Pomoc komanda pitaj

Započeo Cappone8989, Jul 21, 2019, 23:42:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): kada idem /pitaj izbaci mi dialog kada se neko login
Deo skripte: [ pawn ]mislim da nije potrebno[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike

Daj komandu
[ мαтяүx ]
- Pusti našu pjesmu , tebi čuvam zadnji ples -

Citat: á´...ᴀʀᴋᴀɴɢᴇʟ poslato Jul 21, 2019, 23:43:48 POSLE PODNE
Daj komandu
evo brt
YCMD:pitaj(playerid, params[],help)
{
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""ORANGE"#LOGIN: "BELA"Morate da se ulogujete !");
	if(ServerInfo[isPitanja] == 1) return SCM(playerid,-1,"» EGaming: "CRVENA"Pitanja su trenutno iskljucena, pokusajte kasnije!");
	if(gettime() < pitajtimer[playerid]) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Ovu komandu mozete koristiti svakih 180 sekundi!");
    if(PlayerInfo[playerid][pZatvor] != 0) return SCM(playerid,-1,"» EGaming: | "SPLAVA"Ne mozete koristiti ovu komandu jer ste zatvoreni!");
	new adm = 0;
	foreach(Player, i) { if(PlayerInfo[i][pGM] > 0 || PlayerInfo[i][pAdmin] > 0) adm++; }
	if(adm == 0) return SCM(playerid, -1, ""esco_boja"[EG"BELA"aming"esco_boja"]: "SIVA"Nema Admina & Supportera Online pa ne mozete slati pitanje!");
	SPD(playerid, 1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");
	pitajtimer[playerid] = gettime() + 180;
	return 1;
}
////////////////////////////////////////////////////////////

YCMD:lp( playerid, params[], help ) {

if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""ORANGE"#LOGIN: "BELA"Morate da se ulogujete !");
	if( PlayerInfo[ playerid ][ pAdmin ] >= 1 || PlayerInfo[ playerid ][ pGM ] >= 1 ) {

strdel( DialogStrgEx, 0, sizeof( DialogStrgEx ) );
		for( new i = 1; i < MAX_ASKQS; i++ ) {
			format( DialogStrgEx, sizeof( DialogStrgEx ), "%sPitanje %d - %s(%d)\n", DialogStrgEx, i, adMaskqList[ i ][ askqOwner ], adMaskqList[ i ][ askqID ] );
		}
		SPD( playerid, 424, DSL, "Lista pitanja", DialogStrgEx, "Odaberi", "Odustani" );
	}
	else return SCM( playerid, -1, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );
    return 1;
}
YCMD:pogledajodgovor( playerid, params[], help ) {
	if( askqInfo[ playerid ][ askqSended ] == false ) return SCM( playerid, -1, "Nisi poslao pitanje." );
    if( askqInfo[ playerid ][ askqAnswered ] == false ) return SCM( playerid, -1, "Nije odgovoreno na tvoje pitanje." );

new string[ 256 ];
	format( string, sizeof( string ), "Admin/GM %s  odgovorio je pitanje.\n\nOdgovor: Excepted Bog, %s", askqInfo[ playerid ][ askqAdmin ], askqInfo[ playerid ][ askqAnswer ] );

SPD( playerid, 0, DSB, "Odgovor", string, "Ok", "" );

askqInfo[ playerid ][ askqSended ] = false;
	askqInfo[ playerid ][ askqAnswered ] = false;
	strmid( askqInfo[ playerid ][ askqAdmin ], "Nema", 0, strlen( "Nema" ), 32 );
	strmid( askqInfo[ playerid ][ askqAnswer ], "Nema", 0, strlen( "Nema" ), 128 );
	return 1;
}

