◄ Glavni razgovor #46 ►

Započeo Vasic, Jun 12, 2020, 12:36:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

video se renderuje, do večeras je na youtube
td editori, pripremite se da vidite izenanđenje :D
CAPTAIN FOUX aka TDEGOD

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 08, 2020, 16:24:49 POSLE PODNE
Ne bih se slozio , po meni athlone mod je najednostavniji za editovanje , gde je sve na svome mestu i gde imas toliko opcija tzv dinamicno.
Kad sam tek pocinjao svi su mi govorili uzmi neki UP mod i radi na njemu , a sada posle toliko modova obradjenih novim clanovima preporucujem athlone pre UP-a jer svi znamo kakve probleme ima usrani UP i koliko je lagano raditi u ATH-u naravno ako znas.
U sustini svaki mod onaj KO ZNA moze bez problema da napravi u bombicu od moda , sve je stvar ZNANJA.

Meni niko ne može da promeni mišljenje da je svaki balkanski (objavljeni) mod poput ATH-a sranje

Tebi malo nedostaje istog tog znanja da bi video to, jednostavno je mod katastrofa generalno

Od načina kreiranja varijabli, ID menadžmenta i gluposti kopiranih sa interneta (npr funkcija za kladionicu koja zauzima 5-6k linija sama) pa sve do stila samog koda.

Prosto je mnogo sporo jer se ne utilizuju već postojeći eventi nego se kreiraju novi, debilni tajmeri...

Na primer, mod koristi YCMD a ne koristi permissions sistem koji je raj za YCMD i prelako ide menadžment svega onda
Isto tako ne koristi foreach tamo gde može i gde bi mnogo ubrzao stvari...

Mod je pistan u Y_INI-u što je opet ogromna mana jer se ogroman napor stavlja na samu skriptu umesto na primer MySQL server pomoću automatizovanih evenata i triggera

Takođe, video sam previše D_INI sistema koji su katastrofa pisani, newsamp koji niko ne izbaci iz moda i Streamer se uopšte ne koristi samo gde može

SSCANF custom specifiera nema niti jedan, sve se manuelno četiri puta proverava sa if-else (if) (znači umesto 1 sscanf provera - ono se prave četiri ili više?!)

Evo ušao sam na primer sada u mod i plače mi se od rasporeda svega, tačno se vidi da je kopirano gde se stiglo kopirati

Nemam ništa protiv uzimanja sistema sa interneta nego je najveći problem što se ne zna ko pije a ko plaća jer je tako kopirano...

I ovo .cfg čuvanje/učitavanje je da ne pričam koliko loše

[pawn]oClan1[ ORG_CLAN ],
oClan2[ ORG_CLAN ],
oClan3[ ORG_CLAN ],
oClan4[ ORG_CLAN ],
oClan5[ ORG_CLAN ],
oClan6[ ORG_CLAN ],
oClan7[ ORG_CLAN ],
oClan8[ ORG_CLAN ],
oClan9[ ORG_CLAN ],
oClan10[ ORG_CLAN ],
oClan11[ ORG_CLAN ],
oClan12[ ORG_CLAN ],
oClan13[ ORG_CLAN ],
oClan14[ ORG_CLAN ],
oClan15[ ORG_CLAN ],
oClan16[ ORG_CLAN ],
oClan17[ ORG_CLAN ],
oClan18[ ORG_CLAN ],
oClan19[ ORG_CLAN ],
oClan20[ ORG_CLAN ],
oClan21[ ORG_CLAN ],
oClan22[ ORG_CLAN ],
oClan23[ ORG_CLAN ],
oClan24[ ORG_CLAN ],
oClan25[ ORG_CLAN ],
oClan26[ ORG_CLAN ],
oClan27[ ORG_CLAN ],
oClan28[ ORG_CLAN ],
oClan29[ ORG_CLAN ],
oClan30[ ORG_CLAN ],[/pawn]

...a o ovakvih stvarima da ne pričamo

ovde se koristi MAX_PLAYERS * 30 memorije (...a koliki je tek enum...), pa majku mu...

Ništa u ovom modu što je vredno pominjanja osim što pršti od bad coding practices-a :D

Prosto sve duplirano i bespotrebno

I da dodam da je Athlone mod čist primer zašto se kod treba pisati isključivo modularno, veruj mi da modul jedan ne sadrži ni 500 linija ako se koristi dobar stil ;)
(Konkretno TradeWars stil)

I izvoli pastebin da ne bude da pričam gluposti, ovo sam izvadio upravo sada iz athlone moda :D

EDIT: I da dodam da svaki vikend server koristi Athlone edit jer im je najlakše da kucaju /server i sve kreiraju
Ništa protiv te komande, i treba da sve bude dinamično i da se lako menja ali da bude presudno je čist primer nečijeg neznanja :D
Poslednja Izmena: Avgust 08, 2020, 16:50:03 POSLE PODNE od Alhemičar v2

E sad isto tako udji u neki UP mod i vidi greske i napravi detaljnu razliku izmedju ta dva moda.
Ako si mislio da je ATH nepregledan udji samo u UP , ima infarkt da te spuca dok se snadjes ;)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 08, 2020, 16:56:06 POSLE PODNE
E sad isto tako udji u neki UP mod i vidi greske i napravi detaljnu razliku izmedju ta dva moda.
Ako si mislio da je ATH nepregledan udji samo u UP , ima infarkt da te spuca dok se snadjes ;)
Izvini dečko ali ko ovde priča o UP-u?
Taj mod ni ne vredi pominjati u ovoj raspravi, nivo Godfathera... :D

Prosto samo od nule praviti ili prevođenje NOVIH stranih modova (npr vcrp i pojedini sistemi iz eLg clan's moda) i kraj, oterali ste balkansku samp scenu u kurac sa ovim vašim editima po gm skriptama

