Diskusija o editovanju Ath/Underpoint modova!

Započeo BitchLasagnazz, Oktobar 04, 2019, 19:41:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Heloou, resio sam da otvorim diskusiju koja ima temu svih edita dimi/greedy modova. Svako ko je ikada skinuo SM/ATH/Imperium/underpoint/skill rerna, etc, moze ucestvovati u diskusiji, a prva i osnovna stvar koja me zanima! Koja je bila prva stvar koju ste uradili kada ste krenuli da editujete taj mod :D

Zasto otvaram diskusiju o ovome?
Zato sto je doslovno svaki skripter bar jednom imao priliku da se susretne sa ATH/Underpoint modom. Pa me zanimaju vasa iskustva!

Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton

Sto se tice ATH, kod njega sam prvo prebacivao spawn i mijenjao td-ove uglavnom, pa onda sve polako,a sto se tice UnderPoint, tu prvo fixam sve mogucnosti padanja servera ,pa onda Td-ovi itd :P

Prvo optimizacija komandi,memorijska optimizacija,brzina same skripte (prebacivanje u mysql,other..],poslije toga,cisto onako popravim bagove (mijenjanje spawna i sl),onda pocinjem da radim na tome da mod izgubi prepoznatljivost..Stvar je u tome sto se tu lako gubi volja za radom,hiljadu misli bude.. :-\
Doš'o da GunShopa vadi plaću prvu,ima punih dvjesta miliona na računu (:

Galardo

*

mgWhosyGD

daddyDOT

*

Balkan SA:MP designer

Prva stvar koju sam radio na ATH modu jeste prvenstveno mijenjanje TDova ;D
Poslije toga počeo bih sa skriptanjem nekih novih sistema itd.
A što se tiče UPa, davno sam ga editovao a ono što sam radio jeste da sam dodavao neke sisteme a neke sisteme mijenjao, pokušavao fixati neke bugove itd ;)

Pa prvo sto sam uradio, promenio ime moda, testao mod, probao promeniti tdove (sto sam pre uvek failovao lool) dodao nove komande i tako

EDIT: to je bilo bukvalno pocetak skriptanja, sad ne ide tako vise xd
Moderator: 2018 (( Development ))
Moderator: 2019 (( Forumske igre ))

Prvo promjenim ime u ime mog servra onda tdove,mape...optimizacija mapa

San Marino, prvo sto uradih. obrisah progress bar, a onda nove tdove pa brisem sve mape i ubacim svoj pack, kada to sredim onda teram nekoga da radi sisteme xD

Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Underpoint nikad nisam radio,  a athu prvo izbacim nepotrebne include, pobrisem 20 hiljada linija koda viska, obrisem sve mape, obrisem anticheat i onda moze da se zivi tj da se fixaju bagovi radi global imovine itd itd

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Vasic

*

Usus est magister optimus.

nema se tu sta diskutovati, pocetnici koriste te skripte, a debili uzimaju sisteme i mape iz modova bez ostavljanja creditsa.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

I na jednom i na drugom modu prvo sto sam uradio jeste promena imena i ono fazon ko je skripter mapper vlasnik jer nece biti niko u creditsima tek tako :D
Drugo oko athlone moda sto je bilo jeste promena textdravowa (naravno da je bilo 169 errora ali koga boli kurac :) ) i onda dalje promena mapa , kordinate spawna itd :)

Citat: Vasic poslato Oktobar 05, 2019, 13:08:48 POSLE PODNE
nema se tu sta diskutovati, pocetnici koriste te skripte, a debili uzimaju sisteme i mape iz modova bez ostavljanja creditsa.

U bre u kakvog si se hejtera pretvorio liiik  :D :D :D :D :D

Citat: Vasic poslato Oktobar 05, 2019, 13:08:48 POSLE PODNE
Znaci onda ceo ovaj forum i ostali skripteri i to su pocetnicni i debili :D