"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Amil_Pawno poslato Jun 05, 2021, 22:31:06 POSLE PODNE
Pozz mozeli mi ko poslati link kako da napravim speedometar
Hvala.....

[pawn]stock GetSpeed( playerid ) {
    new Float:ST[ 4 ];
    if( IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) )
       GetVehicleVelocity( GetPlayerVehicleID( playerid ), ST[ 0 ], ST[ 1 ], ST[ 2 ] );
    else
      GetPlayerVelocity( playerid, ST[ 0 ], ST[ 1 ], ST[ 2 ] );

ST[ 3 ] = floatsqroot(floatpower(floatabs(ST[0]), 2.0) + floatpower(floatabs(ST[1]), 2.0) + floatpower(floatabs(ST[2]), 2.0)) * 178.8617875;
    return floatround( ST[ 3 ] );
}[/pawn]

Dodas ovu funkciju u skriptu, i dodas jedan novi textdraw koji ce sluziti kao brzinometar

Nesto na ovaj fazon :

[pawn]new PlayerText:BrzinaIgraca[MAX_PLAYERS]; //Novi textdraw, mora biti player

stock GetSpeed( playerid ) {
    new Float:ST[ 4 ];
    if( IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) )
       GetVehicleVelocity( GetPlayerVehicleID( playerid ), ST[ 0 ], ST[ 1 ], ST[ 2 ] );
    else
      GetPlayerVelocity( playerid, ST[ 0 ], ST[ 1 ], ST[ 2 ] );

ST[ 3 ] = floatsqroot(floatpower(floatabs(ST[0]), 2.0) + floatpower(floatabs(ST[1]), 2.0) + floatpower(floatabs(ST[2]), 2.0)) * 178.8617875;
    return floatround( ST[ 3 ] );
}

public OnPlayerConnect(playerid) {

BrzinaIgraca[playerid] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 320.0, 240.0, "Brzina : 325km/h"); //Napravimo textdraw

return 1;
}

//Za prikazivanje mozes da koristis OnPlayerStateChange ili OnPlayerEnterVehicle

public OnPlayerStateChange(playerid, newstate, oldstate) {

if(newstate && PLAYER_STATE_DRIVER) {  //Ako je seo na mesto vozaca

new brzina[16]; //Napravimo promenljivu za tekst
        format(brzina, 16, "Brzina : %dkm/h", GetSpeed(playerid)); //Formatiramo tekst gde uzimamo brzinu igraca
        PlayerTextDrawSetString(playerid, BrzinaIgraca[playerid], brzina); //prikazemo tekst na brzinu
        PlayerTextDrawShow(playerid, BrzinaIgraca[playerid]); //Prikazemo td
    }
    if(newstate && PLAYER_STATE_ONFOOT) { //Ako je izasao iz vozila

PlayerTextDrawHide(playerid, BrzinaIgraca[playerid]); //Sakrijemo td
    }

return 1;
}

// Za menjanje same brzine tokom vremena mozemo koristiti neki timer
// Primer za y_timers

ptask TimerBrzina[100](playerid) {

if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid) && GetPlayerState(playerid) == PLAYER_STATE_DRIVER) { //Proverimo ako je u vozilu i na mestu vozaca

PlayerTextDrawHide(playerid, BrzinaIgraca[playerid]);
        new brzina[16]; //Napravimo promenljivu za tekst
        format(brzina, 16, "Brzina : %dkm/h", GetSpeed(playerid)); //Formatiramo tekst gde uzimamo brzinu igraca
        PlayerTextDrawSetString(playerid, BrzinaIgraca[playerid], brzina); //prikazemo tekst na brzinu
        PlayerTextDrawShow(playerid, BrzinaIgraca[playerid]); //Prikazemo td
    }

return 1;
} [/pawn]

da li iko moze da mi objasni kako se radi neki jednostavan posao npr prevoznik zlata

da li neko moze da mi objasni kako se radi posao prevoznik cementa (da ima animacija kako se sipa cemet), kako da postavim label za uniformu zaposli se i cp na koje igrac treba da ide

=
Poslednja Izmena: Jun 13, 2021, 22:34:47 POSLE PODNE od Dark0

treba mi pomoc oko posla prevoznik cementa(i ako je moguce objasnjenje)

Citat: Dark0 poslato Jun 13, 2021, 22:26:20 POSLE PODNE
da li neko moze da mi objasni kako se radi posao prevoznik cementa (da ima animacija kako se sipa cemet), kako da postavim label za uniformu zaposli se i cp na koje igrac treba da ide

https://open.mp/docs/scripting/functions/ApplyAnimation - za animaciju kako sipa cement

https://open.mp/docs/scripting/functions/Create3DTextLabel - label za uniformu

https://open.mp/docs/scripting/functions/SetPlayerCheckpoint - gdje igrac treba da ide

I potrudi se da vise ne spamujes, i ne budzis postove

sory nov sam nisam video da se objavilo

Pozz kako da napravim da min na td pokaze ime posla napravio sam td i to i pokaze mi umjesto imena broj 1

[pawn]#define Posao_Nema         0
#define Posao_BusVozac      1
#define Posao_Postar         2[/pawn]

Evo TDUpdate

[pawn]
forward TDUpdate(playerid);
public TDUpdate(playerid)
{
   //BANKA
   new bankastring[128];
   format(bankastring, sizeof(bankastring), "%d$", PlayerInfo[playerid][pBanka]);
   TextDrawSetString(IGTD[8], bankastring);
[/pawn]

Kako da počnem da odradim da može da se pljačka sef u kući ako može netko da mi pomogne ili da savjet?

/robhouse
if(Player[playerid] [Alat] == 0) return SCM(playerid, -1,"Kurcina | Nemas alat za rob sefa.");
Imas brate skriptu od 80/60K linija nije tesko jebem ga ja

Citat: LudiYoutuber65 poslato Jun 15, 2021, 16:04:26 POSLE PODNE
Kako da počnem da odradim da može da se pljačka sef u kući ako može netko da mi pomogne ili da savjet?
Dakle, idemo logicki razmisljati i zakljuciti sta nam je sve potrebno.

Ocemo robati kucu, aha, dobro, pa vjerovatno nam treba neko vremensko ogranicenje tog robanja ili neke stavke koje se moraju uraditi da bi rob bio uspjesan.
Aha dakle, analizirajuci prethodnu recenicu zakljucili smo da nam vjerovatno treba neki tajmer ako cemo ici preko varijante jedan, dakle timer koji ce da odbrojava i kada odbroji rob ce biti uspjesan.
Sta nam jos treba, pa vjerovatno neke provjera unutar cmd koja ce provjeriti da li smo unutar kuce, to ne sumnjam da nema unutar ATH modova.
Sta bi nam jos trebalo biti logino, pa da, ako napusti kucu ili ga neko ubije da se prekine rob, aha, pa znaci vjerovatno treba upotrijebiti unarpijed napravljenu fj. KillTimer.

Citat: ᴅɪɴᴏ poslato Jun 15, 2021, 16:29:33 POSLE PODNE
/robhouse
if(Player[playerid] [Alat] == 0) return SCM(playerid, -1,"Kurcina | Nemas alat za rob sefa.");
Imas brate skriptu od 80/60K linija nije tesko jebem ga ja
a nije kurac teško kad sam još početnik i kad pokušavam da shvatim neke stvari

Citat: LudiYoutuber65 poslato Jun 15, 2021, 17:04:29 POSLE PODNE
a nije kurac teško kad sam još početnik i kad pokušavam da shvatim neke stvari
Ti si meni tu napisao svašta,ako moreš molim te da mi daš neki primjer ako ti nije problem?