MIÅ LJENJA O 0.3.DL VERZIJI

Započeo sjsjansjd8878, Septembar 10, 2019, 18:03:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Contixo poslato Septembar 11, 2019, 15:07:17 POSLE PODNE
Možda ne žele riskirati još i prelaziti ako već imaju neku bazu igrača. Ali mislim da se može mnogo bolje poboljšati i content zajednice a samim tim i kvalitet.

Možda čekaju napredak i prelazak stranih zajednica ali s obzirom na samp situaciju trenutnu razumijem i ako ne žele preći.
Hvala na mišljenju, cenim to. Treba mi mišljenje od što više ljudi zbog nekog projekta, pa sam najviše zato i otvorio temu.

Citat: ʙᴜɴᴛᴀ ꜰᴜᴊɪᴡᴀʀᴀ poslato Septembar 11, 2019, 15:35:09 POSLE PODNE

na SA uvek moras imati najnoviju verziju klijenta, oni nisu presli na dl zato sto modeli nisu enkriptovani, i bukvalno moze svako da dodje i da ih ukrade i nasere se nekome u rad
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=645498 vise o tome
to je najverovatnije razlog za vecinu servera. ;)
i SA i BS i svi ostali serveri bi ostali bez citera uglavnom, sto i nije neki problem right?
To jeste, ali opet ako imaju neku svoju bazu igrača ni ta kraÄ'a modela nebi bila problem. ÄŒiteri su generalno najveći problem na svakom serveru, tako da ono..

Citat: ʙᴜɴᴛᴀ ꜰᴜᴊɪᴡᴀʀᴀ poslato Septembar 11, 2019, 15:35:09 POSLE PODNE

na SA uvek moras imati najnoviju verziju klijenta, oni nisu presli na dl zato sto modeli nisu enkriptovani, i bukvalno moze svako da dodje i da ih ukrade i nasere se nekome u rad
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=645498 vise o tome
to je najverovatnije razlog za vecinu servera. ;)
i SA i BS i svi ostali serveri bi ostali bez citera uglavnom, sto i nije neki problem right?

Ako se boje da će ih neko iskopirati ili ukrasti im nešto to može uraditi i bez toga. Naravno da će lakše biti prekopirati fajlove i dodati ih kod sebe ali sve sa bilo čega se može iskopirati. Tako da bih ja vjerovatno se odlučio na DL verziju u tom slučaju ako iza sebe imam aktivnu bazu igrača, najveću na ovim prostorima.

Ovo je poprilično stara igrica i mislim da ne vrijedi čekati 2050. godinu da bi se nešto promijenilo, pitanje je koliko će trajati generalno samp modifikacija još, zašto ne iskoristiti sve mogućnosti koje klijent i server daju radi zabave i ostalih igrača.

Ne razumijem poentu i da uzme neko modele od odreÄ'ene zajednice, opet će se znati ko je izvorni autor i čiji su. Bila je neka priča prije par godina da će kye blacklistat servere koji budu uzimali tuÄ'e radove bez dozvole i slično ali očigledno je ideja za dalji razvoj 0.3.dl/0.3.8 zamrla, tako da ne vidim da je iko bio žrtva toga.

Iskreno, bilo je puno onih koji su kritikovali SA-MP zbog toga što počinje sve više ličiti na MTA, čisto sumnjam da je to jedan od razloga prekida daljeg rada na novoj verziji. Bile su isto neke priče prije nekih 4-5mj. da se radi na nečemu novom, vjerovatno još jedna od laži, ali eto.

TakoÄ'er Kye je napravio sebi ogroman problem prije nekih 5-6mj. kada je pobanovao velik broj starih članova i contributora SA-MP-u, zato je iniciran projekat open.mp,
možeš ga upratiti ovdje:

https://www.burgershot.gg/
https://www.open.mp/faq?lang=gb

Bit će interesantno ako se uspije launchat open.mp

bilo je lijepo dok je trajalo.

Citat: Bašovski poslato Septembar 11, 2019, 20:57:07 POSLE PODNE
Ne razumijem poentu i da uzme neko modele od odreÄ'ene zajednice, opet će se znati ko je izvorni autor i čiji su. Bila je neka priča prije par godina da će kye blacklistat servere koji budu uzimali tuÄ'e radove bez dozvole i slično ali očigledno je ideja za dalji razvoj 0.3.dl/0.3.8 zamrla, tako da ne vidim da je iko bio žrtva toga.

Iskreno, bilo je puno onih koji su kritikovali SA-MP zbog toga što počinje sve više ličiti na MTA, čisto sumnjam da je to jedan od razloga prekida daljeg rada na novoj verziji. Bile su isto neke priče prije nekih 4-5mj. da se radi na nečemu novom, vjerovatno još jedna od laži, ali eto.

