Cold Life RolePlay - Večeras 20:00 - welcome!

Započeo Slade, April 06, 2018, 10:57:14 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Cold Life - Povratak - 20:00

Cold Life se vraća sa novim sreÄ'enim modom, stara Administracija i jedan novi skripter kao vlasnik. Ovdje su samo neke od stvari koje su se nalazile u naÅ¡oj WIP temi, nećemo ovdje stavljati ostale slike za ostatak updatea kako bi mogli otkriti tokom igre. Na modu su skroz odraÄ'eni novi poslovi, sistemi i slično. Svi su dobrodoÅ¡li večeras.






Prva stvar koju vidite kod Prijave na server jeste LOGIN TDovi: (Crveno je selectable jer miš ne prikazuje kad se slika sa f8)






Prva novost koju Vam želimo prezentovati jeste brzinomer/speedometar, veoma jednostavan i lijep:





Novi posao Taxi Vozača, nova unikatnost sa Actorima (klik na sliku da pogledate video)




Novi posao Drvosječa, još jedna unikatnost sa Actorima (klik na sliku da pogledate video)







Sistem namještaja

Tu je joÅ¡ jedna nova stvar na modu poredivÅ¡i ga sa starijom verzijom. Dakle sve i jedan sistem iz starog moda je ponovno uraÄ'en jer je stari mod uglavnom neoptimizovan i dosta statičan, ali jedna od novina za sve igrače jeste sistem namjeÅ¡taja kojeg naravno i prati novi interijer kuća. Kuće kada kupite od opena servera su uglavnom prazne, tačnije nemaju objekata, Å¡to naravno ako neko već kupi dosta namjeÅ¡taja u kuću i kasnije proda drugome, namjeÅ¡taj ostaje. NamjeÅ¡taj je moguće kupiti,staviti,obrisati te izmijeniti. Tu su neke od slika, pa zaključite, nećemo baÅ¡ sve stavljati, da imate Å¡ta vidjeti kada uÄ'ete na server.

Salon namještaja
Izgled samog labela za kupovinu i ulaz je malo izmjenjen, dakle izgleda ljepše za igračevo oko, ovo je starija slika, ali uglavnom, nebitno toliko koliko je bitna ispravnost i zanimljivost u samom sistemu. Mapa interijera je posebna, eksterijer nije zvaničan, dakle nismo zbog toga stavili sliku eksterijera.



Kupovina namještaja
Kupovina je odraÄ'ena kroz textdrawe, nemamo u planu da ih mijenjamo jer smatramo iste prikladnim. Cijene su kao Å¡to možete vidjeti po slikama veoma niske, i nemamo u planu da budu poviÅ¡ene ili smanjene. Nećemo ovdje o ekonomiji servera, ali kratkorečeno jedan objekat nije skup kada uzmete u obzir zarade sa posla, te prihode u orgama od osvojenih teritorija i sl.
Možete kupiti najviše 10 objekata prije postavljanja, i nemamo u planu da povećamo/smanjimo broj.




Postavljanje namještaja i slične opcije
NamjeÅ¡taj se može postaviti, skloniti(obrisati) ili izmjeniti. NamjeÅ¡taj u kući se kontroliÅ¡e dialogom, koji se nalazi u dialogu kuće, tačnije komandom /kuca. Kada briÅ¡ete namjeÅ¡taj, briÅ¡ete najbliži namjeÅ¡taj, isto tako vrijedi i za ureÄ'ivanje.






Sistem imanja




Danas vam predstavljamo sistem imanja koji će se nalaziti na Cold Life RP serveru. Imanje moze posjedovati svaki igrač koji zadovolji kriterije koji su potrebni za posjedovanje, tačnije kupovinu imanja (nivo i cijena).




Princip rada
Imanje radi na vrlo jednostavan način, kreirano je kao i ostala nepokretna imovina od strane administratora, te je igrač može kupiti. Igrači takoÄ'er mogu prodavati drugim igračima imanje. Imanje može biti u dvije vrste, veliko i malo. Razlike izmeÄ'u tipova imanja jeste veličina imanja na mapi, zatim veliko imanje može posjedovati krave dok manje ne može.





Stabljike/Vocke
Vocke rade na vrlo jednostavan sistem. Postoje tri tipa: Jabuka, Sljiva i Kruska. Cijene ce varirati o multipieru (cijeni po jednoj vocki), dakle nekada ce na pijaci vise vrijediti jabuka, nekada kruska itd. Voce se moze samo prodavati, trenutno se ne moze koristiti i nemamo u planu to da uvedemo. Mozda i bude kojom prilikom, za sad je to samo mogucnost za zaradu kod vlasnika imanja. Voćka pri sadjenju/otresanju se vraća na 6-10 sati do ponovnog otresanja. Komanda za otresanje: /otresi
Dodatne komande: /utovarigajbu /istovarigajbu /prodajvoce





Napomena: Cijena voca je nasumicno stavljena te ce na serveru znatno puno vise vrijediti. Takodjer popravljena je boja na labelu, ako se neko pita.




Krave
Krave rade na sistem dovozenja na imanje, cuvanja, te muzenja i lifetimea. Krava kao i u stvarnom zivotu moze umrijeti, te pri dovozu krave, lifetime krave se stavlja od 30 do 60 dana (u zavinosti od vase srece - server sam bira). Krava kao i drvo se moze muzati svakih 6 do 10 sati. Dakle za vrijeme jednog kravinog zivota, moze se dosta mlijeka izvuci te zaraditi. Mlijeko se takodjer moze i koristiti za dodavanje healtha, dok se takodjer moze prodati i na pijaci. Komande: /muzi /utovarikravu /istovarikravu /narucikravu /prodajmlijeko












Sve vas očekujemo večeras u 20:00, svako lično pristupanje serveru večeras nam mnogo znači, te ste svi pozvani, pomozite nam da doguramo do što više igrača večeras.
IP Adresa: 91.134.193.97:7790
Forum: www.cold-life.info




100%
Dolazim
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Newbie | Pawno,HTML Developer

Facebook | Klik
Youtube | Klik
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Bzs , ljubaznost staffa je na nivou.
Svi koji pogledaju komentar , bolje nemojte gubiti zivce na ovakvom srw poz  8)

Citat: THCF poslato April 06, 2018, 21:24:48 POSLE PODNE
Bzs , ljubaznost staffa je na nivou.
Svi koji pogledaju komentar , bolje nemojte gubiti zivce na ovakvom srw poz  8)

Ukoliko imas neki adekvatan dokaz posalji mi i rjesit cemo, samim bubanjem bez dokaza ti nesto i ne mogu pomoci

Dosao bih da sam znao da je veceras... sretno momci vrijedite vise nego 99% servera na sampu!


bilo je lijepo dok je trajalo.


Citat: Bašovski poslato April 06, 2018, 22:53:17 POSLE PODNE
Dosao bih da sam znao da je veceras... sretno momci vrijedite vise nego 99% servera na sampu!

Hvala brate, ko da si i dosao 😎



Razlog zakljucavanja teme: IP i forum vise nisu u funkciji.