[YUB] YUnited Balkan - Big Update/Global restart [Coming Soon]

Započeo Skanko Konzumenta, Septembar 10, 2018, 23:10:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: Captain Foux poslato Septembar 17, 2018, 15:15:20 POSLE PODNE
I ja sam dijete, 16 godina, a kao neki TDer sam haha. :D
@tema Ajmo YUB, sad ćemo mi iz Srebrenika da popunimo 50 igrača u slotovima. :D

ma kakvi vi iz Srebrenika pffffffff :p

sretno yub,odlicno upakovani sistemi,sve na mjestu kako treba da bude

Verovatno cu igrat na srv :)
Veliki snovi za uvek drzimo gard do juce kreten ali gledaj me sad zivot je brutalan al cast je iznad svega pa sam Kapetan brutalan izvanredan

Citat: Captain Foux poslato Septembar 17, 2018, 15:15:20 POSLE PODNE
I ja sam dijete, 16 godina, a kao neki TDer sam haha. :D
@tema Ajmo YUB, sad ćemo mi iz Srebrenika da popunimo 50 igrača u slotovima. :D
Srebrenicka armija najaca
Veliki snovi za uvek drzimo gard do juce kreten ali gledaj me sad zivot je brutalan al cast je iznad svega pa sam Kapetan brutalan izvanredan

Bump

Marketing sistem

Marketing sistem je nešto novo na našem serveru.
Sistem bi trebao da motivira marketing članove naše zajednice, kako bi više podsticali razvoj same zajednice, a i SAMP servera, naravno.
Pogodnosti jednog marketing člana su unikatne, dakle ne postoji nijedan sistem koji dijeli nešto sa istim (Npr. vip ili gx ili sl.).
Marketing članovi imaju mogućnost skidanja organizacijske kazne, mijenjanja boje, korištenje marame (bandane), te podešavanje pozicije iste.
TakoÄ'er smo odlučili nagraditi naÅ¡e marketing članove s tim Å¡to će na svakom PayDayu primiti $500 na bankovni račun, automatski.
Napominjemo sve marketing članove, ukoliko ne budu ispoštovali dogovor do otvorenja servera, nećemo im dati pristup marketing sistemu na serveru.

Objavljeno: 17.9.

Danas smo odlučili da odmorimo, a sutra ćemo vam predstaviti neÅ¡to Å¡to će se svidjeti svakoj legalnoj i ilegalnoj organizaciji na serveru, a takoÄ'er i poslu zaÅ¡titar.
Novi sistem ćemo predstaviti sutra u 20:00.
Budite u toku.
Objavljeno: 18.9.

Sistem pljačke Banke

Za sve ilegalne organizacije, pljačka banke je nešto novo što vas očekuje.
Pored teritorija i wara, očekuje vas još jedan sistem zbog kojeg ćete jedva čekati PayDay.
Svaki payday, bilo koja ilegalna organizacija imat će mogućnost da opljačka banku.
Za pljačku banke potreban je lider i 3 člana, a takoÄ'er i 4 ili viÅ¡e članova u MUP-u.
Sistem funkcioniše tako da lider mora kupiti dinamit u Gun Shopu, te otići do vrata od trezora banke i upisati komandu /pljacka.
Kada se započne pljačka, u narednih 8 minuta, iz sigurnosnih razloga niko ne može ući u banku, a lider koji je pokrenuo pljačku
mora napustiti banku u roku od 5 minuta (Da ne bi došlo do abusanja ili sl.).
Nakon što lider pokupi novac iz sefa banke, mora ga donijeti do ulaza svoje organizacije.
Ali, pazite, tokom pljačke, članovi mupa će dobiti dojavu o kojoj zločinačkoj organizaciji je riječ.
Ubanci će biti aktori(botovi) koji čije će se animacije prilagoditi pljački, a objekti ispred banke (policijska traka itd..) će se sami
pojaviti, tako da sve to izgleda mnogo realnije i ljepše.
Nakon uspješne pljačke, vaša organizacija će dobiti budžeta onoliko koliko je bilo novca u vreći.
(S ovim sistemom i organizacije koje nemaju teritorij moći će prikupiti dosta novca u budžetu).
TakoÄ'er, ukoliko policajac ubije pljačkaÅ¡a (Lidera s novcem), MUP će dobiti pola novca u budžet koliko je trebao dobiti pljačkaÅ¡.
Tako da smo ubacili i $ pickup u MUP, jer će članovi mupa imati mnogo posla, tako da zaslužuju odreÄ'ene novčane benefijicije.

Posao Zaštitar

Posao zaštitar će sada vjerovatno postati veoma "popularan" posao na serveru.
Razlog je taj što, ukoliko zaštitar ubije pljačkaša (lidera) koji ima vreću sa novcem, grad Los Santos će ga nagraditi
sa $5,000.
Napomena: Zaštitar mora biti u opremi!
Objavljeno: 19.9.

Most na relaciji LS-SF

Objavljeno: 20.9.