TakoÄ'er Kye je napravio sebi ogroman problem prije nekih 5-6mj. kada je pobanovao velik broj starih članova i contributora SA-MP-u, zato je iniciran projekat open.mp,
možeš ga upratiti ovdje:

https://www.burgershot.gg/
https://www.open.mp/faq?lang=gb

Bit će interesantno ako se uspije launchat open.mp
Jedini problem je što su obustavili razvoj 0.3.8 verzije jer kad je stiglo obaveštenje o njoj, svi samperi su očekivali bombu od apdejta. Obustavljanjem rada na toj verziji, sve posle toga palo je u vodu. Umrla je želja kreatora da naprave nešto novo, a samim tim i igrači su prestali da veruju da će bilo šta novo da se objavi u skorije vreme.

Što se tiče Open Multiplayer projekta i ja jedva čekam da se pusti u rad. Deluje kao mnogo dobar projekat, a verujem da će se raditi mnogo više na njemu nego na sampu (ako gledamo redovan update projekta).

@6cadilab9 Jel bi mogao da izneseÅ¡ neko svoje miÅ¡ljenje o 0.3.DL verziji poÅ¡to je BU na istoj? Konkretno me zanima da li se broj igrača promenio, na bolje ili gore i da li se igračima sviÄ'aju nove pogodnosti koje server pruža sa tom verzijom?

Okej je, moglo se tu jos dosta uraditi tako da jedina prednost su custom objekti i skinovi koje sam imao preko launchera, al aj..
Sto se tice broja igraca, isto kao pre manje - vise, bu ima bazu igraca staru 10 godina tako da ne menja se tu puno nista, iscekujemo open.mp

Citat: 6cadilab9 poslato Septembar 12, 2019, 09:50:42 PRE PODNE
Okej je, moglo se tu jos dosta uraditi tako da jedina prednost su custom objekti i skinovi koje sam imao preko launchera, al aj..
Sto se tice broja igraca, isto kao pre manje - vise, bu ima bazu igraca staru 10 godina tako da ne menja se tu puno nista, iscekujemo open.mp
0.3.DL verzija je mogla da stvori sasvim novu evoluciju sampa, meÄ'utim niÅ¡ta od toga. Iskreno se nadam da će Open Multiplayer da preuzme tu ulogu.

Citat: The Dark Knight poslato Septembar 12, 2019, 12:27:03 POSLE PODNE
0.3.DL verzija je mogla da stvori sasvim novu evoluciju sampa, meÄ'utim niÅ¡ta od toga. Iskreno se nadam da će Open Multiplayer da preuzme tu ulogu.
zajednica će se uvijek moći širiti samim time što će svako moći doprinjeti open.mp-u, usput samp ima bolji community od mta

Nisam baš najbolje razumeo oko Open MPa, dakle to je kao nova samp verzija? Serveri će moći da se prebace na to sasvim normalno kao i na bilo koju novu samp verziju do sada?

Sto se tice 0.3dl verzije, to je sjajna verzija, jer omogucuje igracu, kao i skripteru vise stvari, trenutno igram na Coi koja je na 0.3DL cinjenica je da se desava crash, ali nije to nista sto anticrasher ne moze da resi.

Citat: The Dark Knight poslato Septembar 12, 2019, 18:42:38 POSLE PODNE
Nisam baš najbolje razumeo oko Open MPa, dakle to je kao nova samp verzija? Serveri će moći da se prebace na to sasvim normalno kao i na bilo koju novu samp verziju do sada?

Da.
Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton

Citat: 𝗯𝗹𝗲𝗮𝗰𝗵 poslato Septembar 12, 2019, 23:33:53 POSLE PODNE
Sto se tice 0.3dl verzije, to je sjajna verzija, jer omogucuje igracu, kao i skripteru vise stvari, trenutno igram na Coi koja je na 0.3DL cinjenica je da se desava crash, ali nije to nista sto anticrasher ne moze da resi.

Da.
Hvala na komentaru prijatelju. :)

Citat: 𝗕𝗶𝘁𝗰𝗵𝗟𝗮𝘀𝗮𝗴𝗻𝗮 poslato Septembar 12, 2019, 23:33:53 POSLE PODNE

Da.
meni nije nijednom crashao 0.3.dl dok sam igrao na lsrp bez da sam ja svjesno zabrljao nesto, tako da je to ili client ili server issue.

Citat: Bašovski poslato Septembar 13, 2019, 00:06:20 PRE PODNE
meni nije nijednom crashao 0.3.dl dok sam igrao na lsrp bez da sam ja svjesno zabrljao nesto, tako da je to ili client ili server issue.

Pa meni je vise puta bacio 0.3.7 crash nego DL iskreno.

Ali kontam da kada bi neki veci server presao na DL da bi to pratili i ostali serveri.
Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton

Citat: Bašovski poslato Septembar 13, 2019, 00:06:20 PRE PODNE
Kao što je Bleach rekao, nije to nešto što anticrasher ne bi mogao da sredi. Mada svakako, verujem da svako od nas sve više i više čeka release Open MPa.
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2019, 00:11:40 PRE PODNE od The Dark Knight