Pomoc oko komande

Započeo DuSaN_, Jun 17, 2019, 01:48:26 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Dali mi neko moze pomoci kako da napravim komandu /sviigraci da se vide svi registrovani igracu?
Deo skripte: [ pawn ]/[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]/[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

koju vrstu spremanja podataka koristiš? YSI/MYSQL/SQL?
69

Citat: youngdeal poslato Jun 17, 2019, 05:43:53 PRE PODNE
koju vrstu spremanja podataka koristiš? YSI/MYSQL/SQL?
koristim YSI

Zasto bi to radio, kada imas u scriptfiles ? Zamisli na 1000 igraca kad bi izbacilo redova, koliki ti string treba ?

Citat: 002 poslato Jun 17, 2019, 10:35:40 PRE PODNE
Zasto bi to radio, kada imas u scriptfiles ? Zamisli na 1000 igraca kad bi izbacilo redova, koliki ti string treba ?
paginacija
Poslednja Izmena: Jun 17, 2019, 13:45:28 POSLE PODNE od Zile42O

Citat: DuSaN_ poslato Jun 17, 2019, 08:35:59 PRE PODNE
koristim YSI
ovo sam radio možda prije godinu-godinu ipo, imaš više načina da radiš to ali način evo jedan npr ti da uradiš ko ucitavanje/cuvanje kuca nprr i eto tako samo u cmd dodas i et :D - sam skontaj kako ide to , al svakako predlažem da ubaciš MySQL ili SQLite (lakše je i bolje)
69

Citat: youngdeal poslato Jun 17, 2019, 17:09:01 POSLE PODNE
ovo sam radio možda prije godinu-godinu ipo, imaš više načina da radiš to ali način evo jedan npr ti da uradiš ko ucitavanje/cuvanje kuca nprr i eto tako samo u cmd dodas i et :D - sam skontaj kako ide to , al svakako predlažem da ubaciš MySQL ili SQLite (lakše je i bolje)
znam ja sve to ali nisam toliko strucan i prvi put radim nesto tako, ako imas kod da mi das da vidim kako se radi to

Samo malo istrazi oko paginacije u programiranju, izlistas tipa
Max name je 24 char
Izlistas 100 igraca * 24, zatim napravis jos stranica (ukoliko imas vise od 100 ofc) i tako dalje

Citat: Zile42O poslato Jun 18, 2019, 09:02:07 PRE PODNE
Samo malo istrazi oko paginacije u programiranju, izlistas tipa
Max name je 24 char
Izlistas 100 igraca * 24, zatim napravis jos stranica (ukoliko imas vise od 100 ofc) i tako dalje
ma to nije problem, ali ja neznam kako se pise to pa ako nekom nije problem da mi da neku takvu komandu

Evo ti ideja:posto pawno ne moze izlistati fajlove i njihova imena,mozes koristiti for petlju da provjeris svaki tako da napravi da kada se igrac registruje da se napravi fajl sa unikatnim idom koji se ne ponavlja znaci isto kao kada pravis kucu,uvijek id ide za jedan vise i tako..Napravis istu stvar a u fajl pohranis ime igraca i onda ako zelis izlistati sve proci ces kroz re fajlove sa IDovima i uzimat ces imena iz njih.Nadam se da si shvatio :D

Citat: Suttix poslato Jun 19, 2019, 15:41:34 POSLE PODNE
Evo ti ideja:posto pawno ne moze izlistati fajlove i njihova imena,mozes koristiti for petlju da provjeris svaki tako da napravi da kada se igrac registruje da se napravi fajl sa unikatnim idom koji se ne ponavlja znaci isto kao kada pravis kucu,uvijek id ide za jedan vise i tako..Napravis istu stvar a u fajl pohranis ime igraca i onda ako zelis izlistati sve proci ces kroz re fajlove sa IDovima i uzimat ces imena iz njih.Nadam se da si shvatio :D
to sam mu i ja rekao kako moze odraditi al ne toliko konto sam da ce ovo moci zakljuciti preko napisanog :D :D
ako nećeÅ¡ odraditi to preko YSI-a odradi to preko MySQL ili SQLite-a svejedno biti će ti lakÅ¡e jer imaÅ¡ primary key  autoincrement, malo progooglaj ako ne kontas ima sve objasnjeno :))
69