PARTNERI:

* Marketing



-UPOZORENJE-

Samo registrovani članovi mogu da vide/koriste forum u celini.
Prijavite se ili registrujte nalog na Balkan SA-MP forumu.


Autor Tema: [Tutorial] MySQL login/register sistem  (Pročitano 339 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže #bokenzi

MySQL login/register sistem
« poslato: Jul 30, 2020, 10:24:17 pre podne »
MySQL Login/Register sistem



Nadam se da sam sve objasnio detaljno na videu, a prilozio sam vam i gotov kod
« Poslednja izmena: Jul 30, 2020, 10:29:28 pre podne #bokenzi »
 
Korisnici koji su se zahvalili: ᗪ卂乂

Van mreže #bokenzi

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #1 poslato: Jul 30, 2020, 10:31:08 pre podne »
Evo ovo je pravi gotov kod, zabunom sam stavio nebitne stvari u temi --> https://pastebin.com/s7HWBNJy
 

Van mreže Alhemičar

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #2 poslato: Jul 31, 2020, 13:47:24 posle podne »
Pawno Code: [Izaberi]
Name[25],Bespotrebno, limit je 18 na konektovanju, samo pomocu native-a moze biti 24 ili duze (klan tagovi sto niko na balkanu ne koristi)

if(Database == MYSQL_INVALID_HANDLE || mysql_errno(Database) != 0)
Glupost, ostaviš samo mysql_errno :)

Pawno Code: [Izaberi]
mysql_format(Database, str, sizeof(str), "SELECT * FROM `users` WHERE `Username` = `%e` LIMIT 1", PI[playerid][Name]);Zašto bi selektovao sve ???
I ispod nemaš corrupt proveru što će tebi itekako trebati jer vidim da imaš onu AUTIZAM bazu podataka

Pawno Code: [Izaberi]
PogresnaLozinka[playerid] = 0;Ovo stvarno nema potrebe da ide pod OnPlayerConnect nego samo ako igrac ima nalog

Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason) {
SavePlayer(playerid);
return 1;
}
Ja ne znam po koji put treba da kažem da ne koristite MySQL kao Y_INI, jel ste debili ili da?

Pawno Code: [Izaberi]
forward LoadAccount(playerid);
public LoadAccount(playerid) {
new rows;
cache_get_row_count(rows);
if(!rows) return 0;
else {
cache_get_value_int(0, "ID", PI[playerid][ID]);
cache_get_value_int(0, "Score", PI[playerid][Score]);
}
return 1;
}
Jebem ti ženo majku joooooj...

Pawno Code: [Izaberi]
public OnGameModeExit() {
foreach(new a: Player) {
    SavePlayer(a);
}
mysql_close(Database);
return 0;
}
FEJS PALM

Pawno Code: [Izaberi]
stock SavePlayer(playerid) {
new str[256];
mysql_format(Database, str, sizeof(str),"UPDATE `users` SET `Score` = %d WHERE `ID` = %d LIMIT 1", PI[playerid][Score], PI[playerid][ID]);
mysql_tquery(Database, str);
return 1;
}
ISUSE BOOOOOOOOOOOOOOOOŽE

Pawno Code: [Izaberi]
stock GetName(playerid) {
new name[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name));
return name;
}
Bespotrebno, include si YSI utils time što si #include <YSI_Data\y_iterate> pa imaš već ReturnName

I kao šlag na tortu da dodam da ti je kod prekršio svako pravilo imenovanja, stilizovanja i da smrdi na mrtvog rakuna

Ako kopiraš kod iz engleskog tutoriala bar ostavi credits negde (tutorial je veoma loš i star da se razumemo)

Više grešaka nego linija, E moj Bokenzi "pro" """skripteru"""...


Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL
 

Van mreže Godspeed

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #3 poslato: Jul 31, 2020, 16:25:04 posle podne »
Pawno Code: [Izaberi]
Name[25],Bespotrebno, limit je 18 na konektovanju, samo pomocu native-a moze biti 24 ili duze (klan tagovi sto niko na balkanu ne koristi)

if(Database == MYSQL_INVALID_HANDLE || mysql_errno(Database) != 0)
Glupost, ostaviš samo mysql_errno :)

Pawno Code: [Izaberi]
mysql_format(Database, str, sizeof(str), "SELECT * FROM `users` WHERE `Username` = `%e` LIMIT 1", PI[playerid][Name]);Zašto bi selektovao sve ???
I ispod nemaš corrupt proveru što će tebi itekako trebati jer vidim da imaš onu AUTIZAM bazu podataka

Pawno Code: [Izaberi]
PogresnaLozinka[playerid] = 0;Ovo stvarno nema potrebe da ide pod OnPlayerConnect nego samo ako igrac ima nalog

Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason) {
SavePlayer(playerid);
return 1;
}
Ja ne znam po koji put treba da kažem da ne koristite MySQL kao Y_INI, jel ste debili ili da?

Pawno Code: [Izaberi]
forward LoadAccount(playerid);
public LoadAccount(playerid) {
new rows;
cache_get_row_count(rows);
if(!rows) return 0;
else {
cache_get_value_int(0, "ID", PI[playerid][ID]);
cache_get_value_int(0, "Score", PI[playerid][Score]);
}
return 1;
}
Jebem ti ženo majku joooooj...

Pawno Code: [Izaberi]
public OnGameModeExit() {
foreach(new a: Player) {
    SavePlayer(a);
}
mysql_close(Database);
return 0;
}
FEJS PALM

Pawno Code: [Izaberi]
stock SavePlayer(playerid) {
new str[256];
mysql_format(Database, str, sizeof(str),"UPDATE `users` SET `Score` = %d WHERE `ID` = %d LIMIT 1", PI[playerid][Score], PI[playerid][ID]);
mysql_tquery(Database, str);
return 1;
}
ISUSE BOOOOOOOOOOOOOOOOŽE

Pawno Code: [Izaberi]
stock GetName(playerid) {
new name[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name));
return name;
}
Bespotrebno, include si YSI utils time što si #include <YSI_Data\y_iterate> pa imaš već ReturnName

I kao šlag na tortu da dodam da ti je kod prekršio svako pravilo imenovanja, stilizovanja i da smrdi na mrtvog rakuna

Ako kopiraš kod iz engleskog tutoriala bar ostavi credits negde (tutorial je veoma loš i star da se razumemo)

Više grešaka nego linija, E moj Bokenzi "pro" """skripteru"""...

Kada si tako iskusan ajde ostavi jedan sistem dobar za mysql, treba meni.
 

Van mreže Alhemičar

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #4 poslato: Avgust 01, 2020, 01:11:34 pre podne »
Ne mogu ja za tebe da normalizujem bazu i nemam ni sličan način skriptanja kao osobe ovde, ako ti ja ostavim kod morao bih da učiš svaki library koji sam koristio što ti se baš i ne isplati :)


Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL
 

Na mreži ᗪ卂乂

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #5 poslato: Avgust 01, 2020, 01:46:31 pre podne »
Ne mogu ja za tebe da normalizujem bazu i nemam ni sličan način skriptanja kao osobe ovde, ako ti ja ostavim kod morao bih da učiš svaki library koji sam koristio što ti se baš i ne isplati :)
Mislim da si malo preterao sa zamerkama gore...

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994
SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif
 

Van mreže Alhemičar

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #6 poslato: Avgust 01, 2020, 01:48:00 pre podne »
Mislim da si malo preterao sa zamerkama gore...
Svaku mogu da opravdam objašnjenjem od 10 paragrafa zašto ne treba tako, ako misliš suprotno slobodno napiši da vidim...


Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL
 

Na mreži ᗪ卂乂

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #7 poslato: Avgust 01, 2020, 01:49:17 pre podne »
Svaku mogu da opravdam objašnjenjem od 10 paragrafa zašto ne treba tako, ako misliš suprotno slobodno napiši da vidim...
Čemu to toliko kurčenje po forumu bezpotrebna stvar  :-[

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994
SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif
 

Van mreže Alhemičar

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #8 poslato: Avgust 01, 2020, 01:50:50 pre podne »
Čemu to toliko kurčenje po forumu bezpotrebna stvar  :-[
Ne razumeš, da Bokenzi nije poslao ovu temu ne bih ni odgovorio na nju...

