samp-advanced-kicks | Delayed and non-delayed kicks | Advanced kicks

Započeo Mergevos, Jul 27, 2020, 02:44:27 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: // xunder poslato Jul 27, 2020, 16:59:21 POSLE PODNE
Sa mog aspekta malo je zvucalo sakrasticno.
Pa dobro ako cemo se striktno hvatati stranih skriptera i pratiti svaki njihov korak zasto ne bi npr. vidjeli kako to radi Y-Less koji je vjv iskusniji od JustMichaela (uz duzno postovanje prema obojici).

static stock Group_FullPlayerUpdate(playerid, el, const Bit:p[], const Bit:c[], const Bit:r[])

Ako mislis da su negdje u funkciji `playerid` i `el` modifikovani - moram te razocarati i reci da nisu.
Hm, ne pratis osnovna "nacela" programiranja i kasnije ti/nam je teze odrzavati isti kod, to je bila poenta moje zamjerke.
Govorim ti sta ti je lakse i brze iako stvarno nema potrebe za onim sto si uradio.
Predlazem ti da koristis https://github.com/pawn-lang/compiler
Tu je cak i na wiki lijepo objasnjeno zasto se koristi const.
Daleko od toga da je greska to sto si ti napisao const playerid samo kazem, mozda ce ti biti lakse da ne pises dodatnih 6 karaktera pri deklarisanju svake varijable.
Ma chill, nije greska koristiti const playerid i ne koristiti, pricao sam i sa Yashas-om (tata AMX Assembly-a), rekao je da je svejedno, da je to po ukusu hahah tako da, mozes i ne moras koristiti, ja koristim jer mi je i lepse i tako..

Citat: inquisitiveemmett poslato Jul 27, 2020, 17:20:09 POSLE PODNE
Ma chill, nije greska koristiti const playerid i ne koristiti, pricao sam i sa Yashas-om (tata AMX Assembly-a), rekao je da je svejedno, da je to po ukusu hahah tako da, mozes i ne moras koristiti, ja koristim jer mi je i lepse i tako..
E u tome se slazem , sve je ovo stvar ukusa nista vise ;)

Hm, ne pratis osnovna "nacela" programiranja i kasnije ti/nam je teze odrzavati isti kod, to je bila poenta moje zamjerke.
Ovde jesi u pravu, nema sta.

Citat: // xunder poslato Jul 27, 2020, 16:59:21 POSLE PODNEPredlazem ti da koristis https://github.com/pawn-lang/compiler
"With sampctl
If you are a sampctl user, you are already using this compiler!"

Tu je cak i na wiki lijepo objasnjeno zasto se koristi const.
Daleko od toga da je greska to sto si ti napisao const playerid samo kazem, mozda ce ti biti lakse da ne pises dodatnih 6 karaktera pri deklarisanju svake varijable.
Ima, al' mozda mi je preglednije da vidim da je to const. da to nije promenjeno dole, da znam da nece biti promenjeno. Iako stoji to sto si rekao, za Y-Lessa.
- open.mp regional coordinator -

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jul 27, 2020, 17:22:40 POSLE PODNE
E u tome se slazem , sve je ovo stvar ukusa nista vise ;)
Pa neces imati stvar ukusa uvek roki moj.
- open.mp regional coordinator -

Citat: inquisitiveemmett poslato Jul 27, 2020, 17:20:09 POSLE PODNE

Daleko od toga da sam rekao da je greska :D

Citat: Vasic poslato Jul 27, 2020, 19:33:12 POSLE PODNE
Rly? Jbt ti si od mene nekih 20km..

Samo da ti se ne pojavi reklama "inquisitiveemmett je 20km od tebe, dodi i je** ga"  :D
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: Hydra. poslato Jul 27, 2020, 21:45:38 POSLE PODNE
Samo da ti se ne pojavi reklama "inquisitiveemmett je 20km od tebe, dodi i je** ga"  :D
xaxaxaxaxaxx :D
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jul 27, 2020, 11:11:07 PRE PODNE
Potpuno nepotrebno , sve se to da napraviti i bez ovoga :) ovako se samo opterecuje sama skripta i sam rad servera ;)
AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

oh konacno malo kvalitetnija rasprava na ovom forumu.

@Mergevos

preporuka je da ovo imenovanje promenis, ne radis linux sistem vec skriptu u pawnu

[pawn]#if !defined _INC_a_samp
   #tryinclude < a_samp >
#endif[/pawn]
za ovo je dovoljno samo : #include <a_samp>   jer stdlib ima vec proveru i blokirace script input ako je vec includovano

nemoj mesati indendation stilove tipa:

funkcija {
}

i

funkcija
{
}

odluci se za jedno

ne razumem sta ce ti ovo kickerid u advanced kicku ali dobro

ovu IPC proveru zameni sa proverom konstante pls

sve u svemu dobro je i korisno

Vinny sta se plasis ubaciti par funkcija i cb - ovo ce ti vise pomoci nego odmoci, ti bi da dodajes tajmere i prljas kod lol

Citat: nikola_knezev poslato Jul 28, 2020, 19:16:55 POSLE PODNE
Vinny sta se plasis ubaciti par funkcija i cb - ovo ce ti vise pomoci nego odmoci, ti bi da dodajes tajmere i prljas kod lol
Opet kazem nepotrebno , vec u velikoj vecini modova ima kick sa razlogom a isto se tako moze napraviti  da mu iskoci na ekranu da je kickovan kao sto ima na ZG mislim nemoj me drzati za rec , a ovo za automatski kickovanje i detektovanje po meni je potpuna glupost pogotovo na vecini nasih servera koji nemaju ni 100 igraca eventualno 200 , ima sistem kao na BE da kad se igrac konektuje ili registruje da ispise administraciji , ovo je STVAR UKUSA ako pravis svoj mod pa da li zelis , ali ovako je nepotrebno :)

nije ovo lik napravio samo radi izgleda vec i radi "trke" native funkcija.

Kick funkcija ce se pre izvrsiti nego SendClientMessage, a ovaj include ima tajmer kako bi poslao poruku igracu pre kicka uz hookovanje i ti uopste ne moras sam da to radis kao sto mnogo njih radi.

naravno, niko te ne tera da koristis ako ne zelis..

Citat: nikola_knezev poslato Jul 28, 2020, 19:27:07 POSLE PODNE
Kick funkcija ce se pre izvrsiti nego SendClientMessage
S obzirom da se klasicni kick realizuje u roku od sekunde od kad upises komandu , po toj logici ta vasa kick funkcija bi trebala da kickuje igraca i pre nego sto si ti ukucao komandu da ne kazem pomislio na to? ne razumem :)