Alt-Chat | Admin Warn - Textdraw v2 (moja verzija)

Započeo youngdeal, Avgust 21, 2018, 01:42:29 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tip: FS
Slike ili Video: Dole sve
Opis i dodatne informacije: Dole sve
Download link: Dole sve
Scan link: Dole sve
Credits: @Slade  - v1 verzija, @youngdeal - v2 verzija

Predstavljam vam nadograÄ'eni Alt-Chat od @Slade u v2 verziju od strane mene, bilo mi je dosadno, drug mi je poslao da mu taj alt-chat ubacim u Lospions mod (neka verzija), ja sam bio ubacio
i nije radilo kako treba tacnije zezalo je nesto pa sam malo izmijenio @Slade -ov kod  te sada radi a i  kao sto sam vidio pisao je da su se desavale greske pa i meni je se desila greska ta kad sam drugu ubacio u Lospions mod da kad testam kad se prijavi ako je admin da ispise kao da je staff i da je usao na server, te porijeklo od koje drzave dolazi npr.. i nije radilo samo se pojavi defaultni text textdrawa "Text" , pa sam mu rijesio to da ispravim trenutni kod tog alt-chata / dodam nesto po svojoj ideji i kad sam rijesio to uspjelo je radi pa ako nekome ne bude radila njegova verzija moze koristiti ovu..
Sta je to Alt-Chat?
Za one koji ne znaju , tu je slika:

Funkcije i objasnjenja
Detaljno upustvo o koristenju filterskripte - Vrlo jednostavno:

Ubacivanje varijabli potrebnih za rad FS
[pawn]
#define MAX_WARNS 8
new Text: WarnTD;
enum warnData {
    Text[128],
    Zauzet
};
new AdminWarns[ MAX_WARNS ][ warnData ];
[/pawn]
ukoliko zelite izmijeniti broj max warnova na neku drugu vasu zeljenu cifru,
samo izmijenite pod #define MAX_WARNS cifru 8 u tu cifru koju vi zelite

Pod OnGameModeInit - Kreiranje textdrawa te ciscenje teksta.
[pawn]
WarnTD = TextDrawCreate(26.875000, 214.083435, "Text");
TextDrawLetterSize(WarnTD, 0.187499, 0.800832);
TextDrawAlignment(WarnTD, 1);
TextDrawColor(WarnTD, -1);
TextDrawSetShadow(WarnTD, 0);
TextDrawSetOutline(WarnTD, 1);
TextDrawBackgroundColor(WarnTD, 255);
TextDrawFont(WarnTD, 1);
TextDrawSetProportional(WarnTD, 1);
OcistiWarnove();[/pawn]

Pod OnGameModeExit - Unistavanje textdrawa
[pawn]TextDrawDestroy(WarnTD);[/pawn]

2 primjera dodavanja nove linije/warna:

Funkcije/stockovi:
  OcistiWarnove() - brise sve warnove reseta na defaultno
[pawn]stock OcistiWarnove() {
    for( new i = 0; i < MAX_WARNS; i++)
   {
      format(AdminWarns[ i ][ Text ], 128 ,"~r~(AC) ~w~Nema");
      AdminWarns[ i] [ Zauzet ] = 0;
   }
}[/pawn]
OsvjeziWarn() - osvjezaje alt-chat (npr sa novim dodanim warnom / tekstom)
[pawn]stock OsvjeziWarn() {
   new updatewarntd[MAX_WARNS*128];
    strdel( updatewarntd, 0, sizeof(updatewarntd) );
   {
       if( AdminWarns [ i ] [ Zauzet ] == 0) { continue; }
      format(updatewarntd, sizeof( updatewarntd ), "%s%s~n~",updatewarntd, AdminWarns[ i ] [ Text ]);
   }
   TextDrawSetString(WarnTD, updatewarntd);
}[/pawn]
SviZauzeti() - provjeraje jesu li svi warnovi zauzeti ako jesu dati ce return 1 ( true ) ako nisu dati ce return 0 ( false )
[pawn]stock SviZauzeti() {
   new koliko=0;
    {
       if(   AdminWarns[ i ] [ Zauzet ] == 1)
       {
          koliko+=1;
       }
       }
   if(koliko == MAX_WARNS) return 1;
   return 0;
}[/pawn]
DodajWarnRed(text[]) - dodaje warn novi sa napisanim tekstom, da znate: ako je tekst duzi od 120 nece biti prikazan taj warn,
a ako su svi warnovi zauzeti (napisani) ocistiti ce sve  warnove te osvjezit warnove na td-u pa ce dodati warn koji je trebao doci na zadnje mjesto warna to jest broj zadnjeg max warna
[pawn]stock DodajWarnRed(text[]) {
    if(strlen(text)>=120) { return 1; }
      if(SviZauzeti()) { OcistiWarnove(); OsvjeziWarn(); DodajWarnRed(text); return 1; }
    {
       if(   AdminWarns[ i ] [ Zauzet ] == 0)
       {
         format(AdminWarns[ i ][ Text ], 128 , text );
           AdminWarns[ i ] [ Zauzet ] = 1;
           OsvjeziWarn();
           break;
      }
      }
   return 1;
}[/pawn]

