CMD v2 hehe

Započeo paun42O_, April 28, 2020, 17:26:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kako bese ono if, pa stavim da a6 moze da koristi bez obzira na if(PlayerInfo[pplayerid] ili bilo koji  drugi
Dio skripte: [ pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

Na sta konkretno mislis? Objasni malo bolje..

Mozda mislis na logicke operatore? ( && , ||.. )???

Ako je tako, && mora da ispuni i jedan i drugi uslov unutar if-a, primer:

[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] != 6 && PlayerInfo[playerid][pScripter] != 1) return ...[/pawn]

U gornjem slucaju, da bi prosao if proveru, igrac mora biti admin level 6 i da ima varijablu pScripter podesenu na 1, u suprotnom, izbaci gresku ili sta vec..

[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] != 6 || PlayerInfo[playerid][pScripter] != 1) return ...[/pawn]

U ovom slucaju, ako igrac nema admina 6 ILI ako nema pScriptera podesenu na 1, izbaci gresku, znaci mora samo jednu stavku da ispuni, tako da se izrazim..

Citat: V01D poslato April 28, 2020, 17:36:54 POSLE PODNE
Na sta konkretno mislis? Objasni malo bolje..

Mozda mislis na logicke operatore? ( && , ||.. )???

Ako je tako, && mora da ispuni i jedan i drugi uslov unutar if-a, primer:

[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] != 6 && PlayerInfo[playerid][pScripter] != 1) return ...[/pawn]

U gornjem slucaju, da bi prosao if proveru, igrac mora biti admin level 6 i da ima varijablu pScripter podesenu na 1, u suprotnom, izbaci gresku ili sta vec..

[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] != 6 || PlayerInfo[playerid][pScripter] != 1) return ...[/pawn]

U ovom slucaju, ako igrac nema admina 6 ILI ako nema pScriptera podesenu na 1, izbaci gresku, znaci mora samo jednu stavku da ispuni, tako da se izrazim..
Mislim na ovo: stavio sam da admin ne moze da fixa dok je na eventu, ne moze da se gota itd, kako da stavim da to ne vazi za vlasnika / direktora, zabo sam zivota mi ahhaa

Ako nemas posebnu varijablu za vlasnika i direktora, onda samo smanji broj, znaci :

Uzimajuci u obzir da su rankovi : A1, A2, A3, Head, Direktor, Vlasnik, to bi znacilo da je vlasnik admin level 6, a direktor admin level 5, i onda bi bilo:
[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 5) //Ako je admin level manji od 5, uradi to i to, sto znaci da ne utice na vlasnika i direktora[/pawn]

Ako imas poseban rank, samo stavi logicki operator i to je to na neki nacin..

Citat: V01D poslato April 28, 2020, 17:58:06 POSLE PODNE
Ako nemas posebnu varijablu za vlasnika i direktora, onda samo smanji broj, znaci :

Uzimajuci u obzir da su rankovi : A1, A2, A3, Head, Direktor, Vlasnik, to bi znacilo da je vlasnik admin level 6, a direktor admin level 5, i onda bi bilo:
[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 5) //Ako je admin level manji od 5, uradi to i to, sto znaci da ne utice na vlasnika i direktora[/pawn]

Ako imas poseban rank, samo stavi logicki operator i to je to na neki nacin..
hvala ti, reseno lock