Limit kreiranih objekata

Započeo rOLDen, Jul 26, 2019, 14:33:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Problem je u tome Å¡to imam oko 550/600 kreiranih objekata a limit mi je 500. Kada uÄ'em u server dobar broj objekata mi se uopće ne prikazuje, nije riječ o vidljivosti nego jednostavno ih server ne učita zbog ograničenja broja objekata. Mene zanima na koji način mogu povećati taj limit, npr. da mi bude 1000 a ne 500. Ispod sam stavio taj limit kako izgleda. Ja sam ga pokuÅ¡ao mijenjati tako Å¡to bi umjesto 500 stavio 1000, ali i dalje nije bilo nikakve promjene.
Deo skripte:
new CreatedObjects[500];

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): Nije potrebno
Poslednja Izmena: Avgust 02, 2019, 15:14:32 POSLE PODNE od psychosomatic

Limit ti je 1000 i
new CreatedObjects[500];
nije taj limit

Joy

*

ImaÅ¡ odreÄ'en limit #define MAX_OBJECTS u a_samp.inc kojeg možeÅ¡ povećati do 1000 ako već nije (ako nije vjerovatno ti je include star). Ali trebalo bi da koristiÅ¡ streamer ako ne koristiÅ¡ ( https://github.com/samp-incognito/samp-streamer-plugin/releases ). Ako su objekti kreirani preko streamera (CreateDynamicObject) ne bi trebalo biti problema sa limitom, osim možda ako na jednom mjestu ima previÅ¡e objekata ili je možda neka stara verzija streamera ili je puno objekata kreirano preko CreateObject.
Poslednja Izmena: Jul 26, 2019, 15:10:18 POSLE PODNE od 𝓙𝓞𝓨

Å ta vi radite sa nekim varijablama, ljudi napravili normalno vi samo komplikujete xd

stavi ako koristiš streamer u ongamemodeinit
Streamer_SetVisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT, 750, -1); // ili koliko hoćeš ako nećeš 750, max je 1000

lijepo staviÅ¡ kodove mapa u ongamemodeinit takoÄ'er ili callback pa ga pozoveÅ¡ u initu zbog preglednosti i tjt

Citat: mumitza. poslato Jul 26, 2019, 16:18:42 POSLE PODNE
Å ta vi radite sa nekim varijablama, ljudi napravili normalno vi samo komplikujete xd

stavi ako koristiš streamer u ongamemodeinit
Streamer_SetVisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT, 750, -1); // ili koliko hoćeš ako nećeš 750, max je 1000

lijepo staviÅ¡ kodove mapa u ongamemodeinit takoÄ'er ili callback pa ga pozoveÅ¡ u initu zbog preglednosti i tjt
Skinio sam novi streamer i pokusao sa CreateDynamicObject ali i dalje isto, dapače kada bi koristio tu funkciju za nesto novo što sam namapao ti objecti se ne bi pojavili. Što se tiče gustoće objectsa na jednom mjestu, to nije jer sam provjerio.