put stavio znaci ne moguce sad da radi a malopre radilo
ali ne kontam na prethodnom nivou sta se misli to kako ne razumem

Ae lock temu , nauci osnove...

hvala lepo si objasnio tema lock za idiota ko sto si ti