Credits: Slade, youngdeal

69

Druze sta je ovde tesko promeniti textdraw a sta je tesko ubaciti obican alt chat
Nzm sta dati za ovo
Da si dodao komandu neku primer altchaton altchatoff pa ajde ali ovde ne vidim nista specijalno
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2018, 09:28:01 PRE PODNE od Joey.pwN
[pawn]
= Ex Owner & Developer у Acuzio Gaming Online Community
= Ex Developer у Perfect Gaming Community
= Ex Developer у Smart Project Community
= Ex Developer у Athlone Community[/pawn]

OVo samo uzeto iz Jamaica moda i nista odradeno :/ nitko ne koristi xunderov altchat jer ne znaju koristit, a puno je lakse od ovog ( a i optimizovanije )

[pawn]La vita E bella [/pawn]

Citat: Ghetoven poslato Avgust 21, 2018, 09:32:04 PRE PODNE
OVo samo uzeto iz Jamaica moda i nista odradeno :/ nitko ne koristi xunderov altchat jer ne znaju koristit, a puno je lakse od ovog ( a i optimizovanije )

Ne vredjaj Jamaicu momak! @White  :D :D :D

Nema smisla da kada dodje some poruka da se sve brisu, zasto nebi pomjerao nove poruke na stare? Pomjeras po jedan slot unatrag, tako da ako imas 8+ poruka samo se najstarija brise
Software Developer

Citat: M u m i poslato Avgust 21, 2018, 09:56:43 PRE PODNE
to hangele deri ;D
ty mumy ;D
Citat: á´...ᴇᴋsá´€.pwn poslato Avgust 21, 2018, 03:26:41 PRE PODNE
Solidno, pohvale za trud.
hvala
Citat: Bondzic poslato Avgust 21, 2018, 12:09:13 POSLE PODNE
Pohvale
hvala

Citat: Joey.pwN poslato Avgust 21, 2018, 09:26:30 PRE PODNE
Druze sta je ovde tesko promeniti textdraw a sta je tesko ubaciti obican alt chat
Nzm sta dati za ovo
Da si dodao komandu neku primer altchaton altchatoff pa ajde ali ovde ne vidim nista specijalno
Kakav textdraw? Nisam mijenjao textdraw on je isti ostao od v1 verzije od Sladea nego lijepo sam rekao da mi je drug rekao da mu ubacim taj alt chat u Lospions mod i nije radilo nesto zbugano je bilo i ja sam taj alt chat kod malo ispravio napisao po svojim idejama i eto nista ovo nije tesko mogao je ovo i netko drugi uraditi ;) , a vidis moglo bi se i to uradit haha :D

momak procitaj malo sta pise prije nego napises poruku, jel pise Sladeov Alt-Chat ali v2 verzija od mene ( malo sam ispravio po svojoj ideji napisao kod) jer nije radio po toj verziji kod u Lospions modu zezalo je bilo kao zbugano,nije radilo.. , tako da ja sam ispravio samo kod malo bolje po svojim idejama napisao, zar ne smijem to?
- gle nije do tebe ko ce koristit koji altchat do njih samih je ciji ce koristit, i da nije u svakog isti kod / isti nacin ideja tako da, svako moze pisati kako zeli i radit kako zeli