Nema ni 1 mod da valja nečemu...
Poslednja Izmena: Avgust 08, 2020, 17:04:29 POSLE PODNE od Alhemičar v2

Citat: Alhemičar v2 poslato Avgust 08, 2020, 17:02:36 POSLE PODNE
Izvini dečko ali ko ovde priča o UP-u?
Taj mod ni ne vredi pominjati u ovoj raspravi, nivo Godfathera... :D

Prosto samo od nule praviti ili prevođenje NOVIH stranih modova (npr vcrpd) i kraj, oterali ste balkansku samp scenu u kurac sa ovim vašim editima po gm skriptama

Nema ni 1 mod da valja nečemu...
E prvi put da se slozim sa tobom u necemu :D svaka ti je na mestu :)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 08, 2020, 17:04:22 POSLE PODNE
E prvi put da se slozim sa tobom u necemu :D svaka ti je na mestu :)
pa snjim se samo ne bi složio onaj ko ga je upoznao pre 2 godine :(

Ako umete da "SCRIPTATE"
Znacete da optimizujete svaki mod, a ne da pravite razlike izmedju "LOSEG MODA" I "DOBROG MODA"...

Smesno je sto ovaj misli da je popio svu pamet sveta a ne ume xunderu da odgovori na pitanje zasto je YSI bolji od foreacha i koliko je brzi...

Losa WIKIPEDIA koriscena, a za one uvrede, videcemo se... ;)
#PEACE

One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Skoro 130 gradova gradica pogodjenih na balkanu i to bez google maps i tih sranja :)

Citat: xLanmi poslato Avgust 08, 2020, 17:47:50 POSLE PODNE
Ako umete da "SCRIPTATE"
Znacete da optimizujete svaki mod, a ne da pravite razlike izmedju "LOSEG MODA" I "DOBROG MODA"...

Smesno je sto ovaj misli da je popio svu pamet sveta a ne ume xunderu da odgovori na pitanje zasto je YSI bolji od foreacha i koliko je brzi...

#PEACE
Da li mozes da mi objasnis posto ne umem da "SCRIPTAAM" i ne znam da optimizujem svaki mod i pravim razliku izmedju lose i dobrog moda.

Nmj mi samo ti o skriptanju molim te jedan query nisi znao da napises cuti tamo

Citat: __vedran.xyz77 poslato Avgust 08, 2020, 18:59:29 POSLE PODNE
Da li mozes da mi objasnis posto ne umem da "SCRIPTAAM" i ne znam da optimizujem svaki mod i pravim razliku izmedju lose i dobrog moda.

Nmj mi samo ti o skriptanju molim te jedan query nisi znao da napises cuti tamo

Za razliku od tebe , ja uzimam pare od scriptanja .
Toliko koliko ne umem.

Ti si jedan debil i tebe valja naci na ulici , ne brini i ti ces doci na red, :*

#PEACE

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: xLanmi poslato Avgust 08, 2020, 17:47:50 POSLE PODNE
Ako umete da "SCRIPTATE"

#PEACE
Ti slobodno edituj Athlone, ja taj pakao da radim neću.

Brže uraditi mod od nule nego ispraviti ceo jebeni Athlone mod.

Zamisli da edituješ single file mod

I poz seku

Edit: I da dodam, objasnio sam mu? I Xunder sam je počeo da koristi YSI zbog mene tako da ne pametuj maliii ♥

Citat: Alhemičar v2 poslato Avgust 08, 2020, 19:07:07 POSLE PODNE
Ti slobodno edituj Athlone, ja taj pakao da radim neću.

Brže uraditi mod od nule nego ispraviti ceo jebeni Athlone mod.

Zamisli da edituješ single file mod

I poz seku

Edit: I da dodam, objasnio sam mu? I Xunder sam je počeo da koristi YSI zbog mene tako da ne pametuj maliii ♥

Mali?
Druze pa ti se bodes...

Dovoljno je debilno da vredjas moju umrlu sestru, mislim tvoj karakter to opisuje.
Koliki idiot i debil trebas biti?

Mene neces uvrediti ja zaradjujem pare radim ozbiljne stvari, a ti sedi i glumi "CYBER CRIMINAL"...

#PEACE

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: xLanmi poslato Avgust 08, 2020, 19:10:59 POSLE PODNE
Mali?
Druze pa ti se bodes...

Dovoljno je debilno da vredjas moju umrlu sestru, mislim tvoj karakter to opisuje.

Mene neces uvrediti ja zaradjujem pare radim ozbiljne stvari, a ti sedi i glumi "CYBER CRIMINAL"...

#PEACE
Tebi je sestra "umrla" , a blejiš ovde i hvališ se kako ti zapravo "zaradjuješ" od "SKRIPTANJA" jesi dobar ?

Citat: xLanmi poslato Avgust 08, 2020, 19:10:59 POSLE PODNE
Mali?
Druze pa ti se bodes...

#PEACE
Gresis Lanmi , on ti je vise "SCRIPT POLICE" :)

Citat: Švabо poslato Avgust 08, 2020, 19:14:23 POSLE PODNE
Tebi je sestra "umrla" , a blejiš ovde i hvališ se kako ti zapravo "zaradjuješ" od "SKRIPTANJA" jesi dobar ?

Zaradjujem i?
To sto sam aktivan na forumu smeta?

Mesas RL i Virtual, prso si brate. :)
Ko je rekao da ja zaradjujem samo od SCRIPTANJA?
Sta ti radis na ovom forumu osim sto pametujes?

A to izmedju tabova "UMRLA" , ti ne moras da verujes i boli me kurac za tvoje misljenje...

Ajde bezi...
#PEACE

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020