Jednostavno me dečko nervira, nema kurčenja kad ne skriptam, imam posao radim skroz nešto drugo tako da ono...

I imam pravo da napišem svoje mišljenje tako da ono, zašto da uči ljude pogrešno...


Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL
 
Korisnici koji su se zahvalili: ᗪ卂乂

Na mreži Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #9 poslato: Avgust 01, 2020, 12:17:07 posle podne »
Čemu to toliko kurčenje po forumu bezpotrebna stvar  :-[
Ne zamermi mu , ipak je on ,,Bukvalno najbolji skripter balkana sta nije jasno?,,
Blue Label sa dve kocke leda, molim
Za crne dane kada gladan bio sam u školi

 

Van mreže skritpe iz 2007 godine. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #10 poslato: Avgust 01, 2020, 13:47:36 posle podne »
Ne zamermi mu , ipak je on ,,Bukvalno najbolji skripter balkana sta nije jasno?,,
Slobodno ko misli suprotno neka traži script battle, mogu bez problema da rešim :P
 

Van mreže #bokenzi

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #11 poslato: Avgust 03, 2020, 18:33:14 posle podne »
Znaci po meni na najlaksi nacin sam snimio tutorijal kako napraviti log/reg mysql koji fino radi i sprema u databazu odredjene podatke. Nisam ni ja nikakav profi, MySQL sam naucio prije 2 mjeseca, ne znam previse oko njega, ali ovo sto sam znao sam podjelio na ovaj forum jer bih mozda nekome pomoglo. A i ne znam cemu tolko kurcenje oko detalja koda, jesi ti mozda neki koji sam te bloko na fb zbog takvih stvari? ::)
 

Van mreže skritpe iz 2007 godine. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #12 poslato: Avgust 03, 2020, 19:31:11 posle podne »
Znaci po meni na najlaksi nacin sam snimio tutorijal kako napraviti log/reg mysql koji fino radi i sprema u databazu odredjene podatke. Nisam ni ja nikakav profi, MySQL sam naucio prije 2 mjeseca, ne znam previse oko njega, ali ovo sto sam znao sam podjelio na ovaj forum jer bih mozda nekome pomoglo. A i ne znam cemu tolko kurcenje oko detalja koda, jesi ti mozda neki koji sam te bloko na fb zbog takvih stvari? ::)
Prijatelju, nemoj da učiš ljude pogrešno pa ti neću pisati ništa loše (logično).

Nemaš ti prava da otvaraš tutorijale sa ovakvim "znanjem".
 

Van mreže #bokenzi

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #13 poslato: Avgust 03, 2020, 19:36:15 posle podne »
Prijatelju, nemoj da učiš ljude pogrešno pa ti neću pisati ništa loše (logično).

Nemaš ti prava da otvaraš tutorijale sa ovakvim "znanjem".
Nije to nista pogresno, postoji puno nacina da se to uradi, eto na primjer jednog.
Ako ti mislis da ja ucim ljude pogresno, onda kao sto si napravio temu za timere gdje cesto ljudi grijese, napravi temu i za mysql log/reg :)
P.S: Nisam gledao sa neta pa copy/paste system, nego me je jedan od boljih skriptera to naucio u roku od 2h
« Poslednja izmena: Avgust 03, 2020, 19:38:41 posle podne #bokenzi »
 

Van mreže skritpe iz 2007 godine. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odg: MySQL login/register sistem
« Odgovor #14 poslato: Avgust 03, 2020, 19:44:23 posle podne »
Nije to nista pogresno, postoji puno nacina da se to uradi, eto na primjer jednog.
Ako ti mislis da ja ucim ljude pogresno, onda kao sto si napravio temu za timere gdje cesto ljudi grijese, napravi temu i za mysql log/reg :)
P.S: Nisam gledao sa neta pa copy/paste system, nego me je jedan od boljih skriptera to naucio u roku od 2h
Da, učiš ljude pogrešno.

Dečko pogledao sam tvoj poslednji tutorijal i imaš više greški nego koda, ostavio sam komentar, u PETLJI STAVLJAŠ SELECTTEXTDRAW?!?!