Citat: Ino42O poslato Avgust 21, 2018, 14:57:53 POSLE PODNE
Nema smisla da kada dodje some poruka da se sve brisu, zasto nebi pomjerao nove poruke na stare? Pomjeras po jedan slot unatrag, tako da ako imas 8+ poruka samo se najstarija brise
Meni je tako bila ideja i tako sam bio napravio, a ako hoce tako neko kako si ti rekao, moze nije problem,evo napisano i tako
potrebno je dodati OcistiWarn(id) te izmijeniti DodajWarnRed(text[]) , kodovi ispod
( znaci kad se napuni max broj warnova, sljedeci warn brise zadnji warn te dodaje na njegov warn taj sljedeci warn ),
preporucujem da koristite timer od nekoliko minuta koji ce brisati najstarije warn-ove da ne bude kad se napuni max broj warnova samo da sljedece warnove reda na zadnjem warnu a da taj zadnji warn brise...
[pawn]stock OcistiWarn(id) {
    format(AdminWarns[ id ][ Text ], 128 ,"~r~(AC) ~w~Nema");
    AdminWarns[ id ] [ Zauzet ] = 0;
}
[/pawn]
[pawn]
stock DodajWarnRed(text[]) {
    if(strlen(text)>=100) { return 1; }
    if(SviZauzeti()) { OcistiWarn(MAX_WARNS-1); OsvjeziWarn(); DodajWarnRed(text); return 1; }
    {
       {
           OsvjeziWarn();
           break;
      }
      }
   return 1;
}
[/pawn]

(info) - pocetnicima ako ne prikazuje alt chat,potrebno je prikazati textdraw njega da bi radio, posto sam zaboravio ovo dodat odma na pisanju teme evo ovdje u postu
znaci ako zelite alt chat da vide samo admini,stavite u dialogu kad se igrac logira ovo

[pawn]if( PlayerInfo[ playerid ] [ pAdmin ] != 0)
{
   TextDrawShowForPlayer(playerid, WarnTD);
}
[/pawn]

69

Citat: Ino42O poslato Avgust 21, 2018, 14:57:53 POSLE PODNE

Koliko znam, tako je kod mene bilo odraÄ'eno, tj na mojoj verziji ovog koda, da se uvjek zadnji (donji) briÅ¡e, a novi kreira ako su svi popunjeni

Pa i je, ja sam uradio AltChat u Jamaica modu, dok sam skriptao kod Nenada, samo sto u jamaica modu nedostaje define kojim se lako mjenja broj redova, nego je nastimano staticno na 5-6 redova (nisam sig) i teze je izmjenit broj za pocetnike.

@tema: Nije loÅ¡e, sistem je dosta star, ja sam ga izvadio iz Jamaica moda, jer sam ga ja radio i poznajem njegovu suÅ¡tinu, i to na zahtjev neke osobe, mislim da je prvi komentarisao onu moju temu, inače da sam radio baÅ¡ da objavim, radio bih malo drukčije, ali opet, not bad, fino odraÄ'eno. Može se malo lakÅ¡e odraditi i optimizovati, mislim da je Xunderov bolji, jedino Å¡to možda većina ne zna kako da ga koristi.
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2018, 18:32:24 POSLE PODNE od Slade

Citat: Slade poslato Avgust 21, 2018, 18:30:38 POSLE PODNE
Koliko znam, tako je kod mene bilo odraÄ'eno, tj na mojoj verziji ovog koda, da se uvjek zadnji (donji) briÅ¡e, a novi kreira ako su svi popunjeni

Pa i je, ja sam uradio AltChat u Jamaica modu, dok sam skriptao kod Nenada, samo sto u jamaica modu nedostaje define kojim se lako mjenja broj redova, nego je nastimano staticno na 5-6 redova (nisam sig) i teze je izmjenit broj za pocetnike.

@tema: Nije loÅ¡e, sistem je dosta star, ja sam ga izvadio iz Jamaica moda, jer sam ga ja radio i poznajem njegovu suÅ¡tinu, i to na zahtjev neke osobe, mislim da je prvi komentarisao onu moju temu, inače da sam radio baÅ¡ da objavim, radio bih malo drukčije, ali opet, not bad, fino odraÄ'eno. Može se malo lakÅ¡e odraditi i optimizovati, mislim da je Xunderov bolji, jedino Å¡to možda većina ne zna kako da ga koristi.
hvala,ja sam ga prepravio malo kao sto sam rekao izmijenio kod malo napisao po svojim idejama da radi na Lospions modu jer kad sam ga ubacio u taj mod ( drug mi rekao ) trebalo mu,nije radilo zezalo i iz dosade sam uzeo i malo izmijenio kod napisao po svojoj ideji i eto, može se na puno načina bolje napisati i još bolje optimizovati istina,ali ja sam mu napravio samo da radi iz dosade sam mu rijesio pomogao i ne zeza / ne izbacuje probleme / nema problema tako da eto, i Xunderov je dobar cak bolji po mogucnosti i na koji nacin ga je uradio,a ima da onih koji ne znaju kako da ga koriste al opet svakako je dobar i tvoj ALT-Chat i njegov i moja verzija tvog ALT-Chata (malo izmijenjeni kod) - kome ne bude radio tvoj alt-chat mislim zezao kao sto je zezao na Lospions modu moze moju verziju tvog alt-chata uzeti i ubaciti u svoj mod zas ne ili Xunderov svejedno, svako ima drugaciju ideju pravljenja,ja sam tvoj kod ispravio malo po svojoj ideji i napravio da radi na Lospions modu da ne zeza i eto objavio sam da posluzi nekome, mozda ga budem update-o na jos verziju koju al vidit cu,sve je do vremena,nemam bas trenutno vremena sad
69

