Mozete li pomoci

Započeo Tarik 1234, Maj 18, 2020, 08:31:33 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zdravo, kako da napravim komandu za spec nick za svoj samp server a da se spec nick sacuva?

CMD:specnick( playerid, params[ ] ) {
	new igrac, specime[ MAX_PLAYER_NAME+1 ], staroime[ MAX_PLAYER_NAME+1 ], _Query[ 128 ];
	if( !IsPlayerAdmin( playerid ) ) return ( true );
	else if( sscanf( params, "us", igrac, specime ) ) return SendClientMessage( playerid, -1, "SYNTAX: /specnick [Ime_Prezime/ID] [Spec Nick]" );
	else if( !IsPlayerConnected( playerid ) ) return SendClientMessage( playerid, -1, "ERROR: Taj igrac nije na serveru!" );
	GetPlayerName( playerid, staroime, sizeof( staroime ) );
	mysql_format( SQL_HANDLE, _Query, sizeof( _Query ), "UPDATE `TABLE_IGRACA` SET `IME_ROW` = '%e' WHERE `IME_ROW` = '%e'", specime, staroime );
	mysql_pquery( SQL_HANDLE, _Query );
	SetPlayerName( playerid, specime );
	return ( true );
}
Citat: CheezItFollow your heart and own style.
Citat: PottusThat is perfectly fine, I'm just pointing out where you made mistakes what does hearing "good job" get you? Absolutely nothing. You need to hear the problems otherwise you'll keep making the same mistakes :)

Nece izbaci mi eror jel treba nesto #include il #define tako nesto?

Koji sistem cuvanja koristis?
Da li koristis MySql ili INI?
Mozemo li dobiti liniju errora?
One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2025

Pise mi ovo u eroru:C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(27424) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(27430) : error 017: undefined symbol "mysql_format"
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(27430) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(27430) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(27431) : error 017: undefined symbol "mysql_pquery"

Ako koristis UP mod,skini Unicate Gaming x1.0.0 i iz nje izvuci YCMD:unikatnoime i radit ce ti bez problema
I meni kasnije kažu ja lud,retardiran,mangup i ostalo a ono pogledaš LAW organizaciju koja se zove Sheriff Department i u njoj je najveći rank Director umjesto Sheriffa

Ne mozes u tvom modu koristiti mysql jer nije MYSQL mod...
One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2025

Pa kako onda da propavim da moze spec nick sta da uradim?

Probaj ovako nesto posto nisam neki skripter
CMD:changename(playerid, params[]) //ili ako je YCMD procesor: YCMD:changename(playerid, params[], help)
{
new nickname[128], iddd;
if(sscanf(params, "is[128]", iddd, nickname)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}[CMD]: {FFFFFF}/changename [playerid] [novi nick]");
SetPlayerName(iddd, nickname);
return true;
}
I meni kasnije kažu ja lud,retardiran,mangup i ostalo a ono pogledaš LAW organizaciju koja se zove Sheriff Department i u njoj je najveći rank Director umjesto Sheriffa

Hvala radi ali da li će se sačuvati spec nick kako da stavim da to moze samo od a 4 pa dalje?

Pomozite sad mi izbacuje ovaj eror:C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2966) : warning 235: public function lacks forward declaration (symbol "OnGameModet")
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2977) : error 017: undefined symbol "_ParseFile"
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2977) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2977) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2977) : error 017: undefined symbol "extra"
C:\Users\HP-i5\Desktop\novooo\gamemodes\IFRPGv2.pwn(2977) : fatal error 107: too many error messages on one line

Definisi simbole

Citat: Bentham poslato Maj 18, 2020, 16:09:51 POSLE PODNE
CMD:changename(playerid, params[]) //ili ako je YCMD procesor: YCMD:changename(playerid, params[], help)
{
new nickname[128], iddd;
if(sscanf(params, "is[128]", iddd, nickname)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}[CMD]: {FFFFFF}/changename [playerid] [novi nick]");
return true;
}
Napravit ce mu novi acc tim kodom a stari mu acc ostaje sa starim nickom
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

Citat: Bentham poslato Maj 18, 2020, 16:09:51 POSLE PODNE
{
new nickname[128], iddd;
return true;
}
Citat: // lestra poslato Maj 18, 2020, 17:24:48 POSLE PODNE
Napravit ce mu novi acc tim kodom a stari mu acc ostaje sa starim nickom
Novi acc sa SetPlayerName? Jel se salis ili mislis ozbiljno?

A sto se koda tice, uzas, pre svega sta ce ti new nickaname[128] kad je za name 24 (MAX_PLAYER_NAME)... Dalje, jos uvek je**no niste naucili da prvo ide boja pa tekst itd, npr:

SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}......."); // Nepravilno
SendClientMessage(playerid, 0xFF0000AA, "......."); // Pravilno

Dalje, ko jos danas koristi ZCMD/IZCMD ili koji vec zastareli procesor komandi pa da stavljas CMD:...
Onda return true; return 1; stavljaj a ne je**ni true.
I u sscanf kad koristis za ID stavljaj r a ne i
primer:
YCMD:blabla(playerid, const params[], help)
{
    static
        targetID;

if (sscanf(params, "r", targetID))
        return ...;

// etc..
    return COMMAND_OK;
}

Jeste da si pocetnik koliko vidim, ali pogresno ucis, od pogresnih ljudi, izvora itd..
Ne vredjam te niti ista slicno, nego ti dajem savete.
Poslednja Izmena: Maj 18, 2020, 18:39:36 POSLE PODNE od Im the Emmett huh