Obavještenje
Od danas pa sve do otvorenja servera, ekipa je odlučila da novosti o update-u izbacuje svaka dva dana, dakle sutra u 20:00 objavit ćemo nove stvari koje vas očekuju na update-u.
Hvala vam što nas pratite <3
Objavljeno: 21.9.

Parking preko puta banke

Od sada, parkiranje ispred banke bit će mnogo jednostavnije, odlučili smo napraviti parking preko puta iste.
Imajte na umu da se parking otvara u 08:00, a zatvara u 21:00.

Parking iz perspektive interijera banke:

Kupovina palica

Na vaš zahtjev odlučili smo omogućiti kupovinu palica, palice ćete moći kupiti u gun shopu.

Objavljeno: 22.9.

Policijska akademija

Policijska akademija učinit će igru na serveru mnogo zanimljivijom.
Prije svega, poboljšat će RolePlay, a ulazak u MUP će biti dosta teži.
Akademija ima svoje rankove, svog lidera  i zamjenika istog.
Pravilo je jednostavno, igrači koji žele ući u MUP, a nemaju dovoljno iskustva (što se tiče RP-a, a i općenito) morat će prvenstveno neko vrijeme provesti u Policijskoj akademiji.
Kada budete spremni za prelazak u MUP, voÄ'a akademije će vas raspustiti, te obavijestiti načelnika MUPa da vas ubaci u isti.
VoÄ'a akademije i zamjenik voÄ'e moći će pokretati vježbe i prekidati, kako svim igračima tako i pojedinačno svakom igraču..
Kako smo napravili akademiju, pogledajte na sljedećim fotografijama:

Objavljeno: 24.09.

Staff team YUnited Balkan zajednice će svakodnevno u ovoj temi dodavati nove stvari koje vas očekuju u update-u u .
Budite u toku.
Poslednja Izmena: Septembar 24, 2018, 22:10:03 POSLE PODNE od Skanko Konzumenta

Paintball Arena System

Pažljivo, ukoliko volite da igrate war oboljet ćete od nestrpljivosti ukoliko pročitate ovaj tekst.
Paintball arena je neÅ¡to najzahtjevnije Å¡to smo napravili u ovom update-u i neÅ¡to čemu smo najviÅ¡e vremena posvetili, prvenestveno jer traži mnogo vremena da se napravi, a zatim doraÄ'ivanje samog sistema, popravljanje nastalih bugova itd..
Sobu u Paintball areni će moći orgati bilo koji igrač (lvl 3plus), nebitno da li ste u organizaciji ili niste.
Sistem je sličan war sistemu, samo što je mnogo, mnogo, mnogo napredniji, dakle.
Moći ćete stavljati password u svojoj sobi (ukoliko zelite da igrate samo s odreÄ'enim osobama), postavljati gamemod arene (Capture the flag, Deathmatch, Hill, TDM itd..)
Zatim ćete moći postaviti ulog novca (možete staviti i bez uloga), tako da će svaki igrač koji uÄ'e u arenu morati uložiti novac koji ste naveli, te pobjednik odnosi svu zaradu.

Odabrali smo unikatne mape, unikatne za SAMP naravno, a vjerujem da ih mnogi od vas već znaju napamet, a to su:
- RC Battlefield
- FY_SNOW
- AIM_MAP_USP
- CS_ITALY
- CS_ASSAULT
(Na idućem updateu ćemo ubaciti još par mapa uključujući i DE_DUST)

Da bi organizovali Paintball sobu, potrebno vam je 3 tokena, a tokene kupujete na istom mjestu gdje organizujete arenu.
Cijena jednog tokena iznosi $200.

Fotografije organizovanja Paintball sobe:
(klikni na sliku da zumiraš)

Slika kada igrač nosi zastavu u modu Capture the Flag:

Mape:
RC Battlefield

FY_SNOW

AIM_MAP_USP

CS_ITALY

CS_ASSAULT

Objavljeno: 26.09.

Sistem kladionice

Sistem kladionice je nešto novo što vas čeka, u kladionici ćete moći igrati bingo, ali ne jedan po PayDayu, nego bingo koji imate u RL kladionicama (Lucky six).
Bazirali smo se na samo jednu kladionicu, ali ćemo najvjerovatnije napraviti više u Los Santosu.
Kladionice će biti u svojstvu Bizzova (firmi) koje ćete moći posjedovati.
Odlučili smo da sa vama podijelimo samo mapu, a sistem ćete morati sami otkriti InGame.

Objavljeno: 28.09.

Novi Auto Salon

Novi auto salon, znatno će popraviti monotoniju na serveru.
Od sada imate mogućnost kupovine vozila koje nikada niste vozili na našem serveru!
TakoÄ'er, auto salon je u svojstvu bizza, te ga možete kupiti baÅ¡ vi!
Vozila u salonu:
- Yosemite
- Buccaneer
- Solair
- Emperor
- Virgo

Objavljeno: 30.09.

#A.J.

Kladionica je na ružnom mjestu, možda da je premjestite, ostalo top! :)

Dobrodošli ste svi večeras, ako ništa da vidite update i malo da povećamo brojku (rekord): 54.36.19.104:7777
YUnited Balkan RolePlay