Citat: youngdeal poslato Avgust 21, 2018, 16:34:49 POSLE PODNE
ty mumy ;Dhvala hvala

Kakav textdraw? Nisam mijenjao textdraw on je isti ostao od v1 verzije od Sladea nego lijepo sam rekao da mi je drug rekao da mu ubacim taj alt chat u Lospions mod i nije radilo nesto zbugano je bilo i ja sam taj alt chat kod malo ispravio napisao po svojim idejama i eto nista ovo nije tesko mogao je ovo i netko drugi uraditi ;) , a vidis moglo bi se i to uradit haha :D
momak procitaj malo sta pise prije nego napises poruku, jel pise Sladeov Alt-Chat ali v2 verzija od mene ( malo sam ispravio po svojoj ideji napisao kod) jer nije radio po toj verziji kod u Lospions modu zezalo je bilo kao zbugano,nije radilo.. , tako da ja sam ispravio samo kod malo bolje po svojim idejama napisao, zar ne smijem to?
- gle nije do tebe ko ce koristit koji altchat do njih samih je ciji ce koristit, i da nije u svakog isti kod / isti nacin ideja tako da, svako moze pisati kako zeli i radit kako zeli
Meni je tako bila ideja i tako sam bio napravio, a ako hoce tako neko kako si ti rekao, moze nije problem,evo napisano i tako
potrebno je dodati OcistiWarn(id) te izmijeniti DodajWarnRed(text[]) , kodovi ispod
( znaci kad se napuni max broj warnova, sljedeci warn brise zadnji warn te dodaje na njegov warn taj sljedeci warn ),
preporucujem da koristite timer od nekoliko minuta koji ce brisati najstarije warn-ove da ne bude kad se napuni max broj warnova samo da sljedece warnove reda na zadnjem warnu a da taj zadnji warn brise...
[pawn]stock OcistiWarn(id) {
    format(AdminWarns[ id ][ Text ], 128 ,"~r~(AC) ~w~Nema");
    AdminWarns[ id ] [ Zauzet ] = 0;
}
[/pawn]
[pawn]
stock DodajWarnRed(text[]) {
    if(strlen(text)>=100) { return 1; }
    if(SviZauzeti()) { OcistiWarn(MAX_WARNS-1); OsvjeziWarn(); DodajWarnRed(text); return 1; }
    {
       {
           OsvjeziWarn();
           break;
      }
      }
   return 1;
}
[/pawn]

(info) - pocetnicima ako ne prikazuje alt chat,potrebno je prikazati textdraw njega da bi radio, posto sam zaboravio ovo dodat odma na pisanju teme evo ovdje u postu
znaci ako zelite alt chat da vide samo admini,stavite u dialogu kad se igrac logira ovo

[pawn]if( PlayerInfo[ playerid ] [ pAdmin ] != 0)
{
   TextDrawShowForPlayer(playerid, WarnTD);
}
[/pawn]

hm ovo se moze bez tajmera uraditi. Samo kazem, inace radi ti.

Citat: ᴢɪᴠᴋᴏᴠɪá´,, poslato Avgust 21, 2018, 23:22:37 POSLE PODNE
hm ovo se moze bez tajmera uraditi. Samo kazem, inace radi ti.
istina da se moze ja sam bio samo naveo tajmere a moze i na jos vise drugih nacina , npr pomocu gettime
69

Citat: youngdeal poslato Avgust 22, 2018, 00:27:38 PRE PODNE
istina da se moze ja sam bio samo naveo tajmere a moze i na jos vise drugih nacina , npr pomocu gettime

Ovakav sietem nema veze sa vremenom nikakvim, niti timeri ni gettime, nista od toga, potreban ti je string array sa 8 slotova, ne trebas ni ove variable 'zauzeto' i slicno, jednostavno kada se nova poruka upise sve se pomjeraju za slot unatrag, time ces automatski dobiti rezultat da se najstarija poruka brise, samo malo logicki razmisli

Ovu logiku mozes u doslovno 5 linija odraditi
Poslednja Izmena: Avgust 22, 2018, 08:03:12 PRE PODNE od Ino42O
Software Developer