forward za public funkciju

Započeo Rizzzla, Decembar 08, 2019, 18:43:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo prije 2-3 dana sam poceo sa skriptanjem, druga sam godina softverskog tako da imam dosta dobre osnove sto se tice C++, posto sam koristio SetTimerEx, pa postavljao public funkcije kad sam kompajlovo izbacuje warning kao treba forward funkcije, primjetim da na ovim ugradjenim public tipa OnGamemodeInit i tako tim nema tog forwarda, pa ako moze neko objasnit sta je to ustvari.

Pa gle kada god koristis neku public funkciju za nju moras napraviti forward, to je jednostavno pravilo pawna. ovo mozes uporediti sa pravljenjem prototipa funkcija u c/c++ znaci forward predstavlja prototip a dole definises funkciju. public funkcije koristis kada treba da ih pozivas tokom runtime-a moda a ovo ongamemodeinit i ti callbackovi su predefinisani i za njih ne treba nista da dodajes vec samo za svoje funkcije

Primer:
forward mojaFunkcija(playerid, varijabla);
public mojaFunkcija(playerid, varijabla){
    return 1;
}

public funkcija uvek mora sadrzavati parametre koje sadrzi forward, znaci ako imas 3 parametra u forwardu toliko isto moras i u public funkciji
Poslednja Izmena: Decembar 08, 2019, 19:20:35 POSLE PODNE od malipablo

Citatovo mozes uporediti sa pravljenjem prototipa funkcija u c/c++ znaci forward predstavlja prototip a dole definises funkciju

aaaa shvatio, hvala na odgovoru i slikovitom objasnjenju

Mozes i sa _ALS_DO ako radis modularno lolz

Sirah says
Chillin' in Kyoto grand with my man Skrill
Chain smokin' nicotine sayin' fuck a fast deal
We got that white girl so we make those skrill checks
Fuck a white girl, talk ill, neck karate chop her grill, bitch I kill
Born from the center of a storm
All these boys flappin' gums about how they're hard, bitch I'm harder
Martyr to the swag on the corner
Beat your girl with the drums as the bass makes that bitch cum
Bass makes that bitch cum