YCMD:pitaj(playerid, params[],help)
{
	if(ServerInfo[isPitanja] == 1) return SCM(playerid,-1,"» EGaming: "CRVENA"Pitanja su trenutno iskljucena, pokusajte kasnije!");
	if(gettime() < pitajtimer[playerid]) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Ovu komandu mozete koristiti svakih 180 sekundi!");
    if(PlayerInfo[playerid][pZatvor] != 0) return SCM(playerid,-1,"» EGaming: | "SPLAVA"Ne mozete koristiti ovu komandu jer ste zatvoreni!");
	new adm = 0;
	foreach(Player, i) { if(PlayerInfo[i][pGM] > 0 || PlayerInfo[i][pAdmin] > 0) adm++; }
	if(adm == 0) return SCM(playerid, -1, ""esco_boja"[EG"BELA"aming"esco_boja"]: "SIVA"Nema Admina & Supportera Online pa ne mozete slati pitanje!");
	/*greska*/ SPD(playerid, 1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");
	pitajtimer[playerid] = gettime() + 180;
	return 1;
}

Markirao sam ti na kojoj liniji ti je greska, znaci na liniji gde ti izbacuje dijalog. Dialog ID 1 koristis za login. Taj dialog '1' promeni u predvidjeni (definisani dialog) za slanje pitanja adminima.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

SPD(playerid,  1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");

Dialog ID 1 koristiÅ¡ za login, pronaÄ'i neki koji ne koristiÅ¡ ili stavi ako već imaÅ¡ taj ID u OnDialogResponse, najbolje je enum staviti tipa

enum
{
dialog_LOGIN = 1,
dialog_NESTO,
dialog_NESTO2.........
dialog_ASKQ,
dialog_BLABLA
};

i tako samo nazive postavljaš

Citat: mumitza. poslato Jul 22, 2019, 15:25:13 POSLE PODNE
SPD(playerid,  1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");

Dialog ID 1 koristiÅ¡ za login, pronaÄ'i neki koji ne koristiÅ¡ ili stavi ako već imaÅ¡ taj ID u OnDialogResponse, najbolje je enum staviti tipa

enum
{
dialog_LOGIN = 1,
dialog_NESTO,
dialog_NESTO2.........
dialog_ASKQ,
dialog_BLABLA
};

i tako samo nazive postavljaš
Sta pijes, ja placam

Proimenuj dialog u dialog od pitaj tb je sad 1 nadi od pitaj dialog pa stavi broj taj umijesto 1
SPD(playerid, OVDE, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

Problem(error/warning): Problem oko komande /lp
Deo skripte: Kako da imam maksimalno 10 slotova za /lp ono znate...ako mi neko moze reci kako da to promjenim.
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): /
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

Citat: Elmedin123 poslato Jul 24, 2019, 00:02:00 PRE PODNE
Problem(error/warning): Problem oko komande /lp
Deo skripte: Kako da imam maksimalno 10 slotova za /lp ono znate...ako mi neko moze reci kako da to promjenim.
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): /
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /
Ne postavljas to ovde,vec startuje novu temu u ovoj sekciji http://balkan-samp.com/forum/index.php?board=11.0 po formularu predvidjenom za pawno skriptanje.  ;)

Pazi sad, ako ti je na dialogu 1 dialog za login kad se konektujes na server, ili nadji dialog koji je napravljen za to (pitanja) ili napravi na neku broj koji nije zauzet npr. 37 ako nije zauzet  :D

SPD(playerid,1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Napisi pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Pitanje:MORA BITI U VALIDNOM FORMATU I KONKTRETNO", "Uredu", "");

_________ERROR_______
Balkan Moon v1.0 by Foxy

Owner // Scripter Balkan Moon

u Potpisu Foxy.

Ne pipaj lava Foxy, radi na BM-u :D :D :D
[4.7.2019] Respect For: Purda | Basovski | Mister Naithan | BICEL KO MI BUNTA | 7.9: Vasic[/b]

* Server [5.1.2019 Created]
* Scripter on Power Gaming
* Scripter on Night Life
* Scripter on Arena Gaming
* Scripter on duty (Balkan Moon)

[23.5.2k19] Messi u skriptanju hehe ;)
[7.8.2k19]OLD Minecraft Developer & Player (2016-2018)

#FOXYSCRIPT[/b]
MAPPER U POKUŠAJU